Idioten3Al een tijd geleden zijn veel bezoekers er al door Wladimir van overtuigd dat we door een stel idioten geregeerd worden. Maar ik vraag me af of dat nog juist is. Zie hieronder (ingekort) resumé van drie gepubliceerde stukjes (Rutte, Halbe Zijlstra, Samsom) en laat dan uw mening eens weten.

..1.. Rutte: Niet meer bevoegdheden naar Europese Unie
Rutte wil niet meer politieke en financiële bevoegdheden overdragen aan Brussel  Wel pleit de VVD-leider voor meer centraal toezicht op de eurolanden.
Het overdragen van meer bevoegdheden naar de ‘stroperige besluitvorming’ van Brussel ziet Rutte op korte termijn niet zitten.
Bankenunie: In een debat met CDA-leider Sybrand van Haersma Buma zei de demissionaire premier dat een bankenunie ‘ver weg’ is en dat er eerst maar eens goed toezicht moet komen.

Rutte hield vol Europa heel belangrijk te vinden, maar hij noemde het ook ‘onverstandig’ als Nederlanders garant moeten staan voor het spaargeld van mensen in Zuid-Europa.
de VVD-leider zei in een confrontatie met PvdA-lijsttrekker Diederik Samsom dat de eurocrisis de oorzaak is van de werkloosheid in Nederland.

Geplakt uit <http://www.elsevier.nl/Politiek/nieuws/2012/9/Rutte-Niet-meer-bevoegdheden-naar-Europese-Unie-ELSEVIER348443W/>
———————————————————————-
..2.. Halbe Zijlstra waarschuwt voor verder nivelleren
Eric Vrijsen 19 dec 2012
Volgens Zijlstra dragen in de nieuwe bezuinigingsronde de hogere inkomens dus opnieuw proportioneel bij – VVD-fractieleider Halbe Zijlstra kondigt voor volgend jaar nieuwe bezuinigingen aan en een nieuwe nivelleringsronde. Dat zegt Zijlstra vandaag in een interview in het kerstnummer van Elsevier. ‘Nivelleren is niet ons ding, maar het moet.’

Geplakt uit <http://www.elsevier.nl/Politiek/nieuws/2012/12/VVD-kondigt-nieuwe-nivelleringsronde-aan-1130670W/?cmpid=NLC|Elsevier%20Dagelijkse%20Nieuwsbrief|19-dec-2012|Halbe%20Zijlstra%20waarschuwt%20voor%20verder%20nivelleren>

————————————————————————————————–

..3.. Samsom: we gaan bevoegdheden overdragen aan Europa
door Arne Hankel 19 dec 2012

PvdA-leider Diederik Samsom zegt dat Nederland bevoegdheden gaat overgedragen aan Europa. ‘We gaan het doen, we doen het al,’ zei Samsom dinsdag in het tv-programma Pauw & Witteman.
Volgens Samsom heeft dat te maken met ‘het eerlijke verhaal’ van zijn partij. ‘Laten we dat gewoon vertellen aan elkaar, dat helpt in elk geval,’ zei Samsom.

In hetzelfde programma zei Samsom dat premier Mark Rutte (VVD) en hij te weinig hebben uitgestraald dat het ‘een ongelofelijk vervelend Regeerakkoord’ is. Doordat ze zo trots waren dat ze de moeilijke klus zo snel hadden geklaard, werd er volgens hem geen nadruk gelegd op alle harde maatregelen.

Zorgpremie::Na de presentatie van het akkoord ontstond al snel grote commotie over het plan om de zorgpremie inkomensafhankelijke te maken. Vooral de VVD had daar moeite mee.
Het Regeerakkoord werd daarom al na enkele weken aangepast.

Geplakt uit <http://www.elsevier.nl/Politiek/nieuws/2012/12/Samsom-Regeerakkoord-is-ongelofelijk-vervelend-1130612W/?cmpid=NLC|Elsevier%20Dagelijkse%20Nieuwsbrief|19-dec-2012|Samsom:%20we%20gaan%20bevoegdheden%20overdragen%20aan%20Europa>
————————————————————-
En wat vindt u ervan?

10 REACTIES

 1. Volgens Samsom heeft dat te maken met ‘het eerlijke verhaal’ van zijn partij. ‘Laten we dat gewoon vertellen aan elkaar, dat helpt in elk geval,’ zei Samsom.

  Ach…..Samson , met zijn “eerlijke verhaal ” , je bent …een en al leugen ….en je bent ” een en al verraad ” , verraad van buitenaf kunnen burgers zich nog verdedigen , maar tegen een samenzwering van binnen niet.

  Je bent een en al leugen en vooral leugen en bedrog…..jij verkoopt je schoonmoeder nog voor een dag in het parlement , en je kinderen nog voor een jaar extra.

 2. Het is toneel.
  Er zijn boven bazen,met een reeds vast gesteld besluit.
  Er zijn door ons gekozen onder basen (regelaars).
  De regelaars moeten doen wat de boven basen als belijd hebben
  uit ge stippelt, dat is het doel.
  Dat doen zij door politiek,(daar betrekken zij ons de kieser s bij,
  en wij zijn zo dom te denken dat het iets aan het voor op gezette plan zal wijzigen).
  Er zijn veel goed willende, die in alle eerlijkheid en goed overleg
  zaken zo goed mogelijk, naar beste kunnen en weten proberen te
  behartigen, elk naar hun eigen politieke aard.
  Zolang dit niet indruist tegen de boven baas plannen, wordt dit met veel tamtam, politiek ondersteund.
  Als er echter tegen strijdige plannen dreigen door ge voert te
  worden, dan haalt men, deze vaak tot verbetering , politiek correcte mensen onderuit.
  Of men buigt het om in een welgevallige richting.
  Er zijn ook meelopers, die het om de brode doen.
  Zij plaatsen zich binnen het spel op posities waar zij winst behalen
  uit het zagen aan de poten, van ander mans stoelen.
  Waardoor de welwillende, zo ontmoedigt raken dat zij er het
  bijtje bij neer gooien of overgaan op een gedrag als de politieke brood pooier s.
  Al deze komedie dient er voor dat wij, de burgers, het gevoel
  behouden dat we mogen meebeslissen, over het reilen en zeilen
  binnen onze maatschappij.
  Zodat wij niet, zo ontevreden raken, dat wij daadwerkelijke stappen gaan ondernemen om onze wensen te bereiken, buiten het politieke proces om.
  Dat zou namelijk kunnen leiden tot het niet meer willen aanvaarden van op gelegd gezag.
  Waar door er geen winsten uit uw arbeid meer gaan, naar hen
  die daar in feite geen enkele zeggen schap over hebben.
  En dan alles wat er nog enz. enz.
  Vult u dat zelf maar in.

 3. Komedianten die na de oorlog de burgers gewoon een loer draaien door ze voor de gek te houden met hun leugens en bedrog! Echte NSBers die nog een keer hun verdiende loon zullen krijgen! De verrekening die na de oorlog moest gebeuren heeft niet plaats gehad, zodoende hebben de Nazies hun werk voort kunnen zetten.

 4. ik heb het gevoel, dat europa geregeerd wodt door ,, de bank ,allen die in de europese unie een vooraanstaande positie bekleden, hebben aantoonbaar een relatie met Goldman Sachs.
  de bank wordt in ons land vertegenwoordigd door hare majesteit.zij is voorzitter van de Bilderberggroep, Deze groep is in 1954 opgericht door wijlen prins Bernard en Rockefeller.Jaarlijks worden enige politici uitgenodigd bij de conferentie aanwezig te zijn
  In 2007 loodste Balkende tegen de wil van de bevolking de europes grondwet nederland binnen.
  In 2012 werd het es m goedgekeurd door pvda vvd d66 cda en groen links. waarmede nederland financieel afhankelijk werd van de door Brussel opgelegde maatregelen. Er is maar 1 belang, het belang van de bank, en zij die deze vertegenwoordigen.. de belastingbetaler is er goed voor. sinds het goedkeuren van het e s m heb ik in geen enkele politicus nog enig vertrouwen.z ij zijn er meester in met veel woorden niets te zeggen. het gaat altijd over geld, geld dat u en ik als belasting op op andere wijze af moet dragen.

  Filosoof G&R Eigenwijs [7] reageerde op deze reactie.

 5. Momenteel worden we geregeerd door sprookjesfiguren die hun eigen sprookje hebben geschreven.
  Ze worden aangevoerd door de nieuwe Pinnokio in de vorm van Rutte.
  Zijn neus wordt niet langer als hij zijn leugens verkondigd maar zijn lach wordt groter en hij gaat steeds harder lachen!
  Ze worden straks tentoongesteld in een nieuw sprookjespark het sprookjespaleis Binnenhof met in de hoofdrol de boze koningin Bea!

Comments are closed.