Europese melkveehouders voeren vandaag en morgen actie in Brussel tegen de lage melkprijzen. De

actievoerders gaan vanochtend, in colonne, per tractor en in bussen naar Brussel.

 

Door de verkeersoverlast worden talloze bedrijven gedupeerd en de economie gehinderd: Hogere kosten, duurdere producten.

 Betere oplossing dan subsidie:

Schaf de subsidie af.
Dat betekent besparingen:

-Kosten in de EU voor uitbetalingen en innen van dat geld.
-Kosten in Den Haag (en andere landen) voor betalingen aan de EU
-Kosten in Nederland om dat geld te innen van de belastingbetaler
-Kosten bij de belastingbetaler om dat geld te verdienen en af te geven.

Als dit alles wordt afgeschaft, kan de belasting lager, houdt de belastingbetaler meer over en dan kan hij gewoon de duurdere melk zelf betalen.
En als de boeren vrij mogen concurreren, wordt de melk mogelijk zelfs goedkoper en wordt de consument niet in de waan gebracht dat hij goedkope melk krijgt, terwijl hij zelf een deel onzichtbaar betaalt via de belastingen.

En bedenk dat dit niet alleen voor melk, maar met veel andere zaken ook nog speelt.

5 REACTIES

  1. Heerlijk zo’n klassiek geval van ‘ concentrated benefit & dispersed costs’

    De boer kan tienduizenden euros toucheren door op zijn trekker te klimmen en te lobbyen bij de geweldsmonopolist en de arme consument die daardoor in de file staat haalt zijn schouders op want die heeft geen zin om voor een paar euro meer of minder te gaan demonstreren.

  2. Mooi he! Alle boeren zijn ondernemers. En zodra een oogst mislukt of whatever dan is het land te klein. Gebeurt bij elk bedrijf. Dat een idee/campagne of iets niet loopt zoals we zouden willen, maar om dan nou compensatie te vragen voor je falen via de staat?

    Elke ondernemer moet boerenverstand kweken. En dan enmasse in colonne naar Brussel trekken “hier met dat geld!”.

  3. De wet van vraag en aanbod werkt altijd. Als je die verstoort door bv subsidies weet je één ding zeker: “Je krijgt problemen”.
    Overheden willen dit niet begrijpen, net zo als al die socialistische broeders en zusters, die denken de economie naar hun hand te kunnen zetten. Voorbeelden thans te over in de wereld. Berouw komt na de zonde!

  4. @roger [2]: Tel daarbij op de kosten voor de aanschaf of huur van ovrrheidsgebouwen en eventuele onderhoudskosten. En de bureaucratie niet te vergeten.

Comments are closed.