Beste Vrijsprekers,

Occupy Wall Street is een nieuw initiatief begonnen om de enorme schuldenberg af te breken. Mijn oog viel erop na een artikel op Business Insider,
De TBTF (Too Big To Fail) banken kopen gebundelde schulden op, breken de pakketten op (net als bij de hypotheken) en verkopen die door met gigawinsten. Ze kopen deze schulden “penny on the dollar”, dus 1 penny voor 1 dollar schuld. Daar maken ze grote winsten op. Vervolgens draait de nieuwe eigenaar van deze schulden, deze Bankster, zich om en dwingt de schuldenaar om deze schulden betalen. Daar maken ze dan óók weer winst op.

De handel in schulden is een flinke bedrijfstak geworden. De winsten zijn gigantisch en de lijdende voorwerpen zijn wij, burgers en bedrijven.

Occupy heeft tegenwoordig ook ex-Wall Street-jongens en -meisjes in haar gelederen en die stelden het volgende voor: Occupy zamelt geld in, koopt daarmee dezelfde soort schulden op die de Banksters kopen, maar….. in plaats van er winst op te gaan maken door ze door te verkopen, worden deze schulden kwijt gescholden. Studieschulden, medische schulden, hypotheekschulden, het-water-staat-je-aan-de-lippen-schulden. Er bestaat zoiets als een Debt-trap (een schuldenval) en door deze handel in schulden is het schier onmogelijk om uit de ellende te komen (zie link onderaan het artikel). En de handel gaat lustig door.

Dus het is een bail-out van de people door de people!!! Briljant!!! Veel beter dan de TBTF-banken een bail-out te geven.

1) je zet de Banksters -tevens de aanstichters van al deze ellende- buitenspel
2) je reduceert de schuldenberg van particulieren; de schulden worden vernietigd
3) het is een initiatief bottom-up

De kwijt te schelden schulden worden “at random” kwijtgescholden. Er wordt een willekeurig gebundeld pakket schulden gekocht en dat wordt kwijtgescholden. Wie je daar mee helpt is onbekend. En, naar mijn bescheiden mening, onbelangrijk.

Wat ik belangrijk vind is dat die schuldenhandel en de schuldenberg verdwijnt. En zeer zeker dat daardoor de macht van de banken kleiner wordt en, bij voldoende donaties, zelfs gebroken wordt.

Maar, beste Vrijsprekers….. misschien denk je nu: puh, dat is de schuld van een suffe Amerikaan wat heb ik daarmee te maken… De schuldenhandel is mondiaal. Jouw hypotheek is óók doorverkocht. Jouw kinderen krijgen studiefinanciering en die schuld is óók doorverkocht. Dus die US Banksters zijn ook eigenaar van jouw schulden.

Ach ja, zeg je dan misschien, maar al die suffe mensen hebben zichzelf in de schulden gestoken, eigen schuld dikke bult. Ja de mensen zijn de schulden zelf aangegaan. En we sparen niet meer. En we willen onze impulsen (aankopen) meteen bevredigen en dan gaan we pas nadenken hoe we ’t betalen. Dat is allemaal waar.
Aan de andere kant zijn we gedurende 20, 30 jaar plátgebombardeerd dat
1) de overheid een goede huisvader is en altijd het beste met ons voor heeft;
2) de bank je beste vriend is en ook het beste met ons voor heeft;
3) 30+jaar onderwijsinflatie.

Er is de burgers van onze en daaropvolgende generatie(s) voorgehouden dat je een dief van je eigen portemonnee bent als je je hypotheek en/of andere schulden aflost.
Daarnaast hebben de banken hun producten dermate ingewikkeld gemaakt (en mógen maken) dat wij, de klanten, dat niet meer konden begrijpen. Dat, in combinatie met overige indoctrinatie en graaierij, heeft ertoe geleid dat zowel mensen als bedrijven in de problemen zijn geraakt.
Ik vind het een BRILJANT initiatief.

Het is het volk dat het volk redt uit de klauwen van de schulden-val. Met kleine bedragen grote effecten bereiken. Ons bevrijdend van de financiële repressie. (Hoe dat in z’n werk gaat, zie link onderstaand:  “Debt buyers and credit card companies get rich by keeping people poor and in debt”)

Enne….. Nederland is niet anders dan de VS. ’t Is hier net zo erg, alleen zien we het nog niet zo duidelijk.

Op de Rolling Jubilee site staat veel informatie als je naar beneden scrollt. Er zijn gekoppelde initiatieven in UK en Frankrijk. en ik heb wat achtergronden en artikelen in MSM bijgesloten.

Op het moment van inzenden staat de teller in de VS op $ 269.913 gedoneerd; goed voor $5.403.083 vernietigde schuld.

En dit wil ik de lezers van Vrijspreker niet onthouden.

 Ingezonden door Melchizedek
————————————————————–

Mocht u, net als ik, een donatie willen doen, dan kan dat via paypal via onderstaande rolling jubilee link, of via bankrekeningnummer 49.79.67.944 LIFHAS (Libertarisch Fonds voor Hulpacties), Ovv rollingjubilee,

Dan is het voor 125 % aftrekbaar ( als je tenminste eerst je drempel van 1% hebt overschreden) en stort Lifhas het door naar rollingjubilee.

Men kan natuurlijk ook ovv ‘Vrijspreker’ storten!

http://rollingjubilee.org/

http://www.businessinsider.com/why-occupys-plan-to-cancel-consumer-debts-is-brilliant-2012-11
(permissie voor link gevraagd en gekregen. Origineel artikel in The Guardian)

http://www.youtube.com/watch?v=iRSJ4v8ayXY&list=HL1352422267&feature=mh_lolz
(Debt buyers and credit card companies get rich by keeping people poor and in debt)
http://www.msnbc.msn.com/id/29881849/ns/dateline_nbc-the_hansen_files_with_chris_hansen/t/debt-next-big-american-crisis/#.UG5bu-3BLLZ

http://www.thetimes.co.uk/tto/business/industries/banking/article3600437.ece
P.S. Via LIFHAS zijn in 2004 zoveel fondsen binnengekomen dat er in Thailand na de grote tsunami 13 compleet vernietigde  visserswoningen konden worden herbouwd.
!Ook een 100% particulier initiatief van libertariërs!