Ik heb nog niemand ontmoet die dit positief beantwoordt. Vóór de EU/euro waren er niet zulke geldontwaardingen, was de werkloosheid niet zo dreigend, werd er niet aan je pensioen geritseld, was er niet de dreiging dat je spaarcenten waardeloos zouden worden, veel minder betuttelingen, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Verbeteringen kan ik niet vinden. En toch staan politici constant te liegen dat we zoveel voordelen van de EU hebben!!

 

De zuidelijke EU landen hebben aanvankelijk heel veel geld van onze belastingbetalers gekregen waardoor zij een grote vooruitgang geboekt hebben. Door autobanen aan te leggen waarover geen auto rijdt en door bvb vliegvelden te bouwen waar nooit een vliegtuig aankomt of vertrekt, en degelijke, is de economie daar behoorlijk verbeterd. TOTDAT de werkelijkheid komt. Toen er echt betaald moest worden, was er geen geld, en toen moest eindelijk gezegd worden dat die landen hun verplichtingen niet konden nakomen.

Maar dat komt niet over de lippen van “onze leiders”.

In tegendeel die willen nog steeds meer belastingcenten er tegenaan gooien.En ondertussen allerlei “bezuinigingen” ij de eigen mensen doorpersen.

En niet alleen in Nederland.

Zie bvb Zweden waarover het volgende artikel rapporteert:
Sweden’s Euro Hostility Hits A Record

Zweden is nog niet in de euro, maar al waren er oorspronkelijk 52% Zweden die in de EU wilden, nu zijn er zowat 90 % die verklaren om maar niet in de euro te willen.

En de Grieken? Die staan dank zij dit EU proces aan de rand van een burgeroorlog.

ZIE : The Price Of “Collective Trauma”: Greece At The Brink of Civil War.

<http://www.zerohedge.com/contributed/2012-12-15/price-%E2%80%9Ccollective-trauma%E2%80%9D-greece-brink-civil-war>

Hoe komt het toch dat een intelligent (???)  volk als het Nederlandse niet opstaat en in groot protest uitbarst?

Al ligt de (gevaarlijke ???)  oplossing niet voor de hand omdat er nog veel te weinig Nederlanders zijn die dit alles begrijpen, U kunt mogelijk wel een goede duw in de juiste richting geven door de petitie te tekenen:

http://petities.nl/petitie/motie-van-wantrouwen-rutte-ii 

Doe het NU, reeds 500 mensen gingen u voor. Streef maar 50.000 !!!!

 

 

9 REACTIES

 1. Het vreemde in dit geheel is dat de Nederlandse burger al eerder in een referendum had aangegeven niet met de euro in te willen stemmen en dat de “wet” voor een Unie toen is aangepast en is omgezet naar een pact waarvoor geen toestemming nodig is van de burger ?

  Dat daarna deel de burgerbevolking er schande van sprak en het nu wel lijkt alsof diezelfde burger is lamgeslagen en zijn mond niet meer durft open te doen uit angst voor represailles.

  Ik kan absoluut niet begrijpen dat diezelfde burger maar 500 handtekeningen kan opbrengen voor een zo belangrijk feit.

  Vrijdag [4] reageerde op deze reactie.

 2. “Ik ben vóór de Euro.

  Kan ik zo makkelijk gebruiken in Spanje.

  Jammer dat ik straks geen Euro’s meer heb om ze daar uit te geven.

  Beetje dom gedaan…”

  [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

 3. Ik durf rustig te spreken dat de wens vaak de vader van de gedachte was om de Euro te laten vallen .
  Vanaf 2008 schrijf ik deze wens regelmatig op in verschillende sites met onderbouwing waarom .
  Gegeven het heden 2012 en de reacties van nu zijn er niet veel mensen die het besef hebben dat politici geen een moment in de tijd is te vertrouwen .
  Zij in de voorbij gaande jaren het euvele middel tijd kopen hebben gebruikt met opzet van manipulatie van de sociaal media en propagandamachine van Radio en tv waarbij de kiezer niet geschuwd werd om op harde wijze te belazeren en kiezers bedrog ten toon te spreiden , met maar een doel , de geldcreatie richting de zakkenvullers moet en zal op gang gehouden worden .
  Zolang deze giftige slang van manipulatie de monden vult van steeds meer hongerige en hebzuchtige parlementariërs blijft deze methode gehandhaafd , en zijn wij nog steeds slechter af met een verwerpelijke EU met een evenzo slechte munt “de euro” .

 4. Om de titelvraag te beantwoorden, natuurlijk zijn we nu veel beter af dan voor het europese verhaal begon. Dankzij Europa hebben we al decennia lang geen oorlog. Verder reden we in de jaren vijftig op een solex, tegenwoordig is dat een BMW. Vroegah gingen we op vakantie naar Zoutelande, pootje baden, best wel gezellig, daar niet van, maar tegenwoordig is het de Maldiven. Dus ja, we zijn met Europa veel beter af.

  weevee [9] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.