Vrijspreker: Ik las dat een geweldsmonopolie nodig is om de economie te stabiliseren.

Opperdienaar: Ja, mensen hebben last van onvoorspelbare grillen en daarom moeten ze door onmensen worden geregeerd die stabiliteit aanbrengen.

Vrijspreker: Wat zijn dat voor grillen?

Opperdienaar: Je hebt de conjunctuurcyclus en die is berekend op ongeveer 4 jaar. Mensen worden dan pessimistisch en dan weer optimistisch, geen touw aan vast te knopen. Knettergek wordt je er van.

Vrijspreker: Vier jaar? Werkelijk? Waar zou dat nu mee te maken kunnen hebben?

Opperdienaar: Geen idee, je hebt in de natuur een cyclus van een dag, dat heeft met de rotatie van de planeet te maken, je hebt de maand, dat heeft met de cyclus van de maan te maken, dan heb je nog het jaar, dat heeft met het rondje van de aarde om de zon te maken.

Vrijspreker: De week past daar eigenlijk niet in, nogal kunstmatig, maar 4 jaar ook niet echt.

Opperdienaar: Ja, wat is er nu 4 jaar dat deze rare grillen van onderdanen kan verklaren? Is er iets dat elke 4 jaar gebeurt, dat dit soort ingebakken, natuurlijke, aangeboren grillen kan verklaren die wel optreden bij mensen, maar niet bij onmensen.

Vrijspreker: ja, 4 jaar, 4 jaar, wat kan dat nu zijn?

Opperdienaar: Nou ja, daar komen we zo snel niet uit, maar het is duidelijk dat dit gereguleerd moet worden door wijze mannen die zich om de 4 jaar laten kiezen.

Vrijspreker: Dat spreekt voor zich. Maar we weten nog steeds niet waar nu die volkomen natuurlijke 4 jarige cyclus vandaan komt.

9 REACTIES

 1. :. . . .Maar we weten nog steeds niet waar nu die volkomen natuurlijke 4 jarige cyclus vandaan komt”

  Het lijkt mij voor de hand liggen:
  Uitgaande van een bestaande situatie zijn er “wijze mannen die zich om de 4 jaar laten kiezen.”
  Die zijn aan de macht gekomen door valse beloftes en bedrog; door kiezers het idee te geven dat ze enige invloed hebben op het beleid.

  nu is bekend dat je niet alle mensen voor altijd kunt bedriegen.
  Het vertrouwen dat ze hadden bij de verkiezingen begint langzaam weg te ebben.Op momenten dat mensen wakker worden of even proberen te denken.

  Na 4 jaar is dat vertrouwen zover weg-ge-ebd dat het “ververst”moet worden.
  Wel, DAT gebeurt elke 4 jaar.

  Die cyclus kan soms verstoord of ontregeld worden. Bijzonder is bvb dat nu al na enkele weken de partij VVD nog maar de HELFT van de gelovige fans over heeft.

 2. @Sjeek Spier [2]:

  Ik had dat ook gezien en dacht hetzelfde.
  Ik dacht, laat ik maar wachten tot iemand me een clou geeft, maar dank zij jou heb ik weer meer zelfvertrouwen gekregen en het veranderd!

 3. @Sjeek Spier [2]: Woordgrapjes die niet begrepen worden door Sjeek Spier, zouden zowieso te ver gezocht zijn. Het is een teken van een steeds slordiger wordende Opperdienaar.

 4. Soms dan denk ik echt “laat maar zitten”
  Wat heeft het voor zin om op een regering te gaan vitten
  Soms dan denk ik echt
  Wat voor zin heeft zo’n gevecht?

  Ik ga een groot hek om mijn erf heen zetten
  Mezelf distantiëren van de Nederlandse wetten
  Kippen houden, groente verbouwen
  Zo veel mogelijk mijn eigen broek ophouwen.

  Soms overheerst het gevoel
  Waarom zou ik me blijven verzetten
  Ik zoek een ander levensdoel
  Waarom zou ik me nog voor de “goede zaak” inzetten?

  Maar dan kan ik toch
  Voor al dat onrecht mijn ogen niet sluiten
  Al zegt mijn verstand: Wil, hou je d’r buiten
  Jouw grote mond is vast niet gezond.

  Ik zal daarom door blijven gaan met vechten
  En opstaan voor de Nederlandse rechten
  Al twijfelen veel mensen aan mijn verstand
  Mijn hart bloedt als ik het verval zie van mijn land.

  Ik hoop nog steeds dat we de Nederlandse kudde
  Een keertje wakker kunnen schudden
  Dat ons volk schouder aan schouder en hand in hand
  Opstaat voor ‘t behoud van Nederland.

  Door:

  Willemientje

  Sjeek Spier [6] reageerde op deze reactie.

 5. @willemientje [5]:

  Nederland, cq nationalisme cq Oranjegevoel, ons volk, cq wij etc zal mij aan mijn achterste oxideren zolang het geen $^*&^$ uitmaakt en je door den Haag of door brussel tot het maximale uitgeperst wordt.

  de NL natiestaat is tot in de haarvaten doordrenkt met een onstuitbare drang en mechanismen om de burger tot het bot uit te kleden. Slavernij is slavernij, ongeacht welke taal de slavenhouders spreken.

  Andre [7] reageerde op deze reactie.

 6. @Sjeek Spier [6]:

  Ik heb mij laatst nog laten vertellen dat “we het hier nog niet zo slecht hebben”. Of deze soosjalist z’n Tojota Prrius had om de vermeende positieve effecten van deze “miljeuvriendelijke” voiture op “het miljeu”, dan wel dat deze meneer zijn Tojota Prrius om louter belastingbesparende argumenten had aangeschaft, is mij niet bekend. Hij wist ook niet precies wat te antwoorden op de vraag wie “we” zijn, aangezien hij niet voor mij noch enig ander kan spreken.

  Dit land is vergeven van hersendode, oranjevlaggetjes zwaaidende zombies. Wellicht dat er nog een paar herrijzen; hoe meer, hoe beter. Voor de rest: het is, wat het is. Neem maatregelen voordat het helemaal te laat is..

  Igor [9] reageerde op deze reactie.

 7. Het geregeerd worden door onmensen was een excuusje om het absolutisme in te voeren. Om de honden koest te houden (allerlei fronderende adellijke lieden) had je nog grotere honden nodig.

 8. @Andre [7]:
  Objectief gezien klopt het ook wel, “we hebben het hier NOG niet ZO slecht, – als ik met een rotgang van de berg af val kan ik het halverwege ook positief bekijken; Ik ben NOG niet beneden, technische gezien correct maar getuigt niet van een veel visie 🙂

Comments are closed.