De kiezers hebben in totaal gestemd voor partijen die voor die onafhankelijkheid van Spanje zijn. Al heeft de partij van Artur Mas, de grootste voorstander van onafhankelijkheid een aantal zetels verloren.

 

Die afscheiding zou een goede zaak zijn omdat kleinere, zelfstandige eenheden efficiënter en beter functioneren.
Het vreemde verschijnsel in dit geval is dat volgens de media “de Cataloniërs” wel graag in de EU schijnen te willen blijven.

Denken ze dan netto-ontvanger te worden of is er een andere hersenkronkel.
“Madrid” is tegen een afsplitsing. Catalonië brengt van alle provincies het meeste op!! Daarom zal ook “Brussel” wel niet enthousiast zijn.

De volgende stap is echter een referendum. Spannend hoe dat gaat lopen, en of de Cataloniërs zich dan net zo laten besjoemelen als “de Nederlanders” door het Verraad van Lissabon.

Zie: http://euobserver.com/news/118314

5 REACTIES

 1. Maar ook Catalonië wordt dan een staat en zal mensen geld afpersen onder (uiteindelijke) dreiging met een vuurwapen.

 2. Zie net NOS:
  “37 miljard voor Spaanse banken
  Spaanse banken krijgen een kapitaalinjectie van 37 miljard euro Spaanse banken krijgen een kapitaalinjectie van 37 miljard euro AFP

  Noodlijdende Spaanse banken krijgen een kapitaalinjectie van 37 miljard euro uit het Europese noodfonds ESM. Dat heeft de Spaanse minister van Economische Zaken Luis de Guindos gezegd.,

  Ik neem aan met dank aan de NL Belastingbetaler!!

 3. Catalonië loopt door tot voorbij de Spaanse grens: ook Andorra en het Franse Pyrénées Orientales rekenen zichzelf tot Catalunya. Wat gebeurt daarmee dan? Ik ben heel erg benieuwd naar de afloop!

 4. Dat wordt toetreden tot de EU en dan vallen ze ook onder alle geharmoniseerde EU regels, dat wordt een terug in je hok aktie denk ik. Niet linksom dan rechtsom.

 5. Als er van de EU werkelijk niets te vrezen valt, zou noch Spanje noch Catalonië bezorgd hoeven zijn om buiten de EU te zitten.

Comments are closed.