SchoolbewakingIn Amerika is sinds de moordpartij in Newtown een hevige discussie gaande over hoe de moordpartijen op scholen te voorkomen..Dit gaat over de grenzen Democraten/Republikeinen heen, al zijn de meeste Democraten voor een wapenverbod wat de republikeinen net niet willen omdat dat niet werkt. Die willen gewapende bewakers op scholen die altijd veel sneller ter plaatse zijn en sneller kunnen handelen.

Ik denk dat Obama (democraat) ook voor gewapende bewakers is, want zijn kinderen gaan naar een school met continu 11 gewapende bewakers!!

5 REACTIES

 1. In de US of A is al een petitie aan de gang om ook de school waar Obama’s kinderen heen gaan, en alle overheidsinstellingen wapenvrije zones te maken.
  Als wapens verboden zijn, moeten ze toch overal verboden zijn?
  Als gewone scholen zonder gewapende bewakers kunnen, dan ook de school van Obama’s kids.

  Raymond Viester [2] reageerde op deze reactie.

 2. @John [1]:

  The Second Amendment (Amendment II) to the United States Constitution is the part of the United States Bill of Rights that protects the right of the people to keep and bear arms. It was adopted on December 15, 1791, along with the rest of the Bill of Rights.

  Het tweede amendement van de Grondwet van de Verenigde Staten is een onderdeel van de Bill of Rights, dat op 15 december 1791 werd toegevoegd aan de grondwet. Het artikel geeft individuen het recht op het bezitten en dragen van wapens. De moderne interpretatie die aan het artikel moet worden gegeven zorgt voor een uitgebreid en gepolariseerd debat binnen de Amerikaanse samenleving.

  Het tweede amendement, zoals aangenomen door het Huis van Afgevaardigden en de Senaat, luidt:
  Aanhalingsteken openen

  A well regulated Militia, being necessary to the security of a free State, the right of the people to keep and bear Arms, shall not verwijderd worden door een indringer

  Nederlands: „Aangezien een goed geregelde militie nodig is voor de veiligheid van een vrije staat, zal geen inbreuk worden gemaakt op het recht van het volk om wapens te bezitten en te dragen.“

  Raymond Viester [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Raymond Viester [2]:

  Dus een land kan geen vuist maken tegen een ” binnendringer ” van buiten !!!!!!!!!!

  Dus Barak Hussein Obama kan niet eens een geldig geboorte bewijs produceren , ach gut…..waarschijnlijk een “dubbel paspoort” , zou Markus Rutte het zelfde kunnen doen ?

 4. Modernisering neemt naast positieve gevolgen ook veel ellende met zich mee.

  Dat is een keuze die we met z’n allen hebben gemaakt, dus moeten we niet zo gaan zeiken als er een dwaas rondloopt die onverstandige dingen met vuurwapens doet.

  Als overheden het vuurwapen bezit willen uitbannen, wat let ze om zelf het goede voorbeeld te geven door Defensie af te schaffen en de politie zijn wapens in te laten leveren…

Comments are closed.