… En terwijl de mist als een klamme grijze deken over mijn rustige dorpje ligt zit ik op deze zaterdagmorgen de nieuwskoppen te snellen. Ik lees over Polen dat miljoen EU geld heeft weggepist. Ik lees over Jasper S. Ik lees over schietpartijen en besef opeens dat het me totaal niet meer raakt. Ik lees de berichten te vaak. Andere namen, zelfde daden.

 

Zo lees ik voor de zoveelste keer dat de EU 1.100 MILJARD nodig heeft. Baasje Rutte loopt met een pistool op zak stoer te doen, maar dat doen al die andere mafkeutels ook dus hij valt niet op. Bovendien zijn de pistolen van zijn collega samenzweerders groter. Het raakt me niet meer.

Ben ik murw geworden? Zo vraag ik mij af. Is dat wat de MSM in samenwerking met de politiek doet? Mensen zo conditioneren dat zij murw geraken?  En dan zegt mijn gevoel toch weer…. Het klopt niet. 1.100 MILJARD…. Waar gaat dat geld heen? NL is netto betaler aan de EU. Wie ontvangt dat geld? Natuurlijk ontvangt NL ook wel wat terug. Er worden prachtige vitrinekasten gemaakt voor breiwerkjes van bejaarden, en er is in mijn lieflijke dorpje een mooi winkelcentrum gebouwd dat nu voor 50% leegstaat. (Hoezo idioot geld rondpompen?… Eerst betalen en dan weer terugkrijgen?)

Zou die man met dat pistool op zak nooit eens in zijn bedje liggen en denken… Waar zijn we in godsnaam mee bezig?

ELFHONDERD miljard lieve mensen. Enig idee hoe groot die berg geld is? Ik ook niet. Ik kan me er gewoon geen voorstelling van maken. Dan rijst bij mij de vraag: Waar gaat die enorme berg geld naartoe?

En nu komt het meest weerzinwekkende. Ze hebben geen sluitende boekhouding. Ze hebben geen idee waar al dat geld naar toe gaat. Dat is dus diefstal, fraude, misleiding, oplichting, afpersing en zo kan een rechtsgeleerde vast nog wel wat misdrijven opnoemen.

De pistoleros komen dit weekend weer bijeen. Praten, laten elkaar hun pistool zien, drinken een glas, doen een plas en laten alles zoals het was. De burger drinkt zijn biertje en eet zijn blokje kaas en kijkt tevreden naar The Voice.

Wees lief voor uw dierbaren

 Ingezonden door Pendragon

1 REACTIE

  1. Van 1100-miljard kun je van bij elke spoortlijn in NL een snelweg maken. Lijkt mij beter besteed geld dan aan dorpshuizen die leeg staan.

    Zou die man met dat pistool op zak nooit eens in zijn bedje liggen en denken… Waar zijn we in godsnaam mee bezig?

    Ik betwijfel het. Dat EU circus lijkt veel weg te hebben van een Vrijmetselaars-loge. Eenmaal ingewijd, conformeren de nieuwe leden zich snel aan het groepsgebeuren.

Comments are closed.