Person_Dijsselbloem_JeroenHet wordt hoe langer hoe zekerder dat de kersverse Nederlandse minister van financiën, Jeroen Dijsselbloem (PvdA) benoemd wordt tot voorzitter van de eurogroep. De landen van de EU waarin de euro is ingevoerd. Gut wat een eer voor ons (mij). Wij (ik)  ben weer een heel stuk belangrijker geworden en ik ga overwegen of ik nu ook de euro en de EU meer moet eren! Politici en media zullen me daar zeker in steunen.
We schreven al over deze mogelijke benoeming in een artikel op 18 dec: “Jeroen Dijsselbloem”
In dat artikel werd al gesteld dat die benoeming nadelig is voor Nederland. Dus voor u en mij. Er zullen  zeker situaties gaan komen waarin er belangenconflicten gaan ontstaan waarin die “voorzitter” andere belangen heeft dan “onze minister”..

Hoe komen die euro en EU benoemingen eigenlijk tot stand? Ik merk nooit dat er over gestemd wordt maar wel wordt er meestal met geruchten gezwaaid. En dan moet je voorzichtig zijn dat niet een politicus van de grote landen “tegen” is. Want uiteraard proberen ze eerst zelf de functies die invloed kunnen hebben uit hun eigen land te bezetten. Maar dat lukt alleen maar als een ander groot land ook een andere functie of positie krijgt. En als die niet voorshands is, dan nemen ze iemand uit een klein land die voldoende trouw aan hen is!

Nederland is daar uitermate geschikt voor, zoals door Marx Rutte keer op keer wordt bewezen als hij voor de opperhoofdenvergadering in Nederland beweert dat “wij” ergens tegen zijn, en dan bij terugkeer trots vertelt dat wij er voor geweest zijn.

Ook een (detail)vraag is wie die extra kosten voor die functie betaalt. Krijgt Jeroen daar salarisverhoging voor? Hoeveel, en krijgt hij dan niet meer dan de Balkenende norm?
Daarbij nog die hoeveelheid tijd die deze baan kost. Minimaal een extra secretaris met een secretaresse?
Zat dat al in het 2013 budget? Of wordt het tekort alleen meer een pietsje groter?

2 REACTIES

 1. Wat dacht je van ordinaire omkoping? Principe van de maffia: alles en iedereen is te koop!

 2. Weer een mega goedkope PR-stunt net als die “Nobel” prijs.

  Wat is er in godsnaam, “nobel” (= edelmoedig/onbaatzuchtig) aan het redden van de banken terwijl je je eigen bevolking in de ellende stort en laten verrekken? En zelf een dik miljoen per jaar binnen harkt en met de prive jet komt?

  We zijn helemaal geschift en geschoffeld, dat we het nog langer pikken!

  We laten ons regeren door een stel “marionetten” van het grootkapitaal. Ze storten ons en de komende 5 generaties in enorme schulden, waardoor we rente slaven worden.

  Weg Uit de Eu, weg met het huidige kabinet en op naar een Zwitsers (democratisch) welvaarts model en eigen grenzen.

  Met eigen inspraak en zeggenschap en weer ons eigen geld (onafhankelijk van welke centrale bank dan ook).

  Partij-tje oprichten via internet misschien?

  Ik doe wel mee.

  Groet Adam

Comments are closed.