Afgelopen dinsdagmiddag (30 oktober j.l.) om 17:30 uur op Omroep Zeeland hoorde ik het zoveelste roverheidsfalen in dit land. Want ja, ook al steel je onder dwang de centen voor riante ontslagregelingen bij de burgers, je moet dan als roverheid nog steeds leren rekenen en plannen. En laten die 2 disciplines nu nét niet (=nooit) lukken bij roverheden.

 

Wat is er nú weer aan de hand? Welnu, eerder heb ik u al eens bericht over de NAR-regeling in Zeeland, waar bij ruim 160 provincie-ambtenaren van 57 jaar en ouder met een riant doorbetaalde vergoeding van 70% (of meer als je écht aan de macht staat) vanaf januari 2013 thuis mogen zitten wachten op de pensioenleeftijd.

Van de burger zijn/haar centen heeft een onderzoeksbureau bepaald, dat de provincie Zeeland met precies 500 FTE’s bestuurd moest worden. In twee artikelen heb ik hier al aangeduid, dat ik dat ronde getal zo vreemd vond. En ja hoor, provincie Zeeland leest de artikelen van Vrijspreker (waarschijnlijk met dank aan W.H.J. Reiss, dit is geen feit, maar mijn persoonlijke verdenking van verraad/verlinken door Reiss). En sterker nog: de provincie Zeeland doet er nog wat mee ook. Dat vind ik dan weer geweldig.

Want wat blijkt? Het moesten niet 500, maar 512,5 FTE’s zijn. Oeps, foutje!!! Niet aan gedacht. Kost nog even anderhalf miljoen EXTRA loonkosten per jaar. In deze tijd van bezuinigen en “geld is toch echt op”. Rekenfoutje, maar dat kennen we al van de roverheid, nietwaar? Getuige nog een paar duizend andere “incidentjes”.

 

En als u denkt dat bovenstaande een stommiteit van jewelste is: het kan nóg hilarischer. Voor die NAR-regeling had de provincie Zeeland ruim 51 miljoen gereserveerd. En dat is (u gaat het niet geloven): TE WEINIG.

Want de immorele, hypocriete minkukels die de arrogantie hebben te denken dat zij een hele provincie kunnen besturen, hebben geen rekening gehouden met het feit, dat een aantal van die NAR-ren niet met 65 jaar op pensioen gaat…, nee met 67 jaar. Nog effe doorbetalen dus, uit de kas met gestolen belastinggeld.

Begrijpt u nu onderhand hoe achterlijk je moet zijn om het bestuur van een land (of welke grootschalige of kleinschalige regio dan ook) via verkiezingen in de handen te leggen van een stel omhooggevallen immorelen die toevallig de opleiding bestuurskunde hebben afgerond? (of dát niet eens?)

Roverheid + rekenen +  plannen = FAAL

Haal rekenen en plannen bij de roverheid weg en zet dat bij particulieren. Blijft over roverheid = FAAL.

4 REACTIES

 1. En ja hoor, provincie Zeeland leest de artikelen van Vrijspreker (waarschijnlijk met dank aan W.H.J. Reiss, dit is geen feit, maar mijn persoonlijke verdenking van verraad/verlinken door Reiss).

  Als je je stukjes op het grote boze -en vooral openbare- internet plaatst, moet je natuurlijk niet zeuren als je geliefde lintwormen ambtenaren meelezen…

  Waarom kunnen ze het werk niet af met 492 +1 halve ambtenaar? Staat men te vaak bij de koffieautomaat en duren te rookpauzes te lang om het werk op tijd gedaan te krijgen? Moet men te vaak skippyballen vanwege teambuilding? Vragen vragen.

  Ooit was ik een blauwe maandag ambtenaar. Weggaan bij die grauwe boel is de beste carrierestap die ik tot nu toe gemaakt heb. Moet je ook eens proberen, meelees-ambtenaartje!

  MMAP [4] reageerde op deze reactie.

 2. Je kan hier een mooie serie artikelen van maken. De volgende stappen zijn al te voorzien. Als het aan Rutte II ligt dan krijgen de 512 overgebleven ambtenaren straks een riante verhuisvergoeding als de provincie wordt opgeheven en samengevoegd. Voor deze samenvoegingsoperatie zullen de nodige zogenaamde kwartiermakers worden gekozen die tijdelijk uit de staande organisatie worden weggehaald en die natuurlijk vervangen dienen te worden dus het blijft niet bij 512 man.

  Daarnaast zal het zo zijn dat veel ambtenaren niet willen verhuizen en dat degenen die nu gebruik maken van de regeling juist wel tot de verhuiswillenden behoorden omdat die gewoon nergens anders plaatsbaar zijn.

  Bovendien is het natuurlijk te gek voor woorden om gemiddeld meer dan 3 ton te besteden aan inkomensbehoud van een stelletje mensen met privileges……

 3. Toen de plannen voor de provinciale herindeling bekend werden,
  heb ik de reacties in een paar regionale kranten bekeken, en ja
  hoor, in het noorden en zuiden van het land was men tegen.
  Maar in de PZC zag ik eigenlijk alleen maar reacties van: uitstekend
  plan, laten we deze provincie maar opheffen.
  Zegt misschien wel genoeg over het provincie bestuur.

 4. @Naam * [1]: 🙂 Oh, maar daar klaag ik helemaal niet over hoor. Ik combineer alleen de commentaren van Reiss en zijn abrupt niet meer reageren op Vrijspreker.

  Want integendeel: hoe meer mensen bij de roverheid deze website lezen, hoe beter.

Comments are closed.