Nadat vandaag in Brussel door Marx Rutte weer een stuk soevereiniteit verkwanseld is, vraag ik me af of er nog iets van soevereiniteit over is. Waarover kan “Nederland” als land nog zelfstandig beslissen? Erger nog, over welke zaken kan een burger zelf nog zelfstandig beslissen? 

 

De vroegere soevereiniteit is volledig overgeheveld naar de Eu waar niet gekozen politici de dienst voor u uitmaken en bijna almachtig zijn.
Waarbij dan mooi de schijn wordt voorgehouden of al hun ritselprocessen nog “democratisch” zijn ook.

Denk daarvoor alleen maar aan de manier waarop Nederland tegen het referendum in, in de EU geluisd is! En aan de papegaaien in het Nederlands en Europees parlement.

Vandaag kwam ook een artikel onder de aandacht betreffende de 41-ste jaarlijkse Huizinga lezing die morgen op de universiteit van Leiden gehouden wordt. ((1))

En vooral de opmerkingen over de spreker:

In zijn Brusselse studeerkamer, onder de rook van het Commissiegebouw, ontploft de Belgische schrijver Geert van Istendael zowat. “Het zijn oekazes van de tsaar die op ons neerdalen,” omschrijft Van Istendael het Brusselse beleid.(1)

Vrijdag spreekt Van Istendael in Nederland de prestigieuze Huizinga-lezing uit. “We liggen in West-Europa te slapen, niemand gaat de straat op tegen dit misdadige, asociale Brusselse beleid. Verbijsterend. Daarom gebruik ik deze lezing, om mensen wakker te schudden.”

Van Istendael geeft een populistische stem aan wat economen in taaie opiniestukken al langer zeggen: Europa bezuinigt zich kapot.

Van Istendael: “We gingen banken redden want, luidde het argument, die waren too big to fail” , te groot om om te vallen. Dat was te riskant. Nu veroordelen we inmiddels hele bevolkingsgroepen tot de bedelstaf. Zijn die mensen, die miljoenen Grieken en Spanjaarden dan níet “too big to fail?”

 Soeverrein 
We verliezen als volk onze soevereiniteit, waarschuwt Van Istendael. “Ooit ontstonden parlementen, omdat de koning het wel moest toestaan, want hij had van het volk geld nodig. Het parlement keek vervolgens wat de koning met het geld deed. Logisch. Maar wij gaan dat nu dus afschaffen: Brussel krijgt de bevoegdheid over onze nationale begrotingen. En wat hebben u en ik, het Belgische of Nederlandse volk, nog te vertellen?”

Eurocommissaris De Gucht verzet zich tegen het idee dat Brussel de macht naar zich toetrekt. Hij spreekt liever over harmonisatie, en de zegeningen daarvan. Europa loopt jaarlijks honderden miljarden mis door belastingontduiking.

“Harmonisatie van wetgeving zou dat tégen kunnen gaan, en mijn Commissie streeft daar ook naar. Maar daarover moet je het in Europa dan eerst, in unanimiteit, eens worden, en dat zijn we niet.” Nóg niet. Geduld dus, zegt De Gucht.

 “Het gaat stapje voor stapje, en elke Europese top draagt daar weer een steentje toe bij.” Er worden tijdens zo’n top slechts richtingen aangegeven, zegt de eurocommissaris. “En daarna worden die ter discussie gesteld in onze parlementaire democratieën.

Jaknikkers

“Parlementen, ja, maar vol met jaknikkers,” sneert Van Istendael. Wat Europa betreft hebben parlementen hun macht allang afgestaan, zegt de schrijver. “Ze zeggen nooit eens nee tegen Brussel. En als jouw parlement zijn werk niet doet, dan word je als burger natuurlijk hopeloos.”
ZIE: <http://noSint-Precariuss.nl/artikel/451042-brusselse-oekazezegen-of-misdaad.html>

———————————————————-
((1)) Huizinga lezing
De Huizinga-lezing wordt wel aangeduid als “de moeder van alle lezingen” en is genoemd naar de historicus en cultuurfilosoof Johan Huizinga (1872-1945). De lezing wordt georganiseerd door NRC Handelsblad, de letterenfaculteit van de Universiteit Leiden en de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde. De lezingen worden sinds 1972 eenmaal per jaar gehouden en vinden plaats in de St. Pieterskerk te Leiden.

UIT: <http://www.johanhuizinga.nl/huizinga-lezing>\

athr

Sint-Precarius

 

 

 

8 REACTIES

 1. Onze vrijheid verdwijnt als sneeuw voo de zon. De banken die ons zo goed willen informeren worden onder curantele van Brussel gezet.
  Hoe geloofwaardig is alles dan nog.

 2. Europa zou ons welvaart brengen
  Vrede en democratie
  Alleen is wel de vraag voor wie?
  De bevolking is door de eurocraten
  Buiten alle besluitvorming gelaten.

  Referendums werden genegeerd
  Het “nee” van de bevolking niet geaccepteerd
  De natiestaten en hun parlementen
  Zijn voor de Europese Unie
  Ongewenste concurrenten.

  Ze proberen nu met grote woorden
  Hun federale staat te slijten
  Terwijl ze de klachten
  Van de bevolking niet hoorden
  En dat lijkt ze niet te spijten!!

  Door de afgedwongen solidariteit
  met de frauderende zuidelijke staten
  Die het schulden maken
  Nog steeds niet kunnen laten
  Raken de donorlanden hun welvaart kwijt.

  En stilletjes nadert het uur
  Dat heel Europa is verworden
  Tot de door hen gewenste dictatuur
  Ook al maken grote horden
  Demonstranten hen het leven zuur.

  Waar in de zuidelijke landen
  De mensen kwaad de straat op gaan
  Zijn wij in ons land nog niet wakker
  Klinkt het protest aanmerkelijk zwakker
  Al zien we het wel de verkeerde kant op gaan.

  Nederlanders laten nu eenmaal
  Graag de boel de boel
  Klagen achter hun computer
  Je krijgt ze lastig uit hun luie stoel
  Ook al raken die Europese besluiten ons allemaal.

  Volgens onze regering
  Loopt het allemaal niet zo’n vaart
  Maar door al zijn leugens
  Is het woord van Rutte
  Voor de bevolking geen donder meer waard!!

  Door:

  Willemientje

  .M [5] reageerde op deze reactie.

 3. @willemientje [4]: WOW!

  @vrijspreker: kan dit een prominente plaats krijgen?
  Met iets in deze vorm, kunnen we misschien wel meer mensen bereiken. Misschien een apart “artikel” van maken en dan doorlinken naar talloze websites?
  Euhm… wel na toestemming van Willemientje uiteraard…

 4. Je kan heel veel Soevereiniteit overhouden door jezelf Soeverein te verklaren via officiële kanalen. Hierdoor scherm je jezelf af bij overheids-instellingen en ook wordt het leuk met boetes die je opgeledg worden door o.a. politie etc. want je bent immers een Soeverein persoon en die kun je geen boetes opleggen.
  Het is teveel om hier op te schrijven maar voor uitgebreide info ga je naar; ik claim mijn naam.nl en/of ga naar niburu en klik op ;De Soevereine Mens.
  Zelfs in België is men hier al mee bezig en het breidt zich verder uit.

 5. Wat hebben wij als individu, nu nog te vertellen?
  In alle oprechtheid kunnen wij stellen dat het antwoord
  luidt, dat wij aan elkaar dienen te vertellen?

  Ik zeg maar ZO, ik zeg maar NIETS!!

Comments are closed.