Drie maanden campagne voeren bleek niet genoeg voor de LP om succes te hebben. Een aantal leden wil nu doorpakken en zich voorbereiden op de gemeenteraadsverkiezingen in 2014. Men wil niet wachten tot het laatste moment, maar zo snel mogelijk een stevige lokale organisatie neerzetten. Om zo Amsterdam rijp te maken voor de libertarische gedachte.

De voorbereidingen voor LP Amsterdam zijn inmiddels in volle gang. Er is natuurlijk nog een hoop werk aan de winkel: er moet een bestuur worden gevormd, reglementen/statuten worden opgesteld, leden worden geworven, een verkiezingsprogramma worden samengesteld, de strategie voor de campagne moet worden uitgewerkt en nog veel meer.

Alle LP leden en belangstellenden uit Amsterdam en omgeving zijn uitgenodigd voor de oprichtingsbijeenkomst en om in een informele setting de plannen voor de LP Amsterdam te bespreken. Een doel van deze bijeenkomst is om een voorlopig bestuur samen te stellen die voorbereidingen zal treffen voor de eerste formele ledenvergadering waarbij leden zal worden gevraagd een bestuur en reglementen/statuten samen te stellen.

Wanneer:        27 november, 20.00-22.00
Waar:               café-brasserie Heffer, Oudebrugsteeg 7,  Amsterdam

12 REACTIES

 1. Goed idee dat hopelijk in meer steden zal worden gevolgd.

  Dit “een verkiezingsprogramma worden samengesteld, ” zal toch eenvoudig het LP-programma zijn met nadruk op Amsterdamse zaken??

 2. Eigenlijk vraag ik me af of het verstandig is: deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen. Het enige wat gemeentes mogen doen is invulling geven aan landelijke dictaten…. Qua acties merk ik trouwens niks van de LP. Het is alleen maar politieke ambitie.

  Porcupine [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Naam * [5]: Met geweld bereik je weinig. Als mensen nu tegengas gaan geven wordt de revolutie alleen maar ontstolen. En door een controleur van je erf te jagen heb je alleen maar zelf meer ellende. Die controleur moet je inderdaad van je erf kunnen jagen, en die belasting moet je kunnen weigeren, maar het lost thans niets op. Je krijgt vooral zelf ellende.

 4. @Naam * [5]:

  De LP is niet pacifistisch. Zelfverdediging is prima. Alleen geen initiatie van geweld tegen vredelievende personen.

 5. @Porcupine [3]:

  Op zich interessante stukken. Bijvoorbeeld als het over de privatisering van de ambulances gaat.

  Alleen in Nederland zijn heel veel andere zaken vastgelegd. Gemeentes MOETEN bijvoorbeeld bijstandsuitkeringen verstrekken. Er is wel een kleine marge om daarin iets royaler of iets minder royaal te zijn. Maar dat is wel echt rommelen op de vierkante milimeter. Hetzelfde geld voor zorg, zoals WMO. En voor talloze andere zaken. Ik betwijfel zelfs of het mogelijk is in Nederland om bijvoorbeeld ambulancevervoer volledig de markt in te gooien. Dat kan alleen maar als het wettelijk mogelijk is.

  Joep [11] reageerde op deze reactie.

 6. Goede acties van de LP. Door allemaal erop te gaan stemmen, gaan we zeker NL veranderen!
  Laten we na gaan denken over rituelen, en als we die dan gaan gebruiken bij bijeenkomsten, is er zelfs een mogelijkheid om van libertarisch (periode voordat er een LP was) naar democratisch (situatie nu) naar religieus te transformeren! Wie ons dan voor zal gaan? Wellicht kan daar over democratisch een besluit komen?
  Tot die tijd: vooral gaan stemmen! Zorg ervoor dat het aantal stemmers nooit onder de 50% komt, want dan moeten we ons leven zelf libertarisch gaan inrichten, en dat is veel vermoeiender! Stemmen dus!

 7. Amsterdam rijp maken voor de libertarische gedachte. Het zou mooi zijn als dat in dat wat linksige bolwerk zou lukken. Succes!

 8. @Joep [11]:

  Dit is een bedrijf wat onder contract staat van de overheid. In de VS schijnen er plaatsen te zijn, waar mensen een abonnement kunnen afsluiten met een ambulancevervoerder naar keuze. Dan worden ze in geval van nood gratis geholpen door dat bedrijf. Het bedrijf vervoert ook mensen die geen abonnement hebben in geval van nood, maar die moeten dan wel de rit betalen. Een goed systeem lijkt mij, omdat je dan niet de tussenlaag van de overheid hebt.

Comments are closed.