- Vrijspreker.nl - https://www.vrijspreker.nl/wp -

School straft om grensrechter-tweet

Het geval van jonge voetballers die een grensrechter hebben doodgetrapt houdt de gemoederen nogal bezig. En terecht want iedereen zal dat beslist vreselijk en af te keuren vinden. Daar hoeven we niet veel over te zeggen. Misschien wel over hoe het zover heeft kunnen komen en over bepaalde nare zaken die er bij komen.

 

Zo viel op dat leerlingen die op dezelfde school zitten als de daders, gestraft (geschorst) worden omdat ze iets gezegd hebben op Twitter.
Daarover stond in een NOS-bericht:”Een van de geschorste leerlingen zou de tekst ‘Free Yassin’ hebben getwitterd. Yassin is de naam van een van de verdachten.”

Als dat bedoeld is als een goedkeuring van de dader(s), dan is ook “dat af te keuren”; maar is het ook “strafbaar”? In hoeverre speelt hier de Vrijheid van Meningsuiting? Al is dat een Vrijheid die in Nederland nauwelijks meer bestaat.

Daar tegenover staat de vrijheid van de school om zelf te bepalen wie ze in hun lokalen willen toelaten. En hoever gaat dit samen met de plicht van de  school om les te geven aan kinderen die onder “leerplicht” vallen?

Maar wat het meeste opviel, is de mededeling dat op  die school alle leerlingen is verteld:  “De leerlingen is uitgelegd dat dit soort geweld absoluut niet wordt getolereerd.

Let wel: “dit soort geweld niet..”,  Welk soort geweld dan wel?

Een school zou moeten leren dat alle beginnen met geweld verkeerd is. Iedereen moet zich houden aan het NAP (Non Agression Principle)
Kennelijk wordt daar geen of onvoldoende aandacht aan geschonken in de opvoeding. Geen wonder dat de maatschappij steeds meer verloedert.
Het zal niet eenvoudig zijn om de leerlingen dat bij te brengen in een maatschappij zoveel op geweld is gebaseerd door politici en overheden die met steeds meer wetten, voorschriften en belastingeisen komen die allemaal gepaard gaan met dreigen met geweld.

En eveneens gebaseerd op burgers die weten dat ze alleen maar door te “kiezen” medemensen kunnen dwingen te betalen voor leuke dingen die ze willen hebben.