Hieronder volgt een artikel waaruit u kunt constateren of dat zo is, of dat het nog meevalt. Al verwachten we dat niet meer nu deze overheid bezig is om de volledige beschikking van ons geld over te dragen aan een Europees EU-dictator.

Het onderstaand artikel uit Facebook wijst op bevestiging van de debiliteit.

 

 Kamer wil aanpassing belastingregels

Komt er een einde aan belastingparadijs Nederland? ANP
Toegevoegd: woensdag 5 dec 2012,

Meer dan 10.000 miljard euro stroomt elk jaar door ons land, omdat Nederland fungeert als spil in belastingconstructies. Multinationals ontwijken zo miljoenen aan belasting. Maar de roep om verandering wordt luider. De Tweede Kamer wil maatregelen en die kunnen voor Nederland grote gevolgen hebben.

  Brievenbusfirma’s
Multinationals kunnen via zogenoemde brievenbusfirma’s in Nederland hun winsten doorsluizen. Dat gebeurt van landen waar ze actief zijn, via Nederland, naar bijvoorbeeld de Kaaiman Eilanden, waar een gunstig belastingregime geldt.

Actieplan
Nu door de economische crisis overal bezuinigd moet worden, staan deze constructies weer volop in de aandacht. Financieel geograaf Rodrigo Fernandez, van de Universiteit van Amsterdam en de Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen, vindt dat de constructies aangepakt moeten worden. Ook de EU wil er wat tegen doen; morgen komt de Europese Commissie met een actieplan tegen belastingontduiking in Europa, waarvan al een eerdere versie is uitgelekt.

Vestiging
Dat zou grote gevolgen voor Nederland kunnen hebben, zegt PvdA-Tweede Kamerlid Ed Groot. Hij roept staatssecretaris Weekers op om actie te ondernemen. Alleen bedrijven die daadwerkelijk economische activiteiten hebben in Nederland, zouden hier gevestigd mogen zijn, vindt hij. De VVD en de SP sluiten zich bij zijn voorstel aan, waarmee er een Kamermeerderheid voor is.

Schadelijk
Volgens Martijn Nouwen, onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam, is het opzeggen van belastingverdragen is slecht voor Nederland (.pdf).Dergelijke verdragen ondersteunen investeringen in Nederland door buitenlandse bedrijven, maar ook de handelsbetrekkingen van Nederlandse bedrijven in het buitenland.

Voorbeeld
De Amerikaanse koffiegigant Starbucks is in Groot-Brittanië onder vuur komen te liggen, omdat het bedrijf amper belasting betaalt. Starbucks is actief in een groot deel van Europa en het Europese hoofdkantoor staat in Amsterdam. Van de winst in de verschillende landen wordt 6 procent afgedragen aan Nederland. Mede daardoor lijkt het bedrijf in de afzonderlijke landen slecht te draaien: in Groot-Brittannië zou Starbucks in 2011 zelfs 38 miljoen euro verlies hebben geleden, terwijl het 460 miljoen euro omzet draaide.

Het verlies ontstond mede doordat 30 miljoen van de opbrengst naar Nederland ging in de vorm van royalties. In totaal gaat 46 miljoen aan royalties via Nederland terug naar het moederbedrijf in de VS. Die uitgaande royalties zijn niet belast. Door deze constructie betaalde Starbucks in Europa volgens persbureau Reuters gemiddeld 13 procent belasting, veel minder dan bijvoorbeeld Nike of Burger King.

Strenger
De Britse minister van Financiën George Osborne kondigde vandaag tijdens zijn jaarlijkse ‘Autumn Speech’ strengere maatregelen aan tegen belastingontwijkers in het Verenigd Koninkrijk.

Vragen en/of opmerkingen? Mail de makers: Jeroen.Groot@Nieuwsuur.nl en/of Jelmer.Jansma@Nieuwsuur.nl

Geplakt uit <http://nieuwsuur.nl/onderwerp/448186-belastingparadijs-nederland.html>

—————————————————-
–Wordt de volgende stap om Bedrijven die ons meer dan 7% winst opleveren ons land uit te zetten?
–En trekken we dan EU-verliesgevende bedrijven aan om die “solidair” met ons belastinggeld te steunen?

 Ik hoop een aantal goede berichten/reacties te krijgen die me geruststellen dat de NL-overheid /politici nog niet 100% debiel zijn, en dat er nog hoop is!!

2 REACTIES

  1. Dit is een onvermijdelijke ontwikkeling.

    De EU is een belastingkartel dat zal tenderen naar het hoogst mogelijk tarief voor onderdanen en bedrijven. Bedrijven zijn echter wat moeilijker te vangen dan personen. Daarom ligt de belastingdruk voor slaven (inkomstenbelasting etc) altijd veel hoger dan vennootschapsbelasting.

    Alleen mensen die compleet waanzinnig zijn en nooit een echte baan hebben gehad, laat staan een bedrijf hebben opgericht (oftewel 99% van de 2e kamer) zullen bedrijven zo hoog belasten dat ze simpelweg vertrekken (of zich nooit vestigen -> that what is not seen) en zullen vervolgens vanwege de enorme werkloosheid die dat oplevert pleiten voor ‘ investeringen’ door de overheid gefinancieerd door staatsleningen, hetgeen er op neer komt dat ze de volgende generaties verkopen als toekomstige belastingslaven. En dat noemen ze dan moreel en prudent beleid.

  2. Hub, politici zijn niet debiel. Het is veel erger: ze zijn doortrapt.
    Als ze dom waren, was er nog hoop. Als ze echter in-slecht zijn en hun verborgen agenda uitvoeren, is er geen hoop. Het hen uitleggen, helpt dan niet. Integendeel: door te tonen dat jij het wel begrijpt (i.t.t. de domme massa) krijg je het stempel gevaarlijk opgeplakt (gevaarlijk voor HEN welteverstaan, niet voor de samenleving waarmee je het immers goed voorhebt). Vroeg of laat eindig je dan in een of ander soort goelag. Al zullen ze wegens de publieke opinie een man van respectabele leeftijd vermoedelijk wel ontzien en gewoon in de media afschilderen als dementerend. Dat voordeel heb jij. Over een paar jaar moet een 40-er als ik oppassen van niet als staatsvijand in een kamp te worden opgesloten. Jij echter zou hoogstens besmeurd worden maar verder heb je niets te vrezen. Onze hoop is dan ook gevestigd op mensen als jij die als enigen nog zullen kunnen durven blijven spreken en alzo bij sommigen die door de smeercampagnes van de overheid heen zien een lichtje kunnen doen branden.

Comments are closed.