En zo kabbelt het leven vrolijk voort terwijl de brave burger zich de haren uit de kop trekt en zich afvraagt hoe hij in godsnaam alles moet blijven betalen.

 

Een situatie.

U bent een brave huisvader, (uniek, maar toch alleenverdiener, ook voor het gemak, immers de sokken moeten ook gewassen worden toch? ). U verdient een modaal inkomen van € 2500 per maand bruto (netto € 1820 volgens salariskompas) U heeft een hypotheek van 800 en u heeft vaste lasten van pakweg 1000 euro. Dan is het geld op… Daar hoef je niet eens een rekenjapanner voor te pakken. Je wringt je in allerlei bochten en je krijgt een paar euro belastingteruggaaf van je hypotheekrente. Dus kan je ook nog gewoon eten.

EN op een mooie zonnige dag besluit dochterlief dat ze wil gaan studeren!

Een korte en niet volledig tot achter de komma uitgerekende begroting geeft dan de volgende uitdaging.

-Collegegeld € 1780 per jaar (€  148 per maand)
-Reisgeld € 300 per maand
-En je krijgt dan € 90 per maand aan studiekosten tegemoetkoming van de dieven in Den Haag.

Nou de snelle rekenaar ziet al gauw dat je daar behoorlijk op te kort komt nietwaar. Maandelijkse kosten netto voor dochterlief; Ongeveer 350 per maand. Afgezien van boeken, lesmateriaal, reizen, excursies en wat weet ik al niet meer….

… Maar we hebben toch studiefinanciering? Jazeker… Dan mag dochterlief dus met een schuld van ongeveer 10.000 euro aan haar loopbaan beginnen. Oftewel het is de staat gelukt om al in een vroeg stadium een extra slaaf te creëren. Want die schuld moet wel met arbeid worden afbetaald.

Het is maar één situatie… en zo zijn er talloze dergelijke individuele gevallen en situaties te schetsen.

Gelukkig hebben we een regering die het belang van Europa voorop stelt en alle welvaart met een sneltrein vaart richting zuid Europa probeert te sluizen. Gelukkig wordt dat geld allemaal heel goed besteed en is de dankbaarheid van onze mede Europeanen erg groot. Gelukkig wordt Nederland over een jaar of vier nadat het compleet is leeggeplunderd geholpen door zuid Europa en sturen ze sinaasappelen en Griekse Yoghurt.

Wordt het zo langzamerhand niet eens tijd dat die plucheverwarmers in Den Haag inzien dat de EIGEN bevolking het niet meer trekt. Dat de rand van het aanvaardbare is bereikt? Die eikels lezen toch ook kranten? Die zien toch ook dat de armoede toeneemt en de welvaart afneemt. Europa zal en moet er door heen gejast worden. Ten koste van werkelijk alles.

Alles dat door onze ouders en grootouders is opgebouwd, wordt gewoon weggepist en die Paarden*** die zich premier noemt staat er bij te lachen alsof het een feestje is. Het is onaanvaardbaar en ook niet te verkopen dat je miljarden naar Zuid Europa stuurt, NETTO betaler aan Europa bent, en tegelijkertijd de armoede in je EIGEN Land ziet toenemen.
Dat kan toch niet? Is er nou echt niemand die deze onrechtvaardigheid ter harte neemt? Noem mij een fascist…. Maar mag een volk in opstand komen wanneer de regering (dienstig aan het volk) op een dwaalspoor zit? Mag een volk haar regering ter verantwoording roepen als het ernstig misgaat?  Want dat is wat er nu gaande is. De Eurocrisis, financiële crisis worden heerlijk gebruikt als dekmantel als schrikmiddel voor de burger.

En eigenlijk is het met mijn domme hoofd heel simpel.:

STOP Met geld wegpompen naar Zuid Europa. Breng de eigen boekhouding eerst eens op orde en ga dan eens nadenken over geld wegpompen.

Wees lief voor uw dierbaren
Ingezonden door Pendragon

23 REACTIES

 1. Leuk geschreven en wat betreft die pluche verwarmers is er maar 1 ….. NON-NAP … oplossing…afschieten.

  Maar die studerende dochter… daar kan ook wat van gezegd worden….ik ken haar niet maar het schijnt dat ze niet weet dat als je iets wilt…. ervoor moet werken… en niet de hand ophouden bij pa en de roverheid.

  Pendragon [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Que Sera Sera [1]: Qua dochterlief…. Het is een situatie, net als de situatie waarin een brave burger rond z’n 45e werkloos wordt, zijn huis moet verkopen (aan wie?) en diep, heel diep wegzakt in het moeras dat verzorgingsstaat heet. En wil je proberen om er op eigen kracht uit te komen? Nee nee, dat mag niet zomaar. Stel je voor dat je je ontworstelt aan de greep van al die instanties die voor jou zorgen. Dat kan banen kosten als iedereen voor zich zelf zou gaan denken en werken.

  Of de situatie waarin onze ouderen in een verzorgingstehuis liggen. Ze kunnen niet dagelijks douchen omdat er geen “handjes” zijn. Handjes kosten geld en dat is er niet. Nee dat dank je de koekoek. Er gaat 5 miljard of zo per jaar naar Europa.

  Of…
  Verzin zelf een situatie uit de eigen omgeving. De kern van het verhaal gaat mij hierom: Onze eigen bevolking wordt werkelijk tot op het bot uitgekleed om als braafste jongetje van de klas NETTO bij te dragen aan een bodemloze put. En waarom? Alleen omdat een griezel Van Rompuy en zijn kornuiten dat willen. De BEVOLKING kotst dat hele beetje al uit. Alleen snappen ze dat daar niet.
  Ze blijven vast houden aan een moloch die steeds groter wordt. Controle uitoefenen of salonpolitici wegsturen kan niet eens. In mijn ogen is dat dictatuur.

  Ik kan als simpel burgermannetje niks betekenen. Het excuus van velen. (Ja ook van mij) Maar hoe zouden we het tij kunnen keren? Welke bestuursvorm is er nodig om de politiek te hervormen en ze zo te installeren dat ze daadwerkelijk dienstbaar zijn aan de bevolking in plaats van dienstbaar aan Europa?
  Hoe moeilijk is het om 5 miljard per jaar te besparen op uitgaven aan Europa? De grote landen Frankrijk en Italie schijten op NL en Duitsland en dwingen om vrolijk door te gaan met netto betalingen. Hoe krankzinnig is het gesteld? WIJ mogen doorwerken tot we 67 zijn en in Frankrijk lachen ze ons vierkant uit en stoppen rond hun 60e of zo. Ja zo wordt Frank rijk.

  Is bijvoorbeeld een bedrijfsmatige aanpak waarbij winst maken voorop staat een idee dat succes zou kunnen hebben?
  Libertarisch? Ach er zijn veel zaken die me daarin aanspreken, maar ik heb er op punten ook mijn vraagtekens bij.
  Maar een hoge mate van zelfbeschikking spreekt mij erg aan. Al zou ik elke dag stoned door het leven willen gaan dan zou dat mijn vrije keuze moeten zijn. En dat mag niet. Van wie niet? Waar is het slachtoffer van dat misdrijf?

  Enfi, ik weet ook wel dat we het hier niet gaan oplossen, maar het is wel eens lekker om wat van je af te schrijven.

  Dankjewel voor je compliment.
  P

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.
  Philosoof G&R Eigenwijs [7] reageerde op deze reactie.

 3. @Pendragon [2]:
  “. . . . ik weet ook wel dat we het hier niet gaan oplossen,. . ”

  Een situatie die door eeuwenlang ontwikkeling tot stand gekomen is verander je niet in een weekje.
  Waar we echter wel aan bezig zijn, is die verandering mogelijk maken.
  Eerst moet er gezorgd worden dat veel meer mensen de moraliteit en de voordelen van het libertarisme, het NAP, en “geen geweld” gaan begrijpen.

  En daar zijn we hier toch druk mee bezig? Het duurt ons allemaal veel te lang. Misschien moeten er ook betere methodes voor dat onderwijs worden gevonden?
  We blijven zoeken!
  gaan begrijpen

 4. De wal zal het schip wel keren. Maar in een libertarische maatschappij zal wel schrikken worden als we zien hoeveel bepaalde zaken echt kosten. Met name onderwijs en ziekenzorg zijn dure grappen. Je houdt je hart vast hoe de “gewone” man daar mee om zal gaan. Het wordt geen vrolijke boel. Maar menigeen zal op het rechte pad blijven!

  JooJootje [9] reageerde op deze reactie.

 5. die dochter hoeft helemaal geen schuld op te bouwen. Aanvullende financiering wordt een gift als je op tijd afstudeert. Als mensen die dit soort stukjes schrijven zich nou eerst eens verdiepten in de zaken werd het leven al een stuk aangenamer. Want misschien kan dochter wel wat gaan werken en daar zelf het een en ander van betalen. Dochter krijgt zorgtoeslag als ze die aanvraagt, Moeder kan misschien wat bij gaan werken. Zelfs in deze tijd moet dat nog wel lukken. Als men nou eerst eens iets gaat proberen ipv alleen maar kankeren vanuit de luie stoel.

  reiny [12] reageerde op deze reactie.

 6. @ Wordt het zo langzamerhand niet eens tijd dat die plucheverwarmers in Den Haag inzien dat de EIGEN bevolking het niet meer trekt. Dat de rand van het aanvaardbare is bereikt?

  We worden overspoelt door een tsunami aan buitenlanders. Elk van hen heeft zo weer zijn eigen ‘karakteristiek’. Daar waar Nederlanders de naam hebben om zuinig te zijn, hebben bijvoorbeeld de Polen inmiddels de naam opgebouwd om achterbaks, onbetrouwbaar en sneeky te zijn. An sich geeft dat allemaal niets. Zo’n volksaard is dan ook niet strafbaar. Maar….

  Als je warm water met heet water mengt, wat krijg je dan? Juist: Lauw water.

  Dus als je stiekeme Polen en eerlijke Roemenen gaat mengen met zuinige Nederlanders, wat ben je dan aan het brouwen?
  Alweer juist! Een heel gevaarlijk cocktailtje. En als je daar dan nog eens honderden nationaliteiten doorheen mengt? Van holenmensen tot feodalen tot religieus extremisten? En als je die mensen dan een baantje geeft ten koste van de oorspronkelijke bevolking? En een woning? En een uitkering?

  En wanneer je dan weer daar bovenop, de allerlaatste miljarden rooft van de eigen bevolking en dit schenkt aan de grootste oplichters en fraudeurs van de EU, de Grieken, wat krijg je dan?

  Ik zal het je verklappen: Een allesvernietigende atoombom!

  Philosoof G&R Eigenwijs [7] reageerde op deze reactie.

 7. @plato [4]:

  Deze en andere zijn niet duur ze zijn duur gemaakt.
  Het zal schrikken zijn voor veel mensen omdat ze zouden merken dat de tijd van het tralala geld voorbij is en ze echt iets moeten leveren om aan geld te komen.

 8. @Jan Snijder [8]:
  ohhh alweer een petitie……. ik snap niet… na bijna 70 jaar hier op deze wereld rond te wandelen dat er nog steeds idioten zijn die een petitie maken en lamlullen zijn die hem ondertekenen.

  Deel liever wapens uit en maak dat er niemand … ook geen overheid op jouw stukje van de wereld komt… dat geeft vrijheid.

  Wees niet afhangkelijk van een ander, los je eigen problemen op, huur in waar je geen verstand van heb en ontsla JA knikkers.

  Oh … en ik weet niet in welk hokje ik pas … en dat kan me ook niet schelen … maar dat NAP geneuzel start waar het begint en brengt je nergens…

 9. @streek [5]: Iedereen moet dus werken om de overheid in stand te houden !!!! Als ze de overheid in dammen en eisen dat ze een vakdiploma waarin rekenen ook voor komt hebben , economie en zakelijk regeren , ja dan is er zelf nog geen kans dat de inwoners er beter van worden.

  John [16] reageerde op deze reactie.

 10. @reiny [13]: Reiny, dat is precies waar ik ook aan zit te denken. We hebben nu een op geld gebaseerde economie. Zou het niet eens tijd worden om serieus te kijken naar een op grondstoffen gebaseerde economie.
  Ik ben de eerste die erkent dat ik naïef ben, maar het systeem dat nu wereldwijd gehanteerd wordt loopt vast. Zou een samenleving van kleine groepen die in vrede handelen met andere kleine groepen niet veel meer brengen? Welvaart, en welzijn voor die kleine groepen. Kijk naar ratten… Als je er teveel in een hok propt gaan ze mekaar afmaken en opvreten om wat levensruimte te krijgen.

  reiny [20] reageerde op deze reactie.

 11. @reiny [12]:

  Dan nog zijn wij gedwongen in hun onderhoud te voorzien.
  Als je een corrupte crimineel met een stropdas leert rekenen blijft het een corrupte crimineel met een stropdas.
  Te veel mensen leggen hun toekomst en die van hun kinderen in handen van tuig dat alleen aan zijn eigen toekomst denkt.
  Daar helpen geen diploma’s en beloften tegen.

 12. Wij als suffe schuldschapen hebben maar een paar middelen tot onze beschikkin:

  Haal al uw geld van de bank (voor elke 1000 die u opneemt, heeft de bank ongeveer 100.000 minder om mee te speculeren)

  Koop geen produkten meer van multinationals (dat zijn boeven) of stel de uitkoop zo lang mogelijk uit of koop 2e hands spullen.

  Gebruik geen medicijnen meer (triljarden industrie gebasseerd op aardolie) maar grijp terug op de middelen die moeder natuur ons aanbied

  Ga naar Brussel en steek alle euro gebouwen (ook de nieuwe in aanbouw zijnde bank, het hoogste gebouw van de stad) in de hens.

  Stop met werken en verkoop alles en vertrek naar het buitenland
  (de keuze die ik in 2005 heb gemaakt en waarvan ik tot op heden geen seconde spijt heb gehad.)

  Groeten vanuit een 30 graden en zonnig Cambodja

 13. @Pendragon [14]: In iedergeval zijn wij het er over eens dat er iets moet veranderen. Goud is als afgeschoten door papiergeld en een oplossing heb ik niet voor de hand.

  Was iemand die dacht 2 kippen en één haan gekocht te hebben, maar het waren drie hanen die elkaar naar het leven stonden. Dus kregen wij zogenaamde kippensoep aangeboden, terwijl het hanensoep was !! ha ha.

 14. Nog een voorbeeldje:
  het dak van mijn woning is aan vervanging toe, ook is de isolatie slecht. Om beide aan te pakken is het handig om meteen het dak wat te verhogen, zodat er op zolder een kamer met stahoogte ontstaat. Met aannemer een redelijk bedrag overeengekomen, maar wat schetst mijn verbazing : de gemeente rekent ruim 900 euro voor de bouwvergunning. En dat terwijl er reeds 21% BTW over de bouwsom wordt betaald. en ongetwijfeld de WOZ belasting op mijn woninkje ook toeneemt. Ik ga de gemeente verzoeken om een specificatie van deze kosten. Zou de burgemeester, bijgestaan door fanfarecorpsen, mijn nieuwe zolderkamer komen openen?

 15. Politiek denkt niet we moeten minder uitgeven, maar de inwoners moeten maar meer betalen. Het zijn net alcoholisten die niet minder willen drinken maar steeds meer tot zich willen nemen. Verslavingsdrang van onberekenbare politici.

 16. @Marga [17]:
  Een echte politieke s, heeft een zuignap als anus.
  En produceert ook nog een kleverige substantie uit een speciaal
  soort klier, dit allemaal om niet los te geraken van de ingenomen plaats.
  Al zou hij weg willen, het is hem ook geestelijk onmogelijk dit
  ten uitvoer te brengen, en hij gaat zeker niet voordat zijn bonus
  is uit betaald.
  Het gaat werkelijk te ver, om alles te benoemen,bedenk zelf nog maar wat.

Comments are closed.