Donderdag werd door de NOS bekend gemaakt dat “EC onderzoekt Nederlandse economie”.

Je vraagt je dan onmiddellijk af hoe en waarom? Wat is er aan de hand?

 

Hier eerst het volledig bericht:
———————————————

EC onderzoekt Nederlandse economie

De Europese Commissie gaat de komende tijd extra letten op de Nederlandse economie. Wegens de crisis hanteert de EC een waarschuwingssysteem dat macro- economische onevenwichtigheden op tijd moet signaleren.

Sinds vorig jaar worden twaalf landen onder de loep genomen; daar komen nu Nederland en Malta bij. De reden om Nederland te onderzoeken, zijn de hoge particuliere schulden en huizenprijzen.

De commissie heeft nog niet vastgesteld dat sprake is van onevenwichtigheden. De EC zal de gevolgen van de crisis voor de Nederlandse economie onderzoeken en maakt de conclusies in 2013 bekend.”

———————————————-

Een waarschuwingssysteem? Waar zit dat? Hoe werkt dat? Toch niet dat Marx Rutte elke avond Barbarroso moet bellen? Of hebben ze life-internet verbindingen met de NL-boekhouding?

Macro-economische onevenwichtigheden. Wat zijn dat? En wanneer is wat onevenwichtig? Wat zijn de parameters?

hoge particuliere schulden en huizenprijzen., die schulden blijven nog wat stijgen,zeker zolang er geld gesmeten wordt naar de EU en naar andere landen die teveel geld uitgeven,

Maar met de huizenprijzen is de overheid toch goed bezig die te laten zakken?

Gaan er Alarmbellen als een bepaalde waarde wordt overschreden?  En vliegen er dan onmiddellijk EU-inspecteurs naar Den Haag? En wie betaalt die lieden?

Verder zoeken brengt ons terug bij het “Sixpack” maatregelen waaraan de Nederlandse politici het vorig jaar het land hebben onderworpen.

“Vier van de zes verordeningen hebben de hervorming van het stabiliteits- en groeipact van de Europese Unie als doel. Daarin worden de referentiewaarden voor het jaarlijkse overheidstekort (3% van het bruto binnenlands product, BNP) en voor de bruto schuldquote (60% van het BBP) vastgesteld. Als aan deze eisen niet wordt voldaan, wordt de zogenaamde “procedure bij buitensporige tekorten” (PBT) gestart”.

En OEI, daaraan voldoen “wij” niet. Het tekort is meer dan 3 %   en het bruto schuldquote gaat in de richting van de 70 %. En dat kan extra straf opleveren tot 1 miljard per jaar, waardoor dan tekort en schuldquote nog groter worden!!

Leuke club die EU.

Hoe heeft een land als Nederland zo stom kunnen zijn om zich daar in te laten stoppen.
En zelfs nu nog er steeds verder in verzuipt!

——————————–P.S..

The Netherlands is added to Brussels’ macro-economic reviews
Thursday 29 November 2012

The European Commission is to include the Netherlands in its latest batch of in-depth reports on countries with potential macro-economic imbalances.
The Commission said in a statement ‘it would be useful to take a closer look at macro-economic developments in Malta and the Netherlands to further examine potential risks’.

In particular in the Netherlands ’there is a need to investigate more in-depth the potential risks stemming from a very elevated level of private sector debt in combination with high house prices’, the Commission said.
The Dutch mortgage debt currently outstrips GDP but house values are falling and the housing market is in crisis.

The aim of the survey, known as an MIP, is to ‘identify potential risks early on, prevent the emergence of harmful imbalances and correct the imbalances that are already in place’.

Belgium, Bulgaria, Cyprus, Denmark, Finland, France, Italy, Hungary, Slovenia, Spain, Sweden and Britain already fall under the MIP program.

5 REACTIES

 1. Zo lang Marx Rutte C.S. niet de symbolische middelvinger naar Brussel opsteken, zullen de Eurocraten meer controle eisen. Dat rechtvaardigt hun baan immers.

  Het gaat in mijn ogen pas echt Kafka worden als landen boetes krijgen opgelegd (de PIIGS natuurlijk niet) vanwege stijgende begrotingstekorten. Deze tekorten stijgen dan weer omdat regeringen extra miljarden moeten lenen om aan banken cadeau te geven. Zo is de cirkel weer rond.

  Wat Rutte betreft: Water is nat, beren schijten in het Bos, Rutte is een landverrader en bepaald niet de enige. Niet echt een verrassing.

 2. @Hoeder [2]:

  In alle ernst, kan je het de aangestelde mensen niet kwalijk nemen
  als zij hun werk doen.
  Als wij ze niet verzocht hadden via het stembiljet, waren zij nu
  niet ten nadelen van ons,(de geen die zich bedrogen voelen) bezig.

  Een volgende keer wordt het misschien beter begrepen???

 3. Ik blijf erbij dat er met de verkiezingsuitslag gefraudeerd is en niet zo’n beetje. De BeaBilderberggroep had het nooit toegestaan dat Wilders belangrijk zou worden en dat zag er wel naar uit. Dus truukje hier, truukje daar en Nederland met zijn aangewezen eurofielen kunnen verder gaan met het uitbreiden van het fascistische EU. Denk wel alle belastingslaven van Nederland: u betaalt allemaal aan Goldman Sachs en niet aan de burgers van die landen. De bevolkingen moeten lijden om de gecreeerde schulden te betalen. En dat allemaal via en dankzij die EU met zijn GM-vazallen.

  Philosoof G&R Eigenwijs [5] reageerde op deze reactie.

 4. @MareJane [4]:

  Of dat nu wel of niet het geval is, is niet van belang.
  Waar het om gaat is, dat wij burgers zo verstandig moeten handelen, dat er geen enkele reden is te beweren door
  politiek belanghebbende, dat wij om hun inmenging, in onze
  zaken hebben gevraagd.

  Of wel als wij geen kaartjes meer kopen voor de voorstelling
  van welk toneelstuk, of circus optreden dan ook.

  Dan is de voorstelling van generlei belang meer.

  Daar na, zullen er andere opties ontstaan.
  Waar aan wij zouden kunnen deelnemen,naar eigen vrije wil.

Comments are closed.