Gemeenten en grondaankopen, bestemmingsplannen aanpassen en weer verkopen van die grond. Dit alles is een zeer welkome inkomstenbron voor gemeenten. Of WAS een welkome inkomstenbron. Nu is het voornamelijk een bron voor frauduleus handelen, sjoemelen met de boeken en meer van dit soort praktijken.

Een zeer interessant artikel, enkele maanden geleden geschreven door Jos Moerkamp, is te vinden op de volgende link:

http://www.binnenlandsbestuur.nl/financien/achtergrond/achtergrond/kop-inhet-onverkoopbare-zand.7713626.lynkx

Met vriendelijke dank voor de redactie van www.binnenlandsbestuur.nl die onder voorwaarden toestemming heeft gegeven om het artikel op deze wijze op Vrijspreker te laten zetten.

 

Fijn weekeinde,

MMAP.

3 REACTIES

  1. En daarom; Weg uit neDDeRland, in sommige staten in de US geven ze “gratis” land weg en wereldwijd zijn er nog tal van andere landen waar land te koop is voor enkele duizenden euro’s, en daar mag je in veel gevallen doen wat je wilt!

  2. Men vergeet dat de aankoop vaak laag is en de verkoop hoog.
    Tevens brengt ieder nieuwe woning van 2 ton al 38.000, euro btw op. Zo is er nog veel meer, en is het wel goed dat gemeenten speculatief grond aankopen. Soms verliezen ze , maar nooit veel en vaker winnen ze er aan vanuit hun machtspositie.

  3. Ik vond boekhouden vroeger zo’n saai vak. Hadden mijn leraars mij
    maar wat meer creativiteit in dat vak bijgebracht, dan was het vast spannender en minder saai geweest!
    Accountant Leo Verhoef gaat het nog druk krijgen.

Comments are closed.