.

.

Het is frappant hoe goed Bastiat de ontwikkeling heeft voorzien. Niet alleen hoe de politici mbv socialisme alle wetten hebben weten te manipuleren, ze hebben inderdaad de moraliteit ook op zijn kop gezet.

Werken, presteren, wordt extra belast. Hoe meer je presteert, hoe meer belasting je moet betalen.

Onder het mom van de sterkste schouders MOETEN  de zwaarste lasten dragen.

Dat is toch “eerlijk”  hoor je de politici om de haverklap beweren. Net zo lang totdat iedereen het fijn gaat vinden om bestolen te worden.

Ook hoor je na de afgelopen ritselarij voor de regeringsverklaring steeds meer conservatieven en VVD-ers en dergelijken zeggen dat ze weliswaar tegen nivellering zijn, maar wel goed vinden dat miljonairs meer geplukt worden.

Over principes gesproken. Geen wonder dat de Haagse graaiers steeds gemakkelijker hun nivellering kunnen verwezenlijken.

6 REACTIES

 1. Haagse graaiers steeds gemakkelijker hun nivellering kunnen verwezenlijken

  Nivellering moet natuurlijk alleen gelden voor de anderen. Ik ben dan ook benieuwd hoe men zichzelf (en hun vrinden) gaat vrijstellen hiervan. Door hetzelfde te doen als in Brussel? Namelijk, bruto=netto salaris voor de eigen soort. Uiteraard zal dit als ‘rechtvaardig’ worden verkocht. Sommige kameraden zijn nu eenmaal gelijker dan andere.

 2. En het meest irritant vind ik dan als ze in een interview zeggen “we mogen van de rijken best wel wat extra VRAGEN”….?? Hoezo vragen?

 3. En erg genoeg: het werkt verdomme nog ook. Gisteravond een paar mensen gesproken en je gruwelt ervan wat er af en toe uit die monden komt.

  Dingen als: “Ik betaal graag belasting, als ik daarmee anderen help”.
  Alsof iemand helpen alleen via belastingen kan. Vrijwillig bijdragen kent men blijkbaar niet meer, maar wel zo lekker om het af te laten dwingen.

  “Rijken kunnen best meer betalen”. Typisch zijn die “rijken” dan ook altijd rijker dan de sukkelaar die het zegt. Als ik dan iets antwoord in de trant van: “En daklozen moeten dan maar gedwongen worden bij mensen te wonen die een kamertje extra hebben in huis”, kijken ze me vreemd aan. Wil ik ook eens anderen dwingen om hulpvaardig te zijn, is dát opeens een vreemde gedachte.

  Ik ga steeds minder en minder in gesprek/discussie met deze “lost cases”.

  Maät [6] reageerde op deze reactie.

 4. In wezen ben ik voorstander om prestaties juist beter te belonen. Dwz dat ondernemers met hetzelfde bruto-inkomen zouden er netto beter moeten afkomen dan hoge ambtenaren, politici, bestuurders van corporaties e.d. (met zelfde bruto-inkomen).
  Immers de echte ondernemers zijn de ruggegraat v/d maatschappij.

  Maar ja, wie maakt zich in NL sterk voor de echte ondernemers ?

 5. @MMAP [4]:

  Als het de rijken van de publieke sector zijn dan zie ik geen enkel probleem in het totaal uitkleden van ze.

  Particulieren die hard gewerkt en gesabbeld hebben zijn echter de klos en de mainstream media probeert smerige verkapte en zelfs directe boodschappen de wereld in te sturen (hersenspoelen) dat het kaalplukken van werkenden, spaarders en zelfstandigen de normaalste zaak van de wereld is. En dat belasting betalen nu eenmaal zo hoort, normaal is of gewoon moet. Begrijpen de schapen niet dat de wolf een gevaarlijke vijand is en die voer je toch niet vrijwillig met je eigen vlees?

Comments are closed.