En dat komt van Kabinet en Tweede Kamer. Zij gaan aan de EU op een presenteerblaadje vragen om ons te dwingen tot “een verregaande banken- en begrotingsdiscipline, maar dat ze verder geen bevoegdheden willen overdragen aan de Europese Unie.”

 

Lees zelf het NOS bericht:
“Kabinet kritisch over Van Rompuy
vrijdag 30 nov 2012,
Ook het nieuwe kabinet is tegen de vergaande plannen van EU-voorzitter Van Rompuy om de Europese landen op economisch en monetair gebied meer te laten samenwerken. Dat staat in een brief aan de Tweede Kamer.
Het is de eerste keer dat het kabinet-Rutte II zijn visie op de toekomst van de EU geeft.

Bevoegdheden
Premier Rutte en de ministers Timmermans, Dijsselbloem en Kamp schrijven dat ze voor een verregaande banken- en begrotingsdiscipline zijn, maar dat ze verder geen bevoegdheden willen overdragen aan de Europese Unie.

Het kabinet blijft ook tegen Eurobonds, een soort euro-obligaties die de Europese Commissie heeft voorgesteld.

Wel, Rompuy en consorten lachen zich krom! Wat kunnen ze meer wensen dan de macht over een “verregaande banken- en begrotingsdiscipline”? Dat heeft betrekking op elke cent die binnenkomt, bewaart wordt en uitgegeven wordt.

Met een dergelijke macht beheer je ALLES.
Het is dan ook een raadsel wat “onze leiders” bedoelen met:”maar dat ze verder geen bevoegdheden willen overdragen aan de Europese Unie.”

Al vanaf het begin van de EU is er op de Vrijspreker hiervoor gewaarschuwd. De EEG was nog te slikken. En dan zit daar een kabinet met 150 personen die van de kiezers het mandaat gekregen hebben om hun belangen te behartigen!

Waar is het misgegaan?
Belangrijker nog: “Is daar nog ooit iets tegen te doen?” Of ondergaat iedereen gedwee hetzelfde lot als de vroegere communistische Sovjet Unie?

—————————————-

P.S. Zie ook nog eens:
Ondergang EU is NU en Nederland gaat mee”

8 REACTIES

 1. Ik zie de EU nog niet plechtig zweren dat er een eeuwigdurende eed is dat we voor altijd met rust worden gelaten over dat andere beetje, wat het ook moge zijn.

 2. logisch gewoon door een ander de opdracht geven van deze uit te voeren vraagstelling, de hele macht uit handen te laten vallen,zonder zelf als landverrader te worden bestempeld.

  immers willen ze dit zelf ,maar kunnen ze met oog op de wet niet zelf doen ,dat kost ze 30 levensjaren in het gevang.
  dit word in die wet landverraad genoemd

 3. Tja, daar had je op kunnen wachten toch ?

  Ik bedoel maar, zolang Rutte samen met Bea en andere politici op de Bilderberg conferenties aanwezig zijn is er niets anders gebeurd dan het afkalven van de Nederlandse bevoegdheden, ik vraag me af of dit niet een smerig spel is waar zelfs onze monarch het besef wel van heeft wat ook haar door de strot wordt geduwd.

  (Oké we zijn tegen onderdrukken maar een monarchie als Nederland kan ook vanuit het NAP bestaan, dat heeft het koningshuis wel bewezen in het jonge verleden, het zijn ook maar gewone mensen van vlees en bloed)

  Het vreemde is dat “wij” het volk nóg steeds geen énkele vorm van protest laten horen, waar zijn ze nu die demonstranten die samen met mij op het veld stonden toen het ging om de kaalslag in de arbeid enz.

  500.000 man op de been, de treinen moesten worden stilgezet omdat anders Amsterdam overstroomde, het grootste vreedzame protest uit de NL geschiedenis, en daarna werd het stil, héél stil.

  Oké het is nu koud en je krijgt weinig mensen nu op de been om op het veld te gaan staan blauwbekken maar er zijn toch andere manieren ? Of laten we ons slachtofferen net zoals vele volkeren ons zijn voorgegaan ?

  Willen wij het volgende Griekenland zijn ? Nee? dan wordt het wel hoog tijd onze bek open te doen !!

 4. @Henk [7]: @Henk [7]:

  “wie houd ons tegen om:. . . . .”
  Dat vraag ik me ook af.
  Ik denk “inzicht” en “veiligheid”

  Hoe doet WIE Wat Precies? Kan ik worden opgepakt en in de vergetelheid worden gegooid?

  Het voorstel van de “aanvoerder” moet proberen deze zekerheid te verschaffen!!

  Er komen de laatste tijd steeds meer dergelijke vragen.
  Er zou iemand mer de basis voor een concreet plan moeten komen dat we dan via reactie tot perfectie kunnen uitwerken!!!

Comments are closed.