Het wordt langzamerhand té gemakkelijk om het gebrek aan moraal van overheden aan te tonen. Waar een groot deel van de bevolking gedwongen wordt de broekriem aan te halen, smijt zij kwistig met het van u afgedwongen geld. Ik blijf nog even in Zeeland voor 2 linkjes:

Het eerste linkje is de “beloning” voor iemand die nu niet echt veel goeds heeft gedaan. Leest u vooral de pagina’s met commentaren onder het artikel.

http://www.pzc.nl/regio/zeeland/11971996/Procedure-rond-CdK-Zeeland-kost-62.000-euro.ece

 

Of doe zoals men in Goes doet: gooi anoniem uw rotzooi (of is het “kunst”?) in uw plaatselijke veste, watergang of gemeentevijver, laat de lokale media veel schrijven over het anonieme geheim en maak later bekend dat ú het was die de rotzooi in het water heeft gemikt. Dan wordt u daar rijkelijk voor beloond uit de gemeentekas.

http://www.pzc.nl/regio/bevelandentholen/11965017/Goes-koopt-watermonster-Vessie.ece

 

Ik kan het allemaal niet meer rijmen. U nog wel?

 

Fijn weekeinde,

MMAP.

8 REACTIES

 1. Ik heb de stukjes niet gelezen, maar de mentaliteit van de staat is duidelijk. Je moet de ambtenaren niet zien als “ambtenaren” maar als een nieuwe artistcratie zonder titels. De baron, markies en hertog van weleer, heeft nu een beroepstitel als ‘burgemeester’, ‘gouverneur’ etc.

  De lagere echelons is gewoon het domme werkvee dat mag blijven als het aan de eisen voldoet. Het is niet meer dan vanzelfsprekend dat de aristocraten hebt geld van de andere verbrassen aan luxe reizen, ‘kunst’ en andere perversiteiten. Noblesse oblige, of zo iets.

  En nu gaat de knoet er helemaal over, dankzij het nieuwe beleid. Hoge belastingen, magere compensatie daarvoor. Wie straks geen uitkering heeft en blijft werken in dit land, is gek. Ik ben mijn vertrek aan het voorbereiden. Nu kun je nog weg…

  Naam * [2] reageerde op deze reactie.
  Naam * [4] reageerde op deze reactie.
  Maät [7] reageerde op deze reactie.

 2. @Naam * [1]:
  Nu ik toch aan het quoten ben, weet ik een betere. Zeker in de Zeeuwse ambtelijke context:

  “Après nous le déluge!”

  “Luctor et Emergo” is voor het plebs. Vertalingen verkrijgbaar bij Oom Google.

 3. Bruggen slaan !

  Ontving dit boekwerk van 81 pagina’s en dacht het gaat over de brug bij Arnhem tijdens de Bevrijdingsdagen in de oorlog. Maar dat bleek een vergissing het was “het” regeerakkoord VVD-PVDA , en of dat een bevrijding voor de inwoners betekend is maar de vraag. Deze coalitie wil de onderlinge verbonden en optimisme en kracht van Nederland (de inwoners) versterken en sterker uit de crisis komen. Dat zal dan wel een hoofdpijn dossier worden en de optimistische plannen zullen vast niet altijd in goede aarde vallen bij personen die buiten de politiek die alles moeten oplossen en betalen. De bedoelingen zijn goed maar pakken vaak negatief uit voor de burgers.

  Nederland uit de crisis, solide en sociaal; de schatkist op orde brengen, eerlijk delen, werken aan duurzame groei, 16 miljard bezuinigen, waarbij koopkracht voor mensen met modaal inkomen 0, 2% zal stijgen en drie keer boven modaal 0,6 dalen. Geen woord over inkrimpen van bestuursapparaat staat daarbij, alles ten koste van de burgers? En de vraag is klopt dat wel?

  Sociale zekerheid en inkomensbeleid, we gaan meer geld uittrekken voor armoede bestrijding, eerlijk delen en voorkomen van armoedeval en ondertussen worden er bureaucratische gedachten ingebracht waarin omschreven staat wie wat en hoe iedereen zich moet onderwerpen aan hun breinspinsels waar niemand om vraagt. Maar het is mooi omschreven en raakt de inwoners vaak minder aangenaam.

  Duurzaam groei en vernieuwen, het lijkt meer op zelfverheerlijking als gesteld wordt dat het ons land goed gaat dank zei een compacte krachtige overheid die financieel haar zaken op orde heeft, maar helaas gaat men de burgers en bedrijven steeds meer moet belasten om slechts te overleven, 5 pagina’s met mooie plannen waar iedereen niet vrolijk van wordt.

  Nederland in Europa en de wereld, waarin even niet uitgelegd wordt hoeveel geld daar naar toe moet, maar wel hoe goed als wij Nederlanders zijn op zakelijk gebied, wat ondernemers moeten realiseren, en hoe sociaal we moeten zijn op kosten van de gewone burgers. Totale kosten, dat wordt nergens genoemd enkel aangegeven hoe belangrijk dat is.

  Onderwijs, Zorg, Veiligheid en justitie, Immigratie, integratie en asiel, Woningmarkt.
  Arbeidsmarkt’, Ruimte en mobiliteit, Bestuur, Financieel kader, Begrotingsregels.
  Over al deze onderwerpen wordt veel geschreven en plannen ontwikkeld, maar of het financieel uitvoerbaar is blijft maar de vraag, en als dat niet haalbaar is zal de burger wel meer bij moeten dragen, zo simpel is dat. Ook hier staat nergens wat het ons kost.

  Nivellering; dat is genoemd maar wat betekend dat voor ons? De salarissen van personen die bij de overheden werken zijn soms erg hoog, en is dat dan nivellering? De overheid is er slechts om het land in opdracht van de inwoners te besturen, maar als je dit verslag “Bruggen slaan” inziet lijkt het meer op het onderdrukken van mensen en het beperken in al hun vrijheden.

  63% van de inwoners heeft een minimum tot modaal inkomen.
  23 % 1 tot 2 keer modaal, 11% 2 tot 3 keer modaal, en 3 % daarboven en dat zijn vaak, in meerderheid, personen welke een hoge functie bekleden bij de overheid. Nivelleren van de salarissen van mensen die in een hoge functie werken bij de overheid of bestuur zou redelijker zijn. En wat te denken van de top salarissen in Europa? Nivelleren waarbij de hard werkende personen getroffen worden en de allerhoogste inkomens gespaard worden, dat is geen nivelleren en hard werkende mensen daarvoor straffen ook niet.
  Iedereen die “ kan” werken moet werken staat men voor, maar moeten de burgers bloeden voor mensen die hier niet komen om te werken?

 4. Misschien gaat het wel te goed in NL en is men bezig dit land, die toch een redelijk sterke, stabiele en innovatieve economie heeft, totaal de afgrond in te helpen.

  Kijk naar de politiek, zodra men kiest voor linkse Piet of rechtse Wim met hun kale beloftes en hun smooth talk dan lijkt het of Piet en Wim na de verkiezingen totaal andere mensen zijn geworden en zij zich helemaal MOETEN focussen op hetgeen ze krijgen opgedragen van een onzichtbare macht en zien ze de burger alleen nog als obstakels en slachtvee.

  Ik vraag me af aan WELKE ONZICHTBARE MACHT zijn politici en overheden onderdanig?? Wie staat werkelijk aan het almachtige roer? Geld kapot gooien tegen alle logica in en waar het gezonde verstand zegt; “niet doen” gaan deze mensen onverdroten door als motten die op het licht afgaan van een aanstormende trein.

  De huidige ontwikkelingen doen me denken aan deze film: http://www.youtube.com/watch?v=L-jzblCbsuA

 5. @Naam * [1]:

  “Nu kun je nog weg…”

  Inderdaad, nu kun je nog weg, ik vraag me alleen af “waarheen”?? Ken je toevallig een planeet waar men nog wel zichzelf mag zijn en waar men baas is over eigen lijf en leden?

  M.i. staan wij mondiaal aan de grootste crisis aller tijden, en deze crisis is geen ’toevallige crisis’ maar één die ver van tevoren is geregisseerd en heeft wereldwijd ieder land bij de kloten.

  Wat we de afgelopen tien jaar kunstmatig de lucht hebben zien ingaan en waarbij de bomen ver voorbij de horizon moesten groeien zal men nu de komende tien jaar alles in spiegelbeeld beleven. Dit wordt nog een heel hard gelag en degene die nu nog denken dat het allemaal wel mee zal vallen leven met hun verstand zo ergens rond 1939.

  Ja, weggaan uit dit land zal een wijs besluit zijn, maar of het ook helpt?

Comments are closed.