Gisterenavond bereidde ik mij voor op de “dag des doods” qua verkeer en sneeuw: deken in de auto, flesje water alvast gereed, waxinelichtjes + lucifers gereed gezet (overigens een zeer goede tip, deze geven licht en veel warmte in de auto mocht u gestrand zijn, maar niet met de houdertjes gaan gooien). Want “de media” schreeuwden moord en brand, sneeuw en sneeuwjacht, horror op de weg, enz.

En nu zit ik, werkzaam in het zuidwesten van het land, uit het raam te kijken (neen, ben geen ambtenaar, maar zelfstandig ondernemertje dat zich een pauze gunt: op EIGEN kosten) en ik zie een vredig zonnetje schijnen, over een nagenoeg sneeuwvrij landschap en windstil weer. Heerlijke winterdag, dus, heb meteen zin in een lange wandeling. Waarom hebben de media mij gisteren zo achterlijk zitten waarschuwen? Ik had gisteren zelfs werk mee naar huis genomen, voor het geval ik vandaag niet eens de weg op zou kunnen.

Nu scan ik eventjes één enkele website op wat nieuwtjes, namelijk “nu.nl” en ik kijk daar naar de koppen in één enkele rubriek: “Economie > Schuldencrisis”. En wat zie ik daar een wirwar van info in de artikelkoppen (hieronder vetgedrukt), gewoon van 1 keertje op het topic klikken:

Sterkste daling euro in een maand.

Dat is, dat de euro harder daalt dan de dollar, dus zegt nog niet veel.

 

Eurolanden zijn dieptepunt crisis voorbij.

Oh? Mooi, dan gaat het nu weer alleen maar weer beter?

 

ECB somber over economische groei 2013.

Hela! De kop erboven zegt dat we het dieptepunt voorbij zijn. Hoe kan dat nu?

 

Griekenland moet modeleconomie worden.

Oh ja: eerst gratis geld krijgen, nog steeds de kop niet boven water kunnen houden én dan nog de naïeviteit om te denken een modeleconomie te worden? Pfffff.

 

Griekenland krijgt officieel meer tijd.

Tuurlijk. Gewoon elk zwak schepsel net zo lang begeleiden, totdat het ergens aan een verzwakkende norm gaat voldoen. Stel je voor dat we hen aan afspraken zouden houden of eruit zouden knikkeren. Beste oplossing: EU direct opheffen, ieder land weer zijn eigen economie.

 

Europese miljarden klaar voor Spanje.

Okay? Omdat het zo goed gaat en “we” het dieptepunt van de crisis voorbij zijn?

 

en

Nederland stemt tegen EU-begroting 2013.

Dan moet je meteen de kloten aan je lijf hebben om te zeggen: “EU, wij stappen eruit.” Dit polderen en prikjes uitdelen en straks tóch doen wat Miss Piggy Merkel te zeggen heeft, heeft zijn geloofwaardigheid inmiddels wel een keertje verloren.

8 REACTIES

 1. mooi stukje zo denk ik er ook telkens over als ik weer iets doms lees over de eu en de economie voornamelijk op nu.nl. er wordt maar gewoon aangenomen dat wat zeggen in Brussel ook waar is.
  hier moest ik helaas ook nog even over lachen toen ik dit las (Eurolanden zijn dieptepunt crisis voorbij.)

 2. @reiny [5]:
  Nou, dat is relatief hoor. Een kassajuf verdient daar, met een 60-urige werkweek, nog steeds iets van 275 euro netto per maand (een vriendin van me). Als daar door de economische groei van 9% zo’n 25 euro bij komt, dan is het nog steeds armoede.

  Eten en huisvesting zijn natuurlijk prima betaalbaar, maar een wasmachine en een TV zijn daar even duur als hier.

  Geschoold werk levert natuurlijk beduidend meer op: een andere vriend is Ingenieur (Ir) en die verdient liefst 1000 euro schoon.

  Geen wonder dat ze hier naar toe komen om aardbeien te plukken.

 3. Polen betalen ook minder aan belastingen en energie zonder waanzing hoge overheids heffingen.

Comments are closed.