De publieke omroepen zullen niet langer worden gefinancierd op basis van de ledenaantallen, maar op basis van de kwaliteit die ze gaan leveren. Aldus NU.nl

Vragen de leden van de TROS om een familiespel, of de leden van de EO om een bijbellezing: ist verboten. Nu ja: het mag wel, maar ze krijgen er geen geld meer voor. Omroepverenigingen krijgen vanaf 2016 een minimumbedrag. Daarnaast krijgt de raad van bestuur van de NPO meer invloed op wie wel budget krijgt.

De NPO is weer onder directe invloed van de staatssecretaris van Media en zo laat zich wel raden wat de toekomst(tele)visie is van onze elitaire heerschers. Roem je de Grote Geliefde Leider Rutte, dan verschijnt er 3 miljoen op je  rekening, maak je een programma waarin het disfunctioneren van de DNB aan bod komt, dan ga je failliet wegens gebrek aan budget.

Het spreekt voor zich dat ik een groot voorstander ben voor volledige afschaffing van het publieke bestel. Nu blijkt eens te meer waartoe zo’n bestel zal leiden…

19 REACTIES

 1. Gelukkig wordt de publieke omroep steeds minder relevant. Ik ga me pas zorgen maken als we een ‘publiek internet’ krijgen.

 2. Grappig dat je dit schrijft, ik hoorde het vanmiddag op de radio en het eerste waar ik aan dacht is; propaganda sponsoring.

  Ook ik ben voorstander van het afschaffen van de publieke oproep maar wat hier gaat gebeuren heeft niks van doen met afschaffen of zelfs bezuinigen te maken. macht over de content daar gaat het ze om.

 3. Let ook op de methode:
  –Dit wordt pas veel later ingevoerd
  -niet dit jaar of over 2 jaar. Pas over 3 jaar!!

  De ervaring heeft geleerd dat dit “ver weg” een beproefde methode is om protesten te miniseren of zelfs te voorkomen.

  Slaap kindje, slaap,
  . . . . . . . . ->

  Igor [4] reageerde op deze reactie.

 4. Ik vind het een prima ontwikkeling. Als de, quasi-onafhankelijke “publieke” omroep, een moderne versie van de Pravda wordt, zullen de mensen het snel doorhebben en dit zo veel mogelijk negeren. Dan wordt het teevee voor en door ambtenaren en andere “ons soort mensen”.

  Ik kijk er jaren niet meer (vrijwillig) naar. Voor zo ver ik dat nog wel doe is dat bij bekenden thuis of als bezoek bij mij niet zonder hun journaaltje kan. Meestal gebruik ik de gelegenheid om hen en het programma belachelijk te maken. Inhoudelijk krijg ik zelden repliek hoger dan het niveau “doe toch niet zo flauw”. Ik moet oppassen dat ik het straks niet ga missen… 🙂

  Meneer Storm [13] reageerde op deze reactie.

 5. En het is daarom dat ik iedereen graag wil wijzen op de petitie die gestart is om het kabinet Rutte II af te zetten.

  Als iedereen nou eens gewoon eerder had geluisterd naar mijn comments op die meneer en zijn partij dan hadden we misschien een wat kritischer geluid kunnen laten horen in plaats van elkaar hier af te branden.

  De VVD en dan met name de heer Rutte is een niet te vertrouwen individu die gestuurd wordt door de grote corporates en de happy few in Nederland en daarbuiten, wanneer begrijpen we dat nou eens.

  Zijn beleid is er een van onderdrukken en vloeken en schelden en met deuren slaan als het hem niet lukt om zijn zin te krijgen (laatste overleg met CDA en PVV hebben dat maar al te duidelijk gemaakt) en hij zal niet terugdeinzen om ons land te verkopen aan de hoogste bieder.

  Deze man is geen politicus maar een grote zwendelaar oplichter die zelfs zijn moeder zou verkopen voor een bak geld.

  Stop deze waanzin, stop deze idioot, stop deze DICTATOR.

  Ron Arends [7] reageerde op deze reactie.
  Igor [8] reageerde op deze reactie.

 6. Alleen de naam al ministerie van propaganda dat ruikt in alle opzichten naar de voormalige Sovjet-Unie! Het wordt dus nu openlijk naar buiten gebracht dat NL straks echt het nieuwe DDR van Europa gaat worden met een totalitair regiem gecontroleerd door de nieuwe VOPO = Volks Politie!

 7. @Igor [8]:

  Neen, maar ik begrijp uw reactie volledig, u bent blijkbaar juist tégen verandering, en juist met mensen zoals u zal elke aktie bij voorbaat gedoemd zijn te mislukken.

  Tekent u vooral NIET de petitie, dan voldoet u aan het self fullfillment principe en blijft het gewoon weer, doorgaan als voorheen, geen verandering, geen stress

  • @Ron Arends [12]:

   Ten eerste getuigt “janneman” van weinig respect en lijkt het alsof u zichzelf boven een ander stelt.
   Juist dát gedrag zal van onze samenleving nooit die samenleving maken die nodig is om het NAP een kans te geven, met uw reactie lokt u agressie uit en hoopt dat anderen daar instinken zodat u de gelegenheid kan gebruiken om mij dan weer af te branden.

   Zoals ik al zij, vooral NIET ondertekenen, die petitie is niet voor u bestemd.

   grt, Jan

 8. @Meneer Storm [13]:

  De publieke omroep is er vooral gekomen dankzij en voor het publiek, dat dat achterhaald zou zijn is niet waar.

  Het is juist het (ja daar hebben het weer) marktprincipe, of corporatisme, dat ons wil doen geloven dat een omroep met een winst-oogmerk beter is voor de burger dan een reeds door de burger betaald systeem, ja reeds betaald, de publieke omroep wordt betaald uit de media pot van onze belastingen.

  En wat is daar dan mis mee ? je hebt die omroep wél nodig als het mis gaat, je hebt nu eenmaal een systeem nodig dat kan informeren en waarschuwen als het mis gaat.

  Dat laatste is dan helaas daar waar de schoen wringt, de publieke omroep is jaren misbruikt om propaganda te maken voor lieden zoals John de Mol en consorten, fabrikanten van breinlozenvoer betaald door de belastingbetaler en voor eigen winst verkocht zónder het/de verkregen subsidies terug te storten die die industrieëlen uit de pot hebben gevreten.

  Dát het nu tijd wordt het systeem te veranderen ben ik het mee eens, maar dat dan vervolgens de staat gaat bepalen wat er gezegd mag gaan worden, nee, nooit.

  Het zou echter wel nodig zijn de omroepen weer eens attent te maken op de reden van hun bestaan en het waarvoor en waarmee zij het volk zouden moeten dienen.

  Beetje tegenstrijdig allemaal als je bedenkt dat óf het volk beslist wat er met de publieke omroep gebeuren moet óf de politiek, als je bedenkt dat het juist de politiek zou moeten zijn dat het vólk dient en niet andersom.

  Meneer Storm [17] reageerde op deze reactie.

 9. @Jan Snijder [16]: Het is doodsimpel: als je reclame maakt moet je niet gaan bedelen om een omroepbijdrage, sterker(en dat heb je hoop ik gelezen):
  die constructie is VERBOTEN..!!!
  Wat dat aangaat sta ik helemaal achter de schrijver van de pdf.

 10. Geef the omroep de strop en zet voor hun een paar YouTube kanalen op.

 11. Vind het publieke omroep systeem juist wel een vrij goed systeem. Zolang het publiek maar betaald tenminste.

  Ik zie het publieke omroep systeem meer als een paar deeltijd omroepen en de omroepen die wat meer verdienen kunnen dan hun eigen voltijds omroep starten…

Comments are closed.