De overheid is een illusie, een fantasiewereldje van politici en ambtenaren waarin dezen het volledig met elkaar eens zijn dat ze uiterst deskundig & efficiënt leiding geven aan het land.


In werkelijkheid ontberen deze types iedere kennis daartoe terwijl staten een zodanig chaotisch systeem vormen dat ze feitelijk totaal niet te regeren zijn en eigenlijk helemaal geen regering nodig hebben, zonder hinderlijke overheden lopen zaken immers aanzienlijk beter.

Zo is er absoluut niets wat de staat zou kunnen doen waardoor bijvoorbeeld Philips ook maar 1 televisietoestel meer zal verkopen of Unilever een beter waspoeder zal produceren of u een beter leven krijgt, het enige wat de staat weet te bedenken is belasting incasseren en regelgeving opleggen die allerlei normaal uit zichzelf goed verlopende processen totaal ontwricht.

De bedoeling van genoemde regelgeving is nooit om processen beter te laten verlopen maar om de staat zodanige macht over die processen te geven dat er niet één belastingcent kan ontsnappen.

De overheid zelf is een stelsel van placeholders van gereserveerde baantjes in de echte-, semi- en cryptooverheid (zo’n 40.000 voor vele tientallen miljarden €€ door de staat gesubsidieerde clubs zoals tientallen zendgemachtigden, NOVIB, consumentenbond, KNVB, vakbonden ed) voor een Sovjetstijl nomenclatuur van zo’n naar schatting 50.000  partijprominenten met een platina partijboekje van VVD, PvdA, D66, GL, CDA en CU die je steeds weer ziet terugkomen als er ergens dikke fantasiestaatsbaantjes te vergeven zijn: dit zijn de echte eigenaren van dit land en zij hebben automatisch recht op uw productiviteit.

Deze “partijen” zijn feitelijk allemaal filialen van hetzelfde socialistische incassobureau en hebben precies hetzelfde belang en dat is om zoveel mogelijk geld uit de werkende mens te persen om de voor de platinaleden gereserveerde baantjes veilig te stellen en daar zal alles voor worden opgeofferd en dat alles zijn uw bezittingen, uw spaargeld, uw pensioen en uw inkomen want u bent slechts de lijfeigene die mag zwoegen om de illusie van de overheid mogelijk te maken en om de platinaleden een levenslange vakantie in het overheidspretpark te gunnen.

De feitelijke achterban van de VVD en de PvdA (en de andere “partijen”) is niet de kiezer maar het platinalid van VVD/PvdA/D66/GL/CDA/CU  en zolang het incassobureau VVD/PvdA/D66/GL/CDA/CU  hier aan de macht is zal de staat nooit in het eigen vlees snijden want dan komen de platinabaantjs in gevaar en dat is tegen de enige reden van bestaan van deze hele staat.

Dit bleek duidelijk uit de gang van zaken bij de formatie van het huidige kabinet waar het alleen maar ging om een “toonbare” manier te vinden om vele tientallen miljarden extra uit de bevolking te plukken om deze overheid in stand te kunnen houden en waar VVD en PvdA niet tegenover elkaar stonden maar gebroederlijk samen op strooptocht gingen.

En aangezien de socialistische staat nooit genoeg heeft zal zodra dit geld binnen is, het hele overheidscircus meteen weer op jacht gaan naar de volgende belastingverhogingen en daarna weer en weer, totdat alles op is en wij in de gebruikelijke armoede die het socialisme aanricht met zijn allen ten onder gaan.

9 REACTIES

 1. Mwa.. ik geloof echt dat er ook politici zijn die onwetend zijn. Dus om te zeggen dat hun doel is om elke cent te kunnen kidnappen dmv belasting vind ik wat ver gezocht. Onaantoonbaar bovendien.

  Dat wil niet zeggen dat ik het eens ben met wat er gebeurd. Het artikel is schopperig. Dat is een probleem als je alleen maar Nee kunt zeggen. Beetje hetzelfde liedje.

  Zou het interessanter vinden om te lezen hoe je een constructieve manier kunt vinden om libertarisme te bedrijven.

  Het is gewoon een vaststaand gegeven dat het libertarisme niet in 1 dag de overhand zal krijgen. Als er nu pas 4000 stemmen zijn uitgebracht op de LP stemmers. Dat betekent dat je bij een verkiezing (tenminste) 56000 stemmen nodig hebt voor 1 zetel.

  De grootste weerstand die ik bij mensen hoor is dat de gedachten gang overkomt als schoppen.

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.
  Vilseledd [4] reageerde op deze reactie.

 2. @weevee [1]:

  “De grootste weerstand die ik bij mensen hoor is dat de gedachten gang overkomt als schoppen.”

  Dat is natuurlijk jammer en helemaal niet nodig.
  Het basisprincipe van het libertarisme, “dat ieder mens recht heeft op zijn eigen leven”, dus NAP=Non Agression Principle, is toch een heel positief punt?
  Tot en met geen oorlogen meer.

 3. Klopt, maar de manier waarop sommige artikelen geschreven zijn druppelt nogal wat negativiteit door. Het verkoopt niet. Het is een beetje geschreven vanuit het “ik weet het beter” perspectief. Althans dat lees ik.

  En niemand weet het beter. Je hebt een idee. En als je wilt dat mensen meedoen, dan moet je het verkopen.

 4. “Zo is er absoluut niets wat de staat zou kunnen doen waardoor bijvoorbeeld Philips ook maar 1 televisietoestel meer zal verkopen”

  – Wegen aanleggen om dat ding thuis te krijgen.
  – Een juridisch kader scheppen, waardoor je je geld kunt terugeisen, mocht er iets met het toestel mis zijn.
  – Een publieke omroep in stand houden met hoogwaardige programma’s. De commerciëlen bieden soms aardige programma’s, maar educatief stelt het weinig voor (steeds dezelfde tips bij “Hoe schoon is je huis,” of steeds hetzelfde riedeltje bij “de Smaakpolitie”)
  – Het standaardiseren van de spanning op het net
  – Aanleg en onderhoud van een kabelnetwerk

  Er valt dus nogal wat op af te dingen op ‘geen televisietoestel meer verkopen’.

  De laatste tijd kom ik overigens tot de conclusie, dat het libertarisme best kan werken, maar dat je dan de droom van een hooggeciviliseerde samenleving moet opgeven. Je krijgt dan allerlei zelfvoorziende feodale hofjes, die nooit boven een bepaald niveau van existentie uitkomen, omdat de risico’s voor de aanleg van infrastructuur eenvoudigweg te hoog zijn. De televisie is er ook een voorbeeld van.

  @weevee [1]:

  “De grootste weerstand die ik bij mensen hoor is dat de gedachten gang overkomt als schoppen.”

  Dat klopt; er wordt een karikatuur van politici en ambtenaren neergezet, die absoluut ongeloofwaardig is. Of deze schoppers hebben of geen mensen in publieke dienst in hun naaste omgeving of hanteren ten opzichte van deze personen in vrienden- of kennissenkring een masker. Dan heb ik het niet over zakkenvullers als Nurten Albayrak, maar in de ogen van de libertariër is ook de vuilnisman een ‘uitkeringstrekker’. Daar zal het gros van de Nederlanders niet in meegaan.

  Burg in Thailand [5] reageerde op deze reactie.
  Haverij [8] reageerde op deze reactie.

 5. @Vilseledd [4]:

  > Wegen aanleggen om dat ding thuis te krijgen.

  Alleen Papa mag en kan wegen aanleggen? De vrije markt kan geen goed netwerk van wegen creeeren?

  – Een juridisch kader scheppen, waardoor je je geld kunt terugeisen, mocht er iets met het toestel mis zijn.

  Correct. 1 van de weinige taken van Papa.

  – Een publieke omroep in stand houden met hoogwaardige programma’s. De commerciëlen bieden soms aardige programma’s, maar educatief stelt het weinig voor (steeds dezelfde tips bij “Hoe schoon is je huis,” of steeds hetzelfde riedeltje bij “de Smaakpolitie”)

  Meneer vindt het “hoogwaardig”. En als Meneer het hoogwaardig vindt moeten we allemaal betalen, het is immers “hoogwaardig”.

  Onmiddellijke terugtrekking van Papa uit alles was het woord TV in zich heeft. Publieke omroep: geen cent meer. Laat de markt maar eens beslissen wat “hoogwaardig” is.

  – Het standaardiseren van de spanning op het net

  Schei toch uit. Dat is hun pakkie aan niet en zelfs als dat wel zo zou zijn, dat kunnen ze niet. Papa kan niets. Ze kunnen gvd nog niet eens de stemmen tellen of een aanvraag voor een dakkapel binnen 6 maanden behandelen maar ze moeten wel “de spanning standaardiseren”.

  Het geloof in overheidskunnen loopt echt parallel met het geloof in Sinterklaas. Kleine kinderen geloven in Sinterklaas en volwassen geloven in Papa.

  – Aanleg en onderhoud van een kabelnetwerk

  Ze moeten ook een kabelnetwerk gaan aanleggen? En wie moet dat dan gaan doen tegen een marktprijs?

  Het geloof dat Papa iets kan… is onuitroeibaar.. en elke dag worden we geconfronteerd met zijn falen, keer op keer.

  En elke dag staan er weer nitwits op die zeggen dat “Papa moet dit gaan doen!”.

  Vilseledd [6] reageerde op deze reactie.

 6. @Vilseledd [6]: Nou dat kan ik me wel voorstellen. Het is een uitstekend artikeltje van Wladimir wat jij met flauwekul argumenten probeert te ontkrachten.

 7. @Haverij [8]:

  Coördinerend optreden? En wat zou dat in moeten houden?
  Geef eens een concreet voorbeeld.

  Het enige coördinerende dat Papa moet doen en slechts het enige dat zij goed kan: totale terugtrekking uit de gehele economie.

  Het zogenaamde “coördinerende” optreden van Papa in de economie heeft al onmetelijke schade gebracht en zal immer schade brengen.

Comments are closed.