Vandaag is door de “Verenigde Naties”uitgeroepen tot WERELD MENSENRECHTEN DAG.
En wel omdat: WIKIPEDIA: De dag van de mensenrechten is een dag die jaarlijks wereldwijd wordt gevierd op 10 december. Deze datum werd gekozen door de Verenigde Naties ter viering van het feit dat op 10 december 1948 de Universele verklaring van de rechten van de mens werd aangenomen door de Algemene vergadering. De viering werd ingesteld in 1950, toen de vergadering alle landen die lid waren van de VN uitnodigde om deze gebeurtenis te vieren

 

Over deze DAG, en de viering, en de Mensenrechten is nog veel te zeggen.

Door tijdgebrek moeten we dat naar een later tijdstip verplaatsen. Maar toch willen we hier vandaag vermelden dat we niet erg enthousiast zijn over deze UVRM (Universele Verklaring van de Rechten van de Mens)
En wel omdat het gros van de opgesomde rechten helemaal geen Rechten zijn.

En waarom kunnen dat geen Rechten zijn? Wel eenvoudig. Omdat als dit Rechten zouden zijn, ze alleen maar verwezenlijkt kunnen worden door de rechten van andere mensen te schenden.

Op de Vrijspreker kunt u heel wat artikelen vinden die dit bewijzen en verduidelijken. We komen er beslist nog op terug.

Vandaag beperken we ons door te verwijzen naar het uitstekende nieuwe boek van Frank van Dun:

“DE UTOPIE VAN DE MENSENRECHTEN”
Dit boek vraagt om een uitgebreide recensie, die gegarandeerd uitkomt op een GROTE AANRADER om dit boek te lezen/aan te schaffen.

Frank toont aan dat de huidige immorele situatie in de wereld mede ontstaan is door die UVRM die verkondigen dat “de  burgers slechts onderdelen van de staat zijn…en dat de zogenaamde rechten: “de rechten op andere mensen” zijn.

“Iedereen heeft recht op alles”

Dat een maatschappij zich tot deze nu bestaande situatie heeft ontwikkeld, is mede een rede dat de wereld nu in de problemen zit.

Als we naar een eerlijke,  vreedzame, welvarende samenleving toe willen dan zal het besef en inzicht in deze feiten eerst veel meer mensen duidelijk moeten worden.

En omdat veel mensen toch echte eerlijkheid, rechtvaardigheid, vrede en welvaart wensen, moet dat ook nog mogelijk zijn.

————————————————
Koop het boek bij : www.rothbard.be        

4 REACTIES

  1. Egoïstisch zijn en geen verantwoordelijkheid zorgt voor verloedering.

    Zag een Jong stelletje met een klein kindje wandelen en dat gaf een warm gevoel. Maar gelijk gingen mijn gedachten even naar de werkelijkheid wat te vaak voorkomt, de ouders gaan scheiden, rechtszaken om de kinderen en geld en juist daardoor vallen kinderen tussen wal en schip. De ouders nemen kinderen, en als het samenleven om welke redenen dan uiteenvalt dan is vaak hun verantwoordelijkheid ook zoek, en dat is ontstaan doordat de maatschappij en de mensen egoïstisch geworden zijn , en enkel “ ik “ telt nog en de verantwoordelijkheid wordt afgeschoven op de maatschappij.! De kinderen zijn zoekende en dat kan uitmonden op eenzaamheid en verlaten voelen, waardoor hun functioneren in de samenleving storend kan worden of erger dat ze in het verkeerde circuit terecht komen.

    Gelukkig gaat het vaak goed maar ik moest even denken aan al die kinderen die ongelukkig zijn door een besluit van ouders die hun eigen belang boven dat van de kinderen stellen en de maatschappij mede daardoor verloedert.

  2. Welke rechten van de mensen? Ik heb nog eens goed gekeken maar het enige dat ik zie zijn plichten.

  3. Zelfs al sta je wel achter de UVRM; what the fuck valt er dan te vieren? Het feit dat overheid en corporaties nog steeds of grote schaal schijt hebben aan de UVRM?

  4. 1 dag.
    Het is net de linkse kerk, eentje van hypocrieten die niet geloven op maandag.

Comments are closed.