.Nou goed dan, we geven hem nog 2 jaar de tijd voordat we de apparaten uitschakelen!!

WALK_GRIEK_Patient 2jr

3 REACTIES

 1. De uitgehaalde hocus pocus is fascinerend.
  Je eigen schuld van 30 miljard terugkopen voor 10 miljard die je eerst moet lenen en waarom niet morgenochtend deze 10 miljard teruggekocht voor 3,3 miljard , die je ook weer leent?
  De probate manier om snel geheel van je schuld af te komen!
  Ongelofelijk, maar waar!
  Hugo van Reijen

  Dikke Leo [3] reageerde op deze reactie.

 2. Klagen over geld naar Griekenland,

  De vraag is hoeveel subsidie gaat naar andere landen die er ook misbruik van maken. Dat wordt niet genoemd!! Een foutief bonnetje of reclamebord zet de politiek op z’n kop, en wat het kost dat er mensen zijn die 24 uur per dag beveiliging nodig zijn, ook in het buitenland daar hoor je niemand over. Over klagers gesproken.

  Waarom is schenken aan goede doelen en kerken aftrekbaar en onbelast, terwijl je het niet onbelast mag schenken aan je kinderen. Als je belasting betaald hebt over het geld mag je toch zelf weten wat je er mee doet. Kan ook naar casino gaan en het vergokken of een dure auto kopen en uitlenen, dat mag wel, maar kinderen geld schenken zodat ze een huis kunnen kopen, en daarmee de economie draaiende houden is onmogelijk gemaakt.

 3. @hugo van reijen [1]: Volgens mij werkt dat inderdaad zo, zie onderstaand stuk uit welingelichte kringen.

  Hedgefonds verdient in een maand 500 miljoen dollar aan Griekenland

  donderdag 20 december 2012
  Door : Gerard Driehuis
  Categorie: Economie

  Een Amerikaans hedgefonds heeft in amper een maand 500 miljoen dollar (375 miljoen euro) verdiend met speculatie op een koersherstel van Griekse obligaties.

  Het fonds kocht de obligaties op het dieptepunt van de markt tegen 17 procent van de uitgifteprijs en heeft ze nu kunnen verzilveren tegen 34 procent. Het is een van de succesvolste hedgefondstransacties sinds George Soros in 1992 1 miljard dollar verdiende met speculatie met het Britse pond. Dat schrijft De Volkskrant

  Het hedgefonds Third Point wordt beheerd door de Amerikaanse miljardair Dan Loeb, die bekendheid geniet als criticus van president Obama. In totaal beheert zijn fonds bijna 10 miljard dollar (7,5 miljard euro). Daarvan werd begin november 1 miljard dollar gestoken in de aankoop van Grieks staatspapier toen beleggers daar massaal vanaf wilden uit angst voor een faillissement van het land.

  Eind november bereikte de EU echter een akkoord over nieuwe steun aan Griekenland. Een van de steunmaatregelen was de financiering van een Grieks plan om oude schulden aan private partijen tegen een lage beurskoers op te kopen. Hierdoor kon de totale schuld worden verminderd.

  Griekse obligaties van 1.000 euro nominaal per stuk noteerden begin november gemiddeld nog slechts 17 procent of 170 euro. Beleggers konden die begin december tegen een koers van gemiddeld 34 procent (340 euro) aanbieden aan de Griekse regering. Third Point heeft op die wijze de helft van de investering, 500 miljoen dollar, te gelde gemaakt. Het andere deel van de belegging wordt vastgehouden in de verwachting dat de koersen mogelijk nog verder stijgen.

  Third Point is een van de weinige hedgefondsen die van de ­eurocrisis hebben geprofiteerd. Loeb besloot in het Griekse staatspapier te stappen, nadat hij eerder dit jaar miljoenen had verdiend aan een rally van Portugese obligaties.

  Bron(nen): De Volkskrant Ekatimerini Financial Times

  Link http://www.welingelichtekringen.nl/economie/109032/hedgefonds-verdient-in-een-maand-500-miljoen-dollaraan-griekenland.html

Comments are closed.