.

.

.

.

.Thomas Sowell is een van mijn favoriete economen. Hij kan de werkelijkheid heel goed in een korte zin duidelijk maken!

WIKIPEDIA: Sowell groeide op in Harlem en ging naar school op de Stuyvesant High School in New York. Door financiële problemen van zijn familie kon hij zijn opleiding niet afmaken en verliet de school op 17-jarige leeftijd. Nadat hij bij de marine had gediend, behaalde hij zijn bachelor in economie aan het Harvard College. Vervolgens behaalde hij zijn academische graad in de economie aan de Columbia University. Hij promoveerde in de economie aan de Universiteit van Chicago, die in de economie bekendstaat als de Chicagoschool. Sowell heeft lesgegeven aan prominente Amerikaanse universiteiten, waaronder Cornell University en UCLA.

Sinds 1980 is hij senior fellow bij het Hooverinstituut van de Stanford-universiteit, waar hij de leerstoel bekleedt die naar Rose en Milton Friedman vernoemd is. Deze laatste was een van zijn hoogleraren.