De asielzoeker uit Bangladesh die bij aankomst in Europa verklaart, dat hij zijn geluk komt zoekenas op grond van het feit dat er in Bangladesh geen stuiver voor hem te verdienen valt, wordt niet toegelaten.

Zijn  collega uit Myanmar  die  zegt, dat  het politieke vervolging was die hem deed gaan, mag  er (misschien) wel in.

De discriminatie tussen politiek vervolgden en gelukzoekers uit economische motieven valt  op morele gronden moeilijk te verdedigen.

Het lijkt wel, of het onderscheid gecreёerd is met de vooropgezette bedoeling, zoveel mogelijk personen te kunnen weigeren.

De  enige  juiste immigratie  is  vrije immigratie  zonder regels, maar in combinatie met een dwangverzekeringssysteem valt deze niet te implemeteren. Dat is niet de fout van de immigrant, maar van de overheid, die geen dwangsystemen moet introduceren.

Hugo van Reijen

5 REACTIES

 1. @weevee [1]: Kortom, net als onze eigen profiteurs. Waarom zijn wij toch zo racistisch om het onze luie Hollandse buurman wel te gunnen om op onze zak te teren en een even zo erge parasiet wiens wiegje ooit elders stond niet?
  Wat mij betreft gun ik het geen van beide. Schaf dus die hele sociale zekerheid maar af, zodat dat ook Kees en Henk uit hun nest moeten komen en dan mogen gemotiveerde buitenlanders hier ook hun succes komen beproeven op de arbeidsmarkt.

  Johnny Feelgood [4] reageerde op deze reactie.

 2. De zgn asielzoekers blijken hier veelal te komen mbv goed betaalde mensenhandelaars. Horden Somaliers e.d. reizen de halve wereld over om in NL asiel aantevragen. Waarom niet in een moslim land met vergelijkbare cultuur ?

  IMHO hebben wij een vloedgolf van asielzoekers moeten verwerken met als gevolg, dat nu dan de tering naar de nering gesteld moet worden. Eigen schuld !
  Het zou verstandig zijn, als de diverse mensenrechtenverdragen zouden worden opgezegd door NL. Immers de meeste landen houden zich hier niet aan, en nu krijgen NL en nog wat andere kleine landen dan de volle laag van de asielzoekers.

  Immigranten zijn slechts welkom mits zij een behoorlijke bijdrage leveren aan de maatschappij. Het kleine Nederland moet eerst voor eigen burgers zorgen.

  Johnny Feelgood [4] reageerde op deze reactie.

 3. zijn slechts welkom mits zij een behoorlijke bijdrage leveren aan de maatschappij. Het kleine Nederland moet eerst voor eigen burgers zorgen.
  @Alfred Mol [3]:

  Laat iedereen in het “kleine Nederland” eerst eens voor zichzelf zorgen, dan passen er vast nog wel een aantal productieve “buitenlanders” bij.

  @Scrutinizer [2]:
  Precies!!

 4. Vrijheid, blijheid.
  Volgens mij moet iedereen in dit land welkom worden geheten. Probleem is niet dat ze toegang hebben, maar dat ze privileges van de staat krijgen.

Comments are closed.