http://www.nujij.nl/algemeen/eu-totaal-tegenovergesteld-aan-vrede.20278876.lynkx

De EU verdient de Nobelprijs voor de Vrede niet, volgens een aantal voormalige winnaars. Ze eisen dat de prijs weer wordt ingetrokken, omdat de EU volgens hen niet aan de waarden van vrede voldoet en de commissie de visie heeft verloren van waar de Vredesprijs voor staat.”

 

Dit, ons toegezonden bericht, verbaast ons helemaal niet wat de inhoud betreft.
Die klopt immers helemaal met de feiten.

Wat ons wel verbaast is een dergelijk bericht op een site als Nujij staat en de betreffende voorgaande Nobelprijs winnaars er niet eens bij genoemd worden,
Ik kan me ook niet voorstellen dat bvb iemand als Obama daaraan mee zou doen. Hij verdient die prijs immers zelf niet!

Bovendien is het de laatste paar dagen opvallend hoe weinig nieuws de NL tv-zenders geven over de dingen die in de EU gebeuren en hoe de politici het laatste restje van de soevereiniteit van Nederland aan het verkwanselen zijn. (zoals het aanbieden om Nederlands belastinggeld te laten “beheren” door niet gekozen EU-fans.)

3 REACTIES

  1. Dit bericht heeft o.a. ook op de site van Niburu gestaan het gaat om de open brief aan het Nobelcommite om de prijs niet uit te reiken aan de EU omdat de EU geen persoon is maar een instituut c.q. een land. Deze brief is geschreven en ondertekend door o.a. Desmond Tutu, de Ierse vredesactiviste Mairead Maguire en de Argentijnse voorvechter van mensenrechten Adolfo Perez Esquivel alle 3 Nobelprijswinnaars. Volgens het testament en de eisen van Nobel mag en kan zijn Nobelprijs alleen toegekend worden aan personen die iets uitzonderlijks hebben gedaan en betekend voor de wereldvrede en de mensheid.
    Door dit toe te kennen aan een land en/of organisatie bezoedelen ze dus de gedachtenis en de wil van Nobel.
    Het getuigd van een verre gaande arrogantie om dit toch voort te zetten en een minachting naar deze 3 vooraanstaande Nobel prijswinnaars!!
    De Nobelprijs zal hierdoor NOOIT meer zijn wat het was en ook NOOIT meer worden.

  2. Bevestiging van protest door voorgaande winners kwam vandaag van Buitenhof waarin de presentatrice dit noemde, met o.a. Desmond Tutu

  3. De ene na de andere die het klappen van de zweep kent op het gebied van mensenrechten roert zich tegen de EU. Er is echt iets aan het gebeuren dat bij hun de alarmbelletjes steeds meer doet afgaan. Deze keer even geen boze belastingbetalers uit de EU zelf (ook hun kritiek is terecht) maar mensen die stuk voor stuk geknipt zijn als coryfee bij politiek correct links.

Comments are closed.