Ik denk dat dit inderdaad zo is. Ook al zijn er daar ook dommen en politici. Als bewijs van deze constatering publiceren we hier een volledig NOS bericht: “Zwitsers hebben niks met de EU” 

 

Zwitsers hebben niks met de EU

Nog nooit was het percentage voorstanders van toetreding tot de EU zo laag. Pranavian – Toegevoegd: zondag 25 nov 2012, 09:52

De Zwitsers lijken het helemaal gehad te hebben met de EU. Nog nooit was het percentage voorstanders van toetreding tot de Unie zo laag in Zwitserland.
Opiniepeilers kwamen uit op een percentage van 11,5. Twaalf jaar geleden was het aantal voorstanders van toetreding nog ruim 35 procent.

Uit andere onderzoeken blijkt dat de Zwitsers weinig tot geen vertrouwen hebben in het economische beleid van de EU. Daarom is bijna 70 procent van de Zwitsers ook niet voor de Europese Vrijhandelszone, waar Zwitserland lid van is.

Geplakt uit <http://nos.nl/artikel/444377-zwitsers-hebben-niks-met-de-eu.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+nosjournaal+%28NOS+Journaal+Nieuws%29>

11 REACTIES

 1. De Zwitsers hebben gelijk zij zien wat de EU werkelijk is een geldverslindende moloch ten nadele van burgers die verder uitgekleed worden en geen zeggenschap meer hebben over hun eigen welzijn!!
  In Zwitsreland wordt over belangrijke zaken altijd een volksreferendum gehouden waar naar geluisterd wordt! Ook hun vreemdelingenbeleid is een voorbeeld hoe het werkt. Je mag als buitenlander daar komen werken mits je kunt aantonen dat er werk is voor jouw en je hun taal spreekt want jij wil bij hun komen werken!!! Bij misdraingen, diefstal etc wordt je zonder pardon het land uitgezet en kun je zelfs als toerist Zwitserland niet meer binnen gedurende 15 jaar!! Zelfs de buitenlanders uit Islamietische landen weten dit en gedragen zich daar ook naar want ze kennen de consenquensies en daar werkt het wel. Hier in NL en de EU worden wij ,geregeerd, door een zootje slappelingen en angsthazen zodra het om de Islam gaat!!!

 2. @Pteranodon [1]:
  vrijhandelszone betekend invoerrechten heffen voor landen buiten je eigen club. Zo maak je je eigen producten aantrekkelijker dan die uit china bijv.
  Wat je in feite doet is een belasting heffen op je burgers en bedrijven die producten gebruiken buiten die zone.
  Omdat het woordje vrij erin zit betekent het niet dat het vrij is. Mafia-zone is een betere naam als je het mij vraagt

 3. @Sjeek Spier [4]:
  @Ed Wijk [5]:

  Ik begreep dat de koppeling SF aan de euro een maatregel van de Zwitserse Bank is omdat de euro zover in waarde daalde (de SF dus steeg) dat EU inwoners geen Zwitserse producten meer konden kopen.
  En in de grensstreken gingen Zwitsers heel goedkoop EU producten kopen zodat de eigen middenstand geen omzet meer had!!
  De vaste grens is nu 1 euro = 1,20 SF

 4. Dan moet je als ondernemer je prijzen verlagen. Import van grondstoffen wordt namelijk goedkoper wanneer je munt in waarde stijgt, dus die ruimte is er.

 5. “Zijn Zwitsers de enige mensen in Europa met verstand? ”

  Nu wil ik niet beweren dat Nederlanders voorop staan als het lichtpuntje van bewustzijn.

  Maar ik kan mij duidelijk toch herinneren dat het antwoord “NEE” was, van het Nederlandse volk met betrekking tot een referendum voor een verenigd Europa.

  Okee, dat we dan een jaar later voor de gek houden met het “verdrag van Lissabon”, en alsnog een verenigd Europa door de neus geboord krijgen, tja…
  Hmm… misschien zijn in inderdaad de Zwitsers de enige met een gezond verstand.

 6. edit: dat we dan een jaar later voor de gek gehouden worden met het “verdrag van Lissabon”

 7. Het is niet het Nederlandse volk dat zo dom is maar de Nederlandse politieke machine, een vraatzuchtig beest dat nooit genoeg krijgt van zichzelf en bovendien zich laat hoereren door de grote bedrijven en de happy few.

  Het volk WIST wat ze te wachten stond maar werd weggezet als een stelletje analfabeten die slecht met het onderbuik gevoel stemde tegen de Euro, nee de politiek wist het beter, tja wat moet je daar nou van zeggen.

  De Zwitsers zijn overigens net zo min baas over eigen land want hoe verklaar je anders de maatregelen die daar zijn genomen om de SF overeind te houden en tegen de Euro te kunnen op boksen.

  Het gaat met de Euro en de Euro zóne maar één kant op, omlaag, god waar heb ik dat meer gehoord.

Comments are closed.