ToineZo vlak voor de kerst neemt Toine Manders deel aan een debat in een stad die gezien de overheersende politieke kleur ook wel Havanna aan de Waal genoemd wordt, Nijmegen. Het hol van de leeuw dus. Dit is een debat tussen politieke jongeren organisaties en het gaat over de korting op ontwikkelingssamenwerking. 

LP-voorzitter Toine Manders zal een algemene inleiding in het libertarisme geven (ca. 30 minuten), en daarna deelnemen aan het debat. Bijgaand de tekst van de originele FaceBook uitnodiging:

We hebben al een tijd lang niet meer de degens gekruist met onze collega PJO’s in de regio Arnhem en Nijmegen, maar op deze laatste activiteit voor de Kerstvakantie zullen we elkaar het vuur aan de schenen leggen waarna we allemaal onder het mom ‘Vrede op Aarde’ met elkaar de Kerstvakantie gaan inluiden.

Deze PJO-Battle zal gaan over Ontwikkelingssamenwerking.Het huidige Kabinet-Rutte II bezuinigd 1 miljard op Ontwikkelingssamenwerking en er wordt geschoven met de steungelden naar humanitaire en vredesmissies. Dit is vooral een wens van de VVD en in het vorige Kabinet van de PVV. Maar in hoeverre is ontwikkelingssamenwerking effectief en zou de overheid daar een rol bij moeten spelen?

Op deze avond zullen Toine Manders, van de Libertarische Partij, en de internationaal secretarissen van de JS en DWARS (Jauke Lodder en Karen van der Heijden) hun visie geven op ontwikkelingssamenwerking.

Achteraf zal Sara Kinsbergen, die onderzoek doet naar de effectiviteit van door de burger opgezette ontwikkelingssamenwerking, reflecteren over de noodzaak van de overheid om te helpen bij ontwikkelingssamenwerking. Achteraf zullen wij natuurlijk met elkaar in debat gaan, gevolgd door een Kerstborrel.

Jullie zijn allemaal van harte welkom!

Aanvang 19:30 uur

Plaats van handeling: