Er is namelijk donderdag 13 dec. weer een Brussels ritselfeest waarop de EU-politici een volgende stap naar de volledige macht gaan proberen te grijpen. Dat maakt het vergaan van “Nederland” veel waarschijnlijker dan het vergaan van de aarde!

Een Facebook vriend stuurde ons het volgende artikel dat naadloos aansluit bij diverse recente Vrijspreker artikelen:

 

 

Het is onwaarschijnlijk dat 13 december 2012 de geschiedenisboekjes haalt. Toch is de kans groot dat donderdag in Brussel een onomkeerbare stap naar Europese integratie wordt gezet. Die dag vergadert de Europese Raad namelijk over de plannen van raadsvoorzitter Van Rompuy, die van de krakkemikkige monetaire unie van 1992 een ‘echte’ moeten maken.

Om het de regeringsleiders makkelijk te maken heeft Van Rompuy alvast de conclusies op papier gezet. Hoewel de Kamer er afgelopen week van het democratische modderbloedje Pechtold geen debat aan mocht wijden omdat het maar om ‘voorlopige conclusies’ ging, hebben de media zich daar niets van aangetrokken en het document – lekker puh – toch op internet gezet.

Het is geen verheffende lectuur. Vol tenenkrommend jargon (‘six pack’, ’two pack’), sovjeteske afkortingen (SSM, EBA, ECOFIN, TSCG, SMA I en II) en getuigend van een aderverkalkend gebrek aan politieke bezieling. Alsof die lui daaro echt niet snappen dat ze ons na drie jaar hardvochtig bezuinigen moeten verleiden om onder hun leiding de smalle touwladder te beklimmen die zogenaamd naar het einde van de crisis voert. Een betere illustratie van de afgronddiepe kloof die Brusselse technocraten met hun vacatiegelden, eersteklas Thalysabonnementjes en Straatsburgse appartementen scheidt van de bijna failliete burger, is niet denkbaar.

Maar waar je pas echt het schuim van op je bek krijgt, is Lid 12. Daar wordt namelijk onder het mom van gemeenschappelijk groeibeleid (welke groei?) voorgesteld om het budgetrecht te onderwerpen aan instemming van Brussel. Ziet u het voor zich? Het kabinet maakt een begroting, presenteert het aan de Tweede Kamer, onderwerpt het aan Algemene Beschouwingen en vervolgens gaat de Portugese maoïst Barroso er met een rood pennetje doorheen, streept door wat hem niet zint en voegt toe wat Brussel graag wil horen.

Hiermee verwijst Van Rompuy vijf eeuwen felbevochten volkssoevereiniteit zomaar naar de mestvaalt van de geschiedenis. 2012 zou wel eens het jaar kunnen worden waarin u door het zogenaamde ‘redden’ van de euro niet alleen veel armer bent geworden, maar u ook uw burgerschapsrechten bent kwijtgeraakt. En als het aan Rutte en Timmermans ligt zonder slag of stoot. Hen is er alles aan gelegen om dit revolutionaire moment in de Nederlandse geschiedenis voor u verborgen te houden. Er mocht eens een referendum komen.

En zo worden donderdag uw democratische burgerschapsrechten geofferd op het altaar van die monetaire misgeboorte die euro heet.

12 december was u nog burger, 13 december wordt u onderdaan…

(Door: Ewald Engelen) en dank aan Johan Jongepier.

10 REACTIES

 1. En ze gaan maar door en door. (Wij begrijpen niet dat dit alles voor ons eigen bestwil is….). Las gisteren op geen stijl een nieuw ‘paper’ , waarin omschreven werd aan welke eisen politieke partijen dienen te voldoen, om in aanmerking te komen voor subsidie. Overige partijen mogen overigens als ik de newspeak goed heb begrepen n (nog) wel deel uitmaken van het EP.
  Het bovenstaande artrikel van Engelen heeft hier en daar wel wat aandacht getrokken (stond afgelopen zaterdag in het papieren Het
  Parool, zowel als op hun site.), maar verder komt het niet, nu ja,
  hier dan.
  Soms prijs ik mij gelukkig al zo “oud” te zijn, dat ik de totale
  uitvoering niet meer zal meemaken. Hoewel het nu wel erg hard gaat.
  En dan vertelt een oen als Hollande gisteren dat het dieptepunt
  van de crisis voorbij is. Watte???? Vanmorgen in een van de
  kranten een foto gezien van de Schultz, blij als een kind met de
  Nobelprijs in z’n handjes. De Nobelprijs voor de vrede. Welja,
  waarom niet voor economie. Zou nergens op geslagen hebben,
  zegt u.Die voor de vrede wel dan?
  Ik houd er mee op, anders is m’n hele dag verpest.

 2. Voor degenen die het boek Road to Serfdom van Hayek kennen zal dit alles niet als verrassing komen.

  Aan de andere kant: what’s new. Wat Nederlanders niet hebben, “brugerschapsrechten”, krijgen ze niet terug door dat verhaal op 13 december. Uitsluitend de baas zal van naam veranderen.

  “Meet the new boss, same as old the boss”

  Who is John Galt ?

 3. Ik heb dit al jaren gezegd tegen iedereen die het horen wilde, of niet, maar heeft er ooit iemand geluisterd naar mijn gekweel ? nee en het gekke is ik ga helaas nog gelijk krijgen ook en dat is gewoon kloten.

  De Europese Unie is geboren uit dezelfde onderdrukkers als die in de 2e wereldoorlog Hitler hebben gesteund door dik en dun en hem zelfs hebben voorzien van het inmiddels zo bekende Cyclon B kristal dat het versnellen van de gaskamers tot gevolg had (Cyclon B is een product van het toenmalige chemiebedrijf waarin het nu zo bekende IG Farben een aandeel van 42% had)

  Het is tenenkrommend om te moeten zien hoe de vrijheid van de burger wordt ingeperkt en we op weg zijn naar een totalitair machtsorgaan dat alles en iedereen onderwerpt aan, opnieuw, dezelfde slavernij als in de “gouden tijd van de VOC” (jawel, ook die meneer Bakkellende praatte toen zijn mond voorbij en lachte er ook nog eens vrolijk bij weg en wij burgers begrepen niet waar het om ging) alleen zijn de slaven nu niet zwart maar multicolor.

  Als wij, burgers van Nederland, blijven toekijken en glimlachen als een dom schaap zal het snel afgelopen zijn met de vreugde en wordt het vrij zijn onder het NAP een steeds moeilijker te bereiken goal en zal armoede en slavernij het enige zijn wat onze kinderen rest.

  Om hier tegen in te gaan is moed nodig, slechts een klein beetje moed zou al heel veel kunnen betekenen en zou het tij kunnen keren, maar ja wie bezit die moed nog, de burger ? U ?

  http://petities.nl/petitie/motie-van-wantrouwen-rutte-ii

  U weet in ieder geval waar het beginnen kan, gewoon tekenen en als het lukt dan zou het voorjaar van 2013 nog wel eens de Nederlandse lente kunnen worden, maar dan alleen als we écht állemaal geloven dat het kán.

  De keuze is aan u, gaan we naar een leven in totalitaire onderdrukking of een leven in vrijheid volgens het NAP ??

  Igor [4] reageerde op deze reactie.

 4. “Achter m’n gat vergaat de wereld”

  De auteur probeert met dit boek zijn interpretatie te geven van de oorzaak-gevolg relatie van de huidige economische crisis. Aan de hand van zijn emigratie naar Canada en zijn belevenissen met zijn gezin probeert hij zijn visie hierop met de lezer te delen. Het verhaal is opgebouwd rondom de centrale thema’s: geld, energie en verandering. Ontdek welke lastige keuzes de auteur moet maken in zijn strijd om te overleven. Leef mee met zijn innerlijke strijd en onderga zijn achtbaan vol emoties. Zijn vlucht uit Nederland is een begin van een lange weg waarin hij tot de ontdekking komt dat de banken een hoofdrol hebben gespeeld in de totstandkoming van de economische crisis. Dit boek inspireert en geeft de lezer stof tot nadenken. De auteur is wat lang van stof en het boek bevat geen illustraties. Het is dan ook niet voor iedereen even toegankelijk.
  Drs. Can Kumru (NBD|Biblion recensie)

 5. Al die mensen die ziende blind en horende doof zijn, die niet zien hoe steeds strakker het fascistische net zich sluit zullen straks geschokt zijn. Heb nog een boek ter info: “The Naziroots of the EU” van Dr. Rath (ja, een Duitser!). Precies wat Jan Snijder zegt. De EU doet wat de Bilderbergers willen. Iedereen arm en horig, dan heb je de ultieme macht. EU-leger is ook al in de maak. What’s next? Indien de Nederlanders en masse eens wakker worden en in opstand komen tegen dit regime, krijgen we dan een binnenval van een EU-leger? En zou onze politie en het leger ons dan willen beschermen of heulen ze dan weer mee met de bezetters?

  Jan Snijder [8] reageerde op deze reactie.

 6. @MareJane [7]:

  Ik weet niet of de Bilderbergers er iets mee te maken hebben, wat ik wel denk te weten is dat uitstappen uit de Eurozone niet tot de opties behoort, de voorgaande “Liberale” kabinetten hebben onze ziel en zaligheid al verkocht en dat terugdraaien zal zeer moeilijk zijn, zo niet onmogelijk.

  Een mogelijke optie zou het duurzaam ontwrichten van de voorgenomen plannen zijn, maar ja, net wat je zegt, welk leger zou ons het eerst binnenvallen is de hamvraag.

  Dat onze politici zullen gaan heulen met de bezetter staat vast wen daar dan vooraf maar aan helaas 🙁

  Hun plannen dwarsbomen, zoveel we kunnen waar we kunnen, en dan maar hopen dat wij de langste adem hebben, ja OF….. de Nederlandse lente ontketenen en je leven durven geven voor de vrijheid van ons nageslacht.

  Voor een tank springen is ook een optie maar we leven niet in China dus of die dan ook stopt is de vraag.

 7. @Igor [4]:

  Ik weet het, maar als ik kijk naar de oproep van Hub enkele dagen geleden om een paar mensen te vinden die de kar willen trekken om iets op poten te zetten en waarmee we een vuist kunnen maken werd er ook maar door een handjevol gereageerd.

  Nou ja en gezien het feit dat Ik geen legerhoofdman ben en dus niet over de machtsmiddelen beschik om het huidige bestel omver te werpen dacht ik aan een oude uitspraak “de pen is machtiger dan het zwaard” en heb de sprong gewaagd in de hoop dat er meer mensen zijn die het echt zát zijn dat we dag in dag uit bestolen worden door onze broodheren.

  Beter iets dan niets toch ? 🙂

 8. 12 december was u nog burger en 13 december wordt u onderdaan wel we zijn sinds de invoering van het koninkrijk der Nederlanden en vanaf koning willem 1 altijd al onderdaan geweest zeg maar een soort lijfeigene een slaaf van het koninkrijk een melkkoe.
  Mensen claim je eigen Soevereiniteit terug dan kun je er tegen vechten en niet alleen maar met velen die u al voorgingen.
  Klik op; Ik claim mijn naam.nl en/of ga naar Niburu en klik op; De Soevereine Mens voor alle infi hierover. Succes en gewoon doen hoe groter we worden des temeer kunnen we hiertegen wat gaan doen. Ook v Rompuy heeft zichzelf benoemd tot voorzitter van het EU parlement terwijl hij niet eens verkozen is en daar officieel niet eens mag zitten en daar luisterd de hele EU naar, dit enge mannetje met zijn waan-ideën.

Comments are closed.