Naast Toine Manders (L.P.) heeft nu ook (onder voorbehoud) Hero Brinkman (DPK) zijn aanwezigheid toegezegd op de kroon van de November Debatmaand. Beide lijsttrekkers zullen het debat aangaan om de verschillen tussen de beide ideologiën op scherpe wijze duidelijk te maken

Beide lijsttrekkers richten zich op een kleine rol van de staat. Hero Brinkman beroept zich op de “rechts-liberale” of “conservatief liberale” ideologie; Toine Manders is als libertariër tegen welke rol van de staat dan ook.
Het lijken verwante idealen, maar is dat ook zo? Hoe valt bijvoorbeeld het “ontslagverbod” met een kleinere rol van de staat te rijmen, en hoe zit dat met de geprivatiseerde zorg en onderwijs?
Dit spetterende lijsttrekkersdebat is een afsluiting van de JOVD Utrecht e.o. “Maand van het Debat”.
Wanneer en waar:
  • Dinsdag 27 november 2012
  • 20:00 uur
  • Grand café Lebowski
  • Domplein 17, 3512 JD Utrecht

Dit is een prima gelegenheid om contacten te leggen met VVD-ers en JOVD-ers. Evenementen als deze maken het voor de VVD en JOVD mogelijk om te overwegen een wat minder socialistische koers te varen. Echte verandering begint vaak aan de basis. Dit soort discussies zouden de kloof tussen VVD en LP, die toch wel erg groot is, en door de ruttige politiek een stuk groter is geworden, deels kunnen doen dichten.

Merk op dat op dezelfde avond een bijeenkomst is waar de Amsterdamse afdeling van de LP wordt opgericht.

 

1 REACTIE

  1. Als je serieus genomen wilt worden moet je “staatsingrijpen in de economie” niet gelijk stellen aan “socialisme.” Anders zijn zelfs minarchisten socialisten omdat ze staatsingrijpen willen hebben in wetten, politie, e.d.

Comments are closed.