Het geval van jonge voetballers die een grensrechter hebben doodgetrapt houdt de gemoederen nogal bezig. En terecht want iedereen zal dat beslist vreselijk en af te keuren vinden. Daar hoeven we niet veel over te zeggen. Misschien wel over hoe het zover heeft kunnen komen en over bepaalde nare zaken die er bij komen.

 

Zo viel op dat leerlingen die op dezelfde school zitten als de daders, gestraft (geschorst) worden omdat ze iets gezegd hebben op Twitter.
Daarover stond in een NOS-bericht:”Een van de geschorste leerlingen zou de tekst ‘Free Yassin’ hebben getwitterd. Yassin is de naam van een van de verdachten.”

Als dat bedoeld is als een goedkeuring van de dader(s), dan is ook “dat af te keuren”; maar is het ook “strafbaar”? In hoeverre speelt hier de Vrijheid van Meningsuiting? Al is dat een Vrijheid die in Nederland nauwelijks meer bestaat.

Daar tegenover staat de vrijheid van de school om zelf te bepalen wie ze in hun lokalen willen toelaten. En hoever gaat dit samen met de plicht van de  school om les te geven aan kinderen die onder “leerplicht” vallen?

Maar wat het meeste opviel, is de mededeling dat op  die school alle leerlingen is verteld:  “De leerlingen is uitgelegd dat dit soort geweld absoluut niet wordt getolereerd.

Let wel: “dit soort geweld niet..”,  Welk soort geweld dan wel?

Een school zou moeten leren dat alle beginnen met geweld verkeerd is. Iedereen moet zich houden aan het NAP (Non Agression Principle)
Kennelijk wordt daar geen of onvoldoende aandacht aan geschonken in de opvoeding. Geen wonder dat de maatschappij steeds meer verloedert.
Het zal niet eenvoudig zijn om de leerlingen dat bij te brengen in een maatschappij zoveel op geweld is gebaseerd door politici en overheden die met steeds meer wetten, voorschriften en belastingeisen komen die allemaal gepaard gaan met dreigen met geweld.

En eveneens gebaseerd op burgers die weten dat ze alleen maar door te “kiezen” medemensen kunnen dwingen te betalen voor leuke dingen die ze willen hebben.

10 REACTIES

 1. Als die scholieren dat hebben ‘getweet’ in hun vrije tijd op hun prive pc lijkt mij dat een kwestie waarmee zo’n school zich niet mag bemoeien.
  De vrijheid van meningsuiting is er niet perse om alleen maar populaire meningen te mogen uiten.

  Maar goed, het betreft hier hoogstwaarschijnlijk een staatsschool en je vroeg in een ander artikel of de overheid compleet debiel is geworden? Mijn antwoord is NEE, dat was al lang het geval.

  Een van de vele bewijzen hiervoor: islamitisch tuig op kickbox-lessen sturen met soepsidie van de overheid. Krijgen ze straks ook jihad-training bij de mariniers?

  Emile [7] reageerde op deze reactie.

 2. als een staatsschool onderwijst dat elke initiatie van geweld immoreel is dan moet ze zichzelf opheffen.

  het salaris van de docent is onder dreiging van geweld afgeperst van de ouders (en zelfs mensen met geen kinderen) en de leerplicht zelf is geweld. stuur je je kinderen niet naar een staatsindoctrinatiekamp dan word je in de cel gestopt.

 3. Het gaat over het verkeerde thema. Het zou moeten gaan over de straf die die schoppende en moordende jongeren zouden moeten krijgen. Soms is de bijbel zo gek nog niet…. Oog om oog….

 4. Laat die lossers lekker twitteren, twitters is echt niet cool meer, zelfs de paus zit tegenwoordig op twitter, dat is toch wel het ultieme statement wat betreft achterhaald en niet cool.

 5. @Vilseledd [5]:
  Natuur bestaat “verbaal geweld” maar verbaal geweld en “fysiek geweld” zijn 2 verschillende begrippen die allebei het woord “geweld” bevatten tot dusver de overeenkomst.

 6. @Naam * [1]: Naam * Jongeren die op kickbox les zitten op kosten van de overheid is natuurlijk belachelijk, maar je moet ze niet islamitisch tuig noemen. Ten eerste is niet elke Marokkaan een ware moslim gelovige en vraag ik me ook af of je het geweld van de drie jongens in verband moet brengen met de islam. Ik ben zelf trainer geweest vorig jaar van een F-pupillen elftal bij voetbal vereniging Nieuw Sloten en moet je zeggen dat “mijn allochtone jongens” zich prima gedroegen. Jammer dat zij en ik als leden van de club mede slachtoffer geworden zijn. Overigens sterkte voor de nabestaanden van de grensrechter, wij lijden mee.

  Meneer Storm [10] reageerde op deze reactie.

 7. Rezzzpect man, dat is wat we constant horen
  Van jongetjes die nog met lego zouden moeten spelen
  Ik kan dat woord bijna niet meer velen
  Ga me steeds meer aan die gastjes storen.

  Ik ben de laatste week wat stil geweest
  Zag steeds die beelden in mijn dromen
  Van die man en vader die nooit meer thuis zal komen
  Wanneer wordt aan dat nodeloos geweld
  Een keertje paal en perk gesteld?

  Ze noemen het nog altijd “kinderen”
  Die het plezier in ‘t spel voor anderen verhinderen
  Ze zeggen altijd “sport verbroedert”
  Maar bepaalde groepen zorgen dat het verloedert.

  Door veel allochtonen worden helaas
  De door ons land geboden kansen niet genomen
  Een harde werker krijgt hier alle kansen
  Of je nu Mohammed heet of Pieter Jansen.

  Als ik zo’n ventje bezig hoor
  Dan denk ik: beste vriend
  Respect is geen geboorterecht
  Dat is iets dat je door je daden verdient.

  Door je tegen de samenleving af te zetten,
  En schijt te hebben aan de Nederlandse wetten
  Werken jullie zelf in de hand
  Dat we jullie liever zien vertrekken uit ons land.

  Door:

  Willemientje

  (voor http://www.ejbron.wordpress.com)

 8. Komt allen tezamen.

  Zo begint een welbekend kerstlied dat als het aan de daders van de misselijkmakende aanval op de grensrechter binnenkort zijn laatste weerklank gehad heeft in onze Nederlandse samenleving en zal alleen nog het Allah Hackbarr klinken, of welk volksgekweel deze achterlijke cultuur ons land wil binnenbrengen.

  Even een kleine opmerking die ik afgelopen week veelvuldig in de media heb gelezen, het IS geen voetbalprobleem, ook geen Jongerenprobleem, het is een (Marokkanen maar ook zéker een Islam) probleem.

  Het behoeft geen betoog dat zelfs de Turken, de antilianen, de kaapverdianen, en nog veel meer groeperingen die voorheen een welgeïntegreerde groep medelanders was, tegenwoordig zwaar onder vuur ligt.

  De “allochtonen” zoals ze worden genoemd, met een vieze smaak in onze monden, zijn niet langer welkom.

  Echter is de grootste groep welliswaar van allochtone afkomst maar veroorzaakt weinig tot geen problemen, het zijn JUIST de marokkanen die veelvuldig en onbeschaamd steeds weer in een gewelddadige manier in het nieuws komen en het lijkt, nee het IS ZELFS ZO, dat dat geweld met de dag toeneemt.

  Zou het dan zo zijn dat alle allochtonen het stempel gewelddadig opgeplakt moeten krijgen ? Neen, maar wel en dan met name de Marokkaanse gemeenschap in ons land en helaas daarnaast ook nog een groep andere moslims die dan weer tot de extremen behoren.

  De Marokkaanse samenleving, met name de jongere generaties zijn volledig ontspoord en geradicaliseerd en nemen overhand toe in getal wat zijn weerslag heeft op de samenleving zoals wij die kenden.

  Als het zelfs nu zover moet komen dat deze achtergebleven groep het nodig vindt een grensrechter dood te schoppen wordt het dacht ik toch langzaam tijd een halt te roepen tegen deze zinloze daden, daden van zinloos geweld moet ik zeggen, want dat is het, niet meer en niet minder, zinloos Marokkanengeweld.

  Ik mag hopen dat er in ons land nog media is waar duidelijk en eerlijk wordt gezegd waar het op staat en dat niet alleen dhr Wilders met zijn roeptoeter (die overigens wél vaak de spijker op zijn kop slaat) de teneur bepaald.

  De marokkaanse gemeenschap IS het probleem, WAS het probleem, en zal altijd het probleem BLIJVEN.

  Als wij onze mond blijven dichthouden en zelfs NU nog steeds denken dat het probleem zichzelf wel zal,oplossen zijn we wel erg naïef en laten wij ons als makke lammeren naar de steeds dichter bij komende slachtbank leiden en is het in de nabije toekomst wellicht héél normaal dat een Marokkaanse ontspoorde jongere een andere burger op straat doodslaat en vervolgens nog gewoon kan weglopen zonder dat er iemand omkijkt, laat staan nog actie onderneemt.

  Ik hoop dat u dit commentaar wilt delen op andere sites, van mij heeft u de onvoorwaardelijke toestemming.

Comments are closed.