Depardieu neemt het niet langer om door de overheid steeds meer “geplukt” te worden. Toen de overheid voor de zoveelste keer de belastingen ging verhogen vond hij het genoeg en verhuisde naar België waar hij vlak over de grens ging wonen. Dat riep veel kritiek op van de plukkende politici en de profiterende ontvangers.

 

Gerard Depardieu, (63 jaar)  is een van de beroemdste en bestbetaalde Franse filmspelers. Hij is vooral bekend vanwege films als Cyrano de Bergerac (1990) en Asterix & Obelix tegen Caesar (1999) ,

Toen de Franse premier ook kritiek op zijn verhuizing ging leveren, en hem “zielig” noemde, was de maat (terecht) meer dan vol en schreef hij een open brief terug waarin hij tevens zijn Frans paspoort inleverde.

Premier Ayrault noemde zijn gedrag ‘zielig’ en onvaderlandslievend, omdat alle Fransen de gevolgen van de economische crisis ondervinden en van de rijken een extra offer mag worden verwacht. ‘Zielig, u zei zielig? Hoe zielig is dat,’ schrijft Depardieu aan de premier.

Ja, waarom moeten die een extra offer brengen? Alleen maar omdat daar wat te halen valt?

België kent geen vermogensbelasting. De Franse minister van Financiën, Michel Sapin, heeft gezegd dat hij met België wil onderhandelen over een nieuw belastingverdrag. Dat moet voorkomen dat Fransen naar het noordelijke buurland verhuizen om de belastingen te ontwijken.

Kennelijk groeit de politiestaat in Frankrijk net zo welig als in de andere EU staten.
Wat heerlijk toch om in die EU te wonen!!!
Wie wordt de volgende die zijn land (of de EU) verlaat?
———————–

ZIE: <http://nos.nl/artikel/452256-depardieu-levert-frans-paspoort-in.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+nosjournaal+%28NOS+Journaal+Nieuws%29>

34 REACTIES

 1. Ik heb het al eens eerder aangekaart, het probleem is het ruilmiddel GELD.

  Al tijd als er probleem discussie is, gaat het over geld.
  Het gaat niet over het werk dat moet worden verricht om de
  maatschappij te laten draaien.
  Als iedereen zijn dagelijks werk verricht, en daar voor een eerlijke verdeling ontvangt in goederen die deze persoon nodig heeft is
  er allen de vraag of het nodige werk ook ge levert wordt.
  Een ieder die wenst te leven in deze maatschappij zal zijn
  steentje moeten bijdragen,anders geen spullen.
  Het voordeel van zo een samenleving is, dat er geen onzinwerk meer wordt verricht, er geen geld meer is om anderen die niet naar behoren hebben bij gedragen, uit te betalen met af geroomde arbeid ( GELD )
  Is het werk klaar dan kunnen wij doen wat wij leuk vinden.
  Wij hoeven niet meer te produceren, dan nodig is om het voort bestaan van het geheel te waarborgen.
  Er zijn geen belastingheffingen meer, er is alleen werk dat verricht moet worden,wat wij naar behoren evenredig verdelen.

  Het hoeft niet morgen al, maar er wat over denken ???? wie weet.

  Leonardo PISANO [32] reageerde op deze reactie.

 2. @Pasparal [28]:

  Je blijft krom redeneren. Dat je enige coordinatie wilt zien is prima. Laten we zeggen dat daarvoor 5 of vooruit 10% van ons BNP daarvoor nodig is. Al het andere belastinggeld is wegnemen van persoonlijke vrijheid en in handen geven van een handjevol mensen die wel eens even zullen besluiten wie wat krijgt.
  Je hebt nogal een wrok tegen bedrijven. Zoals Bertus zegt, je hebt de keuze. In een land heb je veel minder keus. Het gros is MKB en wordt gepiepeld door de regelzucht van de elite die koste wat kost de macht in handen willen houden. Kom me niet aan met een vergelijking van Marxisme en Libertarisme. Je weet niet wat je zegt! Marxisme is collectivisme: machtsconcentratie in handen van een elite is daarmee verbonden. Liberarisme wil individuele vrijheid.

Comments are closed.