Internet vrijheid wordt niet alleen in Nederland, of in de EU, maar ook wereldwijd bedreigd.

Op dit moment, tijdens een vergadering in Dubai, proberen autoritaire regimes volledige overheidscontrole over het internet vast te leggen in een nieuw mondiaal verdrag. Als zij slagen, wordt het internet minder toegankelijk, duurder en langzamer. Wij hebben 2 dagen om hen tegen te houden.

Dit is een actie van Avaaz. Niet alle acties van hen zijn “libertarisch”. De Vrijheid van het Internet is zo belangrijk dat ik hun petitie meteen gesteund heb. Doet u dat ook?

Ga naar :  <http://www.avaaz.org/nl/hands_off_our_internet_i/?bOBqAcb&v=20034> Lees meer en teken dan.

11 REACTIES

 1. En wat er dichter bij huis gebeurd houd blijkbaar weinigen bezig ?

  Ons kabinet heeft ingestemd met een wetsvoorstel dat het downloaden strafbaar moet maken en inmiddels is men bezig een ontwerpartikel voor te bereiden.

  Richt uw peilen ook eens op zaken dichter bij huis en ontmasker ons corrupte politieke bestel, er zijn genoeg aanknopingspunten te vinden.

  (niet persoonlijk bedoeld Hub)

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

 2. ze proberen wel maar het gaat ze niet lukken.

  https://www.torproject.org/

  Naast het wellicht bekende Tor hebben ze ook andere projecten, bv voor android of een packet voor op usb/dvd om op iedere computer veilig en anoniem online te gaan.

  Facebook? Weg ermee!

  > http://friendica.com/ Opensource de-centraal – draait al 2 jaar en ze zijn al bezig aan de next-gen.

  http://1984hosting.com/ – IJslandse host die beweert het hooft cool te houden en uw vrijheid te beschermen. de naam verwijst dan ook niet naar het jaar dat ze zijn opgericht. (2006)
  De prijzen/voorwaarden zijn volgens mij ook best scherp, en misschien dat veel libertariers hier op afhaken maar; ze gebruiken “groene energie”, geothermal daarzo hebben ze mazel mee.

  Avaaz is wel ok wat betreft het onder de aandacht brengen van zaken, petities blijven natuurlijk vrij zinloos maar bij internationale internet petities is het wel leuk om te zien hoeveel mensen er voor de vrijheid zijn, persoonlijk vindt ik het belangrijker om zelf een klein beetje voorbereid te zijn de toenemende internet dictatuur, mocht het zover komen is het fijn je de software niet meer hoeft te downloaden van een site die dan geblokkeerd is.

 3. Bits of Freedom is in NL en internationaal actief voor een open en vrij internet… ik ben sinds kort donateur zodat ze hun goede werk kunnen voortzetten

  https://www.bof.nl/

 4. @chiel de jonge [5]:

  Nee dat zie je verkeerd, ze buigen het om ten favore van de schatkist (en de rechthebbenden jaja die kennen we) er komt een heffing op dragers van….. ja juist muziek, maar de rest laten ze even buiten schot en buiten de discussie zodat ze later alsnog het kopie verbod op data kunnen invoeren en zoals u weet omvat data meer dan alleen….. juist muziek.

  Slimme jongens die politici.

  chiel de jonge [9] reageerde op deze reactie.

 5. Mooie reden om mijn computer te gaan vernietigen en mijn internetabonnement op te zeggen.

 6. Ik zou bijna zeggen… gelukkig we kunnen weer een papiertje tekenen…..dat zal weer een boel vrijheid geven………

 7. @Jan Snijder [6]:

  ik spreek het ook zeker niet goed. ze zullen steeds vaker via de achter kamer de internet vrijheid verminderen. dat zal de enigste manier zijn om voor onze fijne politici zulke acties door te voeren.

 8. Dat is de nieuwe truc kennelijk: zo snel mogelijk iets erdoor douwen zodat een verandering er al door is gedouwd in de tijd dat je amper de gelegenheid hebt om het laatste nieuws over de kunsttieten van een BN-er te lezen.

 9. Het ziet er naar uit dat ik het heft dus gewoon weer in eigen handen moet gaan nemen.
  Wordt die wetgeving mij te gortig,, dan zeg ik eerst mijn internet abonnement op, dan bal ik mijn vuist en geef ik een laptop wel zo’n harde beuk en een rotgooi dat het probleem zichzelf oplost.

  Met mijn 10000hertz 5d, 19.4 super dolby digital dts full hd led tv met een dikte van een vloeitje doe ik een soortgelijk iets:
  Zet hem aan, trek mijn werkschoenen met stalen neuzen aan, en terwijl de tv aan staat geeft ik een enorme karate trap tegen het scherm aan en gezien mijn tv toch niet aan de muur hangt is een rotgooi naar buiten toe zo gerealiseerd.

  Mijn hifi mag blijven staan, al verwijder ik de antenne kabel.

  ….
  …..

  Paar maanden later: Hé, wat een leuk en aangenaam leven heb ik ineens zeg en wat een vrijheid 😉

Comments are closed.