” Er zijn geen grote politieke meningsverschillen, zei voorzitter Jean-Claude Juncker na het mislukte overleg van de Europese ministers van Financiën over Griekenland. Met die leugen probeert hij de hoop op een akkoord levend te houden, meent Jacob Jurg van AFS. ” schrijft Z24.

 

“Duitsland en Finland hebben hun hakken stevig in het zand gezet, zoveel is duidelijk na het mislukte De onmogelijke positie van Griekenland blijkt uit de cijfers in een discussiedocument dat Reuters te pakken heeft gekregen:

“A document prepared for the meeting and seen by Reuters declared that Greece’s debt cannot be cut to 120 percent of GDP by 2020, . . . . . ., unless euro zone member states write off a portion of their loans to Greece. . . . . .
The document set out various ways Greece’s debt could be reduced between now and 2020, but concluded they would not be enough without euro zone creditors taking a hit on their own holdings — something Germany and others have said would be illegal. . . . . .
But International Monetary Fund chief Christine Lagarde rejected such an extension at similar talks last week. Without any corrective measures the document said Greek debt would be 144 percent in 2020 and 133 percent in 2022, figures first reported exclusively by Reuters last week.
“To bring the debt ratio down further, one needs to take recourse to measures that would entail capital losses or budgetary implications for euro area member states,”

Bij alle ratio’s moet je ook nog eens meenemen dat die 120 procent die houdbaar is, ook om politieke redenen is. Als die ratio lager zou liggen, dan zou Italië er opeens slecht voorstaan, en dat komt niet echt lekker uit.

Verder is het net als met de 3 procent en 60 procent van de Europese begrotingsdiscipline: die getallen zijn niet star en ik ken geen economische theorie die ze voorschrijft. Soms is een hoger begrotingstekort begrijpelijk of zelfs goed voor de economie (nu bijvoorbeeld), en soms is dat zeer slecht. Maar die nuance werkt politiek niet zo lekker, vermoed ik.

Duidelijke leugen van Juncker

Dus wordt er pragmatisch omgegaan met de afspraken, zodat de hoop dat we maandag wel een afspraak hebben nog leeft: “Eurozone a “whisker” away from Greek deal: Moscovici”.

En vannacht voegde  Jean-Claude Juncker, voorzitter van de eurogroep, daaraan toe: “There are no major political disagreements.” Zo’n duidelijke leugen is een belediging voor iedereen die kan lezen.

Maar goed, het was te verwachten van de man die als beleid heeft niet de waarheid te vertellen.
Jacob Jurg is verbonden aan AFS en verantwoordelijk voor nieuws en research.

ZIE: <http://www.z24.nl/analyse/artikel_395620.z24/Wat_je_vandaag_moet_weten__beursdag_21_november___Juncker_liegt.html>

En zie ook het voorgaande artikel, en meer interessant nieuws op http://www.z24.nl/

=========================================
Wie beseft nu nog niet dat “Nederland” in een incapabele, misdadige organisatie is gestort door onze “leiders“? Met uw mandaat?

8 REACTIES

 1. Van Rompuy en Barroso liegen en bedriegen ook , maar krijgen nog steeds voedsel toegediend van de vaste Eurofielen die als Jan Kees de Jagertjes nog in sprookjes geloven.

 2. “Junker liegt!” Het hoofd van de euro liegt?”

  dit soort nieuws is achterhaald. Het is geen nieuws meer.

  “JUNKER VERTELD DE WAARHEID”

  Dat zou pas nieuws zijn!

 3. Ja, maar dan moet Junkers wel met het nieuws komen dat het einde oefening is en dat de EU per morgen niet meer bestaat.

  Dus de dag waarop Junkie Junkers de waarheid spreekt, zal de boeken ingaan als de nieuwe “nationale bevrijdings dag.”

 4. De hele EU en Brussel is 1 grote fantasie-wereld geleid door sprookjesfiguren die alleen maar aan zichzelf denken om hun zieke macht verder uit te breiden ten koste van alles. Hoe hard zal de klap zijn die ze straks te verwerken krijfen als alles maar dan ook echt alles in elkaar stort!!! Dan pas zullen ze misschien beseffen dat sprookjes niet bestaan!!!

 5. Commentaar is er evenwel overal overvloedig. We willen geen EU, geen noodfondsen als ESM, geen Europees parlement, geen fiscale- laat staan federale unie. We zijn de corrupte Grieken beu, de landbouwsubsidies naar Italie en Frankrijk. Het verspillen van Europese gelden op diverse gebieden. Barosso en die Belg zijn we zwaar beu. De gevaarlijke blootstelling aan garanties voor zwakkere broeders, de blootstelling aan target 2 (ECB). Het gesjoemel met financiele troep die de ECB in ruil neemt voor het verstrekken van nieuw geld aan waardeloze banken. Het bezuinigen in eigen land, tenminste deels als gevolg van de Europese problemen. WAAROM WIL NIEMAND EEN MARS NAAR DEN HAAG ORGANISEREN

Comments are closed.