Excuses voor nivellering via de zorgkosten, dat lossen we op via de belastingen….door te nivelleren.

vrijspreker.nlFlibje
Tips voor Flibje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl

2 REACTIES

 1. @Overnight [1]:

  SP stemmer.

  Ik geloof dat u er iets beter naar zou moeten kijken ipv de PvdA de zwarte piet toe te spelen.
  De PvdA heeft slechts getracht de pijn wat op te vangen voor de werkende in ons land, het zit zo:

  De VVD bracht al in de eerste minuten van de onderhandelingen de eis op tafel dat de vrije marktwerking doorgang moest vinden, in de hoop dat de PvdA zou afhaken en de weg vrij kwam voor een volgende liberale kaalslag van onze door welvaart en hard werken opgebouwde verzorgingsstaat.

  De PvdA zag dit en heeft door in te gaan op de wens van de VVD de weg naar een dergelijk voortzetten van de afbraak van de BV Nederland ten favore van de corporates geblokkeerd.

  De PvdA bedong op zijn beurt het inkomensafhankelijke zorgpremie gedrocht, hopend dat de VVD af zou haken en de weg vrij kwam te liggen naar een linkse oplossing ?

  De VVD zag de bui hangen en was bang de comfortabele pluche zetels op te moeten geven en stemde in met het plan van de PvdA maar legde onmiddellijk en nieuwe blokkade op, de inkomensgrens (het plafond) van 70.000 euro, daar zou de PvdA niet mee akkoord gaan was de gedachte en dus dubbel winst van de VVD (hun juristen hadden al een procedure gestart om te kijken of het strijdig was met Europese wetgeving, ik bedoel de slapende hond wakker gemaakt ?) die dan op zijn beurt de PvdA in de tang had.

  Het pakte iets anders uit dan de VVD had gehoopt en zoals gewoonlijk begon de achterban van de VVD luid te gillen als waren het slachtvarkens die ter slachting werden gedreven, diegenen met de hoogste inkomens schreeuwden het luidst en dreven de VVD top tot waanzin waarop ook nog de bekende oud VVD gedienden hun ongenoegen begonnen uit te kramen, Wiegel voorop, nivelleren ? nooit dat zou de VVD niet meemaken ze zouden wel gek geworden zijn in het kamertje.

  De achterban van de PvdA daarentegen dacht met dit voorstel winst gehaald te hebben maar zag te laat in dat ZIJ de rekening gingen betalen, immers de hoogst betaalden zouden buiten schot blijven, de PvdA achterban berustte in zijn lot en hoopte dat het niet zo ver zou komen maar vond het nivelleren wel een feest waar op gedronken mocht worden.

  De woorden feest en nivelleren werden olie op het vuur van de VVD achterban en wakkerden de luidkeels schreeuwende varkens aan nog harder te gillen.

  De doorrekening van diverse rekenaars werden aangehaald en niets deugde, dus was de VVD “gedwongen” dit punt te heronderhandelen en werd Mark Rutte terug gestuurd om zijn huiswerk opnieuw te gaan doen.

  In de daaropvolgende heronderhandelingen wist de VVD op slinkse wijze de nivellering “wat platter te slaan” en werden er boven de al bekende grens van 70.000 euro nóg eens concessies geëist van de PvdA die op zijn beurt het voorgehouden been zag verdwijnen in de afvalbak en vervangen worden door een mager stukje afgekloven uitgekotst bot waar de honden nog geen trek in zouden hebben.

  Daarboven bedong dus de VVD verdergaande beperkingen zodat de “hardwerkende Nederlander” er iets minder op achteruit zou gaan, echter geldt dat natuurlijk, zoals we van die liberale oplichters partij al gewend zijn, weer niet voor de hogere inkomens en zijn wij, de gewone arbeider ( onder modaal) weer de klos.

  In het kort gezegd zal het de VVD een worst zijn waar het vandaan komt zolang hun achterban maar buiten schot blijft en daarmee los je de crisis niet op maar kweek je verdeeldheid en dát is precies wat de VVD wil, ons tot op het bot verdelen, ons tegen elkaar ophitsen, ons vervreemden van elkaar zodat ZIJ de macht behoudt.

  Verdeel en Heersch, laat het klootjesvolk elkaar de koppen inslaan en ga er zelf met de pot vol goud vandoor, zorg goed voor je eigen klasse en laat de boer in de klei zakken.

  Ik hoop met de laatste alinea een goede samenvatting te hebben gegeven voor de denkwijze van de VVD, en de PvdA ? ach ook daar heb ik geen goed woord voor over, niet meer na vandaag.

Comments are closed.