Als leugenaars liegen en niemand spreekt ze tegen dan is er een nieuwe waarheid ontstaan. Een van de grotere leugens die niet voldoende wordt tegengesproken door de MSM is de leugen dat er meer dan 65 jaar lang vrede in Europa is dankzij de EU.

De claim is eigenlijk te dwaas om er serieus op in te gaan. Maar gekte moet nu eenmaal gestopt worden. De EU is gegrondvest in het verdrag van Maastricht in 1993. De EU is net de puberfase ontgroeid. Voorwaar een tamelijk forse claim dat deze organisatie sinds 1945 de vrede heeft bewaard. De komst van de EU had dus al een halve eeuw een pre embryonaal uitstralingseffect! Eurofielen zullen wijzen op het feit dat er rechtsvoorgangers waren. So be it. Er was een EGKS, een Euratom, een EG en een EEG.

Pas sinds 1967 was er een fusie verdrag tussen de in opzet relatief bescheiden EGKS, Euratom en EEG en pas sinds 1973 is het Verenigd Koninkrijk onderdeel van de Europese Gemeenschappen. De claim van het bewaren van vrede klopt niet, er zijn een paar decennia waarin de EU nog erg klein was. De stelling dat er vrede heerste kan ook genuanceerd worden. Er zijn volksopstanden geweest in Oost Europa. Joegoslavie stond in brand. Daarnaast was er soms wel vrede maar leefde een groot gedeelte van Europa in dictatuur, niet alleen in Oost Europa maar ook in bijvoorbeeld Spanje en Griekenland. Vrede bewaren door de ogen voor dictaturen te sluiten is niet iets om je voor op de borst te kloppen. (tenzij je zelf dictatoriale ambities hebt). Daarnaast waren de nodige leden van de EU de decennia na de tweede wereldoorlog nog druk bezig met het bestrijden van opstandelingen in hun kolonies. Denk alleen maar aan de nogal brute oorlog in Algerije.Ook niet geheel passende in het sprookje van vrede door de EU.

De enige organisatie die er tijdens de koude oorlog toe deed was de NAVO. Met als tegenhanger het Warschau pact. De reden dat de NAVO kon bestaan was het rode gevaar. Dat we in West Europa elkaar niet de keel hebben doorsneden was niet door de EU maar door een stel  vaak bejaarde marxisten in het Kremlin. De tegenstelling tussen Frankrijk en Duitsland werd overschaduwd door het rode gevaar. De oorlogsdreiging was er wel zeker.

Ere wie ere toekomt, de gemeenschappelijke vijand heeft West en Zuid Europa tot de val van de muur militair verenigd. Niet de EU maar de NAVO was de organisatie die deze eenheid wist te vormen. En Europa verdeelde. Een groepering van vooral bejaarde mannen, nu eens niet uit het Kremlin maar uit Brussel, wil ons doen overtuigen van het omgekeerde. Een EU die in realiteit geen enkele invloed had op Oost Europa. Pas sinds de val van de muur in 1989 zijn ze hun tentakels gaan uitstrekken over heel Europa. Daarvoor vervulden ze de rol van toeschouwer en konden helemaal niets doen om een eventueel conflict met het oostblok te voorkomen.

Geef deze leugen de middelvinger die het verdient! Niet dat ik een grote fan ben van het huidige NAVO beleid. Maar dat is verder niet relevant voor dit artikel. De EU is aan het pronken met de veren van een ander. Terwijl ze het spel divide et impera uitvoert. Volgens mij bewust. Een levensgevaarlijk spel met een hoog conflict risico. De geschiedenis heeft ons onder meer dit geleerd. Degenen die liegen over vrede willen maar al te vaak oorlog! Machthebbers die zo bewust liegen over vrede zijn levensgevaarlijk gebleken.

Dank voor het lezen

Ratio

Zie ook video met Nigel Farage onderaan dit artikel welke de droom van een militaire EU verduidelijkt.

 

Pas in 2004 werden veel kandidaat leden uit Oost Europa lid:

 

De EU in 2020?:

Hoezo vreedzaam? De vlaggen en de adelaars en de oorlogstrommen zijn weer afgestoft:

Er zijn mensen voor wie dit een natte droom is, de plaatser van de laatste video op you tube droomt van een groot militaristisch Europa:

Dedicated to the militaries of the European Union, which, were they united, would be the single largest and most powerful military in the world. That day could be very soon. Attitudes are changing. People are waking up and realising the EU’s potential. The EU could be the undisputed world superpower in every aspect, all we need to do is realise it and support the idea of unification. As a federation, no national identity is lost – and I know that is a big worry in Britain.

Ik heb het niet vertaald maar de strekking is duidelijk. Militarisme leeft nog steeds. De territoriale expansie wens is er. De legers zijn er. En in Brussel staan er mensen klaar om deze natte droom van velen te realiseren.

5 REACTIES

 1. Een man is gestorven en gaat naar de hemel. Zodra hij voor de poort staat,ziet hij ineens gigantische klokken achter hem staan. Hij vraagt: Wat doen al die klokken hier? Petrus antwoordt: Dit zijn Leugen-klokken. Iedereen op aarde heeft er eentje. Elke keer dat je liegt,verschuiven de wijzers. Aha!! Zegt de man. Van wie is die klok dan?? Petrus kijkt welke hij bedoelt. Dat is die van Moeder Th
  eresa. De wijzers zijn nooit verschoven want ze heeft nooit gelogen. De man staat er versteld van. En van wie is die klok?? Petrus reageert met Dat is de klok van Abraham Lincoln. De wijzers zijn twee keer verschoven,want hij heeft in zijn leven twee keer gelogen. De man krabt eens aan zijn kin en denkt goed na. Waar is de klok van Mark Rutte?? Vraagt hij. Die staat in mijn kantoor zegt Petrus. Ik gebruik hem als ventilator.

 2. “. . . As a federation, no national identity is lost – and I know that is a big worry in Britain. . . . .”

  WIE is degene die dit zegt???
  Dan ben ik het en niet me eens, het tegendeel is waar.
  Of ik begrijp iets niet!

  Als er confederatie stond, zou het beter te begrijpen zijn.

  Ratio [3] reageerde op deze reactie.

 3. ho, ho, niet zo snel conclusies trekken. EU heeft Nobelprijs dus het moet wel waar zijn. Die dementerende Marxisten uit Scandinavie hebben altijd gelijk. Kijk maar naar Barack O’Bomber. Heeft de prijs meer dan waargemaakt. Staat op gelijke hoogte met Martin Luther King: ‘ I have a drone’.

Comments are closed.