Open-letterPolitiek is gelijk aan een tikkende bom die slachtoffers kan maken.

Ter verduidelijking; in eerste instanties is er een crisis veroorzaakt door wanbeleid in de financiële sector waar vaak politici als commissarissen zitten, die uiteraard goed betaald worden maar niet goed opgelet hebben wat de gevolgen zouden zijn.


Dat er te hoge hypotheken verleend werden hoeft geen probleem te zijn als de hypotheeknemers de rente maar kunnen betalen. En daar zit nu een grote vergissing doordat de overheid te veel geld van deze mensen eist om het te grote overheidsapparaat draaiende te houden.

Mensen kunnen de huur en de hypotheekrente niet meer betalen doordat de overheid ze kaalplukt. De gevolgen zijn echtscheidingen en kinderen die de gevolgen moeten dragen.

Nivelleren, btw en de onderste belastingschijf verhogen zal juist de minderbedeelden raken en is geen nivelleren! De ziekenfonds premie en eigenrisico verhoging is voor veel mensen niet meer op te brengen, en dan zullen deze organisaties ook moeten snijden in hun salarissen en medewerkers op straat zetten en komen de dure luxe gebouwen leeg te staan.

Daarnaast kunnen politici niet goed met geld omgaan en regelen vorstelijke beloningen voor zichzelf. Mensen die een salaris vanuit de collectieve pot krijgen worden vaak boven het bedrag wat hun meerwaarde voor de maatschappij betekent, betaalt.

Ook vind de politiek dat andere landen behoren te profiteren van het geld wat de inwoners op moeten hoesten. Daarnaast overal ter wereld royaal zijn met subsidies en het boventallig aanstellen van bestuurders in de Europese Gemeenschap met daarbij vorstelijke salarissen en onkosten vergoedingen. Dat politici zich willen aansluiten bij Europa is nog te bevatten voor de gewone man, maar dat de inwoners ondergeschikt moeten worden, is niet acceptabel, en dat er om die redenen ook nog bezuinigd moet worden over de rug van hard werkende mensen is laakbaar en asociaal!

Als de politiek dit niet inziet zullen er brokken gemaakt worden en kunnen de inwoners de opgelegde lasten niet meer betalen, erger nog, het zorgen voor hun eigen bestaan wel vergeten. Dit zal op een moment niet houdbaar meer zijn en zal er een explosie van weerstand tegen het beleid komen, en kan de bom wel eens barsten gaan als de politiek niet verandert en beter met het collectieve geld omgaat. Het snijden in de overheid is niet te voorkomen, en dat zie je niet gebeuren!!

Max salaris  € 100.000,– is genoeg om van rond te komen, waarom moet dat € 200.000,- zijn? In het bedrijfsleven ligt dat anders, deze mensen houden de economie op pijl en betalen “echte “ belasting. Als iemand in het bedrijfsleven  loon ontvangt, betaalt het bedrijf en hij zelf daar belasting over. Bij de overheid betaalt  de overheid daar belasting over. Vestzak broekzak verhaal! Oftewel alles wordt dan uit het collectief geld betaald.
Er zijn ambtenaren, die ik ken, die echt hard werken voor hun inkomen, dat is niet mijn punt. Echter alles wat ze ontvangen wordt betaald vanuit een collectief opgebracht geld, zelfs  het pensioen wat ze opbouwen komt uit deze pot. Is dat erg? NEE, maar door het grote aantal ambtenaren en bestuurders is het bijna onmogelijk voor de inwoners om dat geld op te hoesten. Met de lasten van de inwoners te verzwaren om te bezuinigen is een slechte zaak en gaat ten koste van economie en welzijn van de inwoners. Het Europese wonder lijkt meer op een debacle dan dat het vooruitgang zal opleveren.

Bovenstaand stuk is in de media geplaats en de reacties van personen zijn hier summier omschreven;

Waar het fout gaat is bij de (bron)de opleiding het partijsysteem het mastodontengewicht en het oldboys network dat de instroom van nieuwelingen gelijk naar hun hand zet, voor een goede ziener niet zo moeilijk. Het gevolg hiervan is een rem op de evolutie van de mens naar echte vrijheid en open geest, een mens die het leven en zijn wereld koestert. De mens heden nog steeds een slaaf van het feodale stelsel moet naar een nieuwe contracttheorie waar voor het oude links/rechts spel geen plaats meer is.

Wat wordt voorgesteld klinkt zeker als een bestuur met een frisse, nieuwe ideologie, niet gericht op het verleden, maar op een succesvolle toekomst:

Europa moet ontwikkeld worden als een vrijhandelszone, inclusief niet-EU landen als Noorwegen, Zwitserland en Turkijë. Er moet een einde komen aan de protectionistische neigingen van met name het Europese Parlement. Hef het parlement in Straatsburg op, de locatie in Brussel is voldoende. Breng het budget van de EU terug, maak de EU bestedingen transparanter. Er moet een noodrem optie komen voor nieuwe financiële constructies van de EU. Geen open migratiegrenzen voor Bulgarijë en Roemenië. Iedere asielzoeker die in een ander EU land asiel heeft aangevraagd, moet direct terug gestuurd worden. De regeling bestaat wel, maar wordt niet uitgevoerd. Zo zou je de negatieve impasse kunnen doorbreken.!

Ingezonden door R v d Sluis,
LEEK

11 REACTIES

 1. Ik verdien pakweg tussen de 20.000,- en 25.000,- euro per jaar en kan daar vooralsnog prima van rondkomen. Zie niet in waarom een politicus dan €100.000,- zou moeten krijgen. €30.000,- zou het maximum moeten zijn, aangezien elke maatregel die ze nemen hun dan direct zelf zichtbaar in de portemonnee zou treffen.

  Waar een bedrijf een weerspiegeling van de samenleving zou moeten zijn als het gaat om mannen/vrouwen en Nederlanders/buitenlanders, doet de overheid daar niet aan mee. De tweede kamer zit vol met hoogopgeleiden die een hoog loon eisen. De heren/dames politici in de tweede kamer zouden zelf het goede voorbeeld moeten geven met een goede weerspiegeling van mannen/vrouwen, Nederlanders/medelanders, hoog/laag opgeleiden in de tweede kamer. Uiteraard horen daar passende, modale lonen bij en mogen de ministers net iets meer verdienen.

  Daarnaast is Turkije helemaal geen Europees land, maar een grotendeels Aziatisch land. Slechts Constantinopel, het huidige Istanbul ligt op het Europese continent. Als Turkije dan als Europees land gezien moet worden, dan is het een goed idee om ook Rusland tot Europa te gaan rekenen, aangezien die ook nog wel wat grondgebied in Europa hebben.

  Bovendien zie ik niet in waarom landen als Noorwegen en Zwitserland mee MOETEN doen in plannen van een Europese ontwikkeling.

 2. Mijn bedrijf
  Ik ben zo’n 3 jaar geleden begonnen met het runnen van mijn bedrijf. Hiervoor heb ik ervaring opgedaan binnen verschillende takken van het bedrijf. Daarna hebben mijn medewerkers mij gekozen tot baas.
  Het is een goed bedrijf, de klanten kopen graag ja zelfs steunen mijn bedrijf financieel. Ik ben erg trots op mijn bedrijf en mijn medewerkers en daarvoor ga ik door het vuur om het zo te houden. Mijn bedrijf was nog nooit zo florissant, zowel economisch maar ook sociaal. De medewerkers die ik heb zijn het bijna altijd eens met mij en vinden dat ik goed leiderschap onderneem. Als ik en mijn medewerkers problemen ondervinden wordt dit in ‘no time’ opgelost, ik probeer dan mee te gaan in het denken van mijn medewerkers. Door een vergoeding er tegenover te zetten lossen we het allemaal op. Ik zorg erg goed voor mijn medewerkers zoals loon, pensioenregelingen en steun ik ze in het vervoer werk- privé en hebben we een speciaal potje om onze medewerkers volledig te steunen in opleiding en cursussen wat indirect bijdraagt aan de functies die onze medewerkers binnen het bedrijf bekleden. Wij vinden het fijn als bedrijf om onze medewerkers overzees te sturen opdat er een betere inzicht kan worden verkregen in de te volgen cursus of opleiding. Wij zijn een erg platte organisatie ondanks dat wij wel 15 afdelingen tellen en per afdeling rekening moeten houden met de wensen van onze medewerkers. Wij kunnen zo succesvol opereren, omdat wij onze opbouw structuur geheim houden want ’ Een kok geeft zijn recepten ook niet vrij’. Hier zijn wij erg trots op. De communicatie gaat vlot en de uitkomsten sluiten volledig aan, aan de wens van mijn medewerkers. Mijn bedrijf is zo groot dat wij natuurlijk wel te maken hebben met bottlenecks.. maar dàt krijg je met een zodanig groot bedrijf dat landelijk en op Internationaal niveau opereert. Gezien de gezondheid van ons bedrijf kunnen we ook nog eens geld sturen naar landen waarin we graag een democratie zien en deze landen helpen we dan ook graag met financiële middelen opgebracht door onze productiemedewerkers. Onze productiemedewerkers zijn hardwerkend en zullen ons nooit tegen het been schoppen. Diegene die ons tegen het been schopt krijgt een uitgebreid psychologisch onderzoek. Vaak moeten we ten spijt deze productiemedewerkers opsluiten om ze te beveiligen tegen zichzelf. Wij zijn goed voor onze productiemedewerkers want als we eens een jaar of 50 terugkijken hadden niet alle productiemedewerkers een televisie bijvoorbeeld. Nu hebben ze alles, een huis, een auto, internet en tv waarop zij, door ons bedrijf aangestuurde tv-programma’s kunnen bekijken en genieten van de vrije tijd. Daarnaast hebben ze vakantiedagen en zorgen we dat ze ook na de werkperiode kunnen overleven. Natuurlijk zijn er altijd wel ontevreden productiemedewerkers maar ook dat is niet vreemd als je bedrijf 8 miljoen productiemedewerkers telt. Over het algemeen moet ik zeggen; Ja ons bedrijf is een begrip in de wereld en deze status houden wij graag aan door ervoor te vechten.
  Met vriend-lelijke groeten,
  Mark Rutte

  arvr [3] reageerde op deze reactie.
  reiny [5] reageerde op deze reactie.
  Rinus De Nadenker [6] reageerde op deze reactie.
  reiny [7] reageerde op deze reactie.

 3. @arvr [3]: Was ff 5 minuten werk vanmorgen toen ik nog op bed lag… in één adem opgeschreven. Sorry voor de vuoten… enne misschien niet helemaal duidelijk voor iedereen.. creatief lezen zou ik dan zeggen.. maar Dank je ARVR!!

 4. @ric ardo [2]: Mooi verhaal en mooi geschreven , maar ik vind het wat te veel eer naar Mark Rutte toe .
  Gelet op het ingezonden stuk ingezonden door R v d Sluis zou ik mij veel genuanceerder uitdrukken en feitelijk de politiek die nu door Mark Rutte gevoerd word een sneer en een grote uitbrander beter op zijn plaats had geweest .
  Het is feitelijk te gek voor woorden zoals er nu met ons belastinggeld word omgesprongen en als het ware omarmd word door de graaiers .
  Jokkebrok en kiezersbedrog schijnen blijkbaar beter te verteren te zijn bij Rutte 2 , maar mij steekt het en zou eigenlijk een Nürnberg 2 proces niet misstaan om deze personen op te knopen of voor een zeer lange tijd op te sluiten wegens landverraad of voor hun schaamteloos belazeren en bestelen van het volk .
  Waarbij wij als complete samenleving er vanuit mogen gaan dat zij gekozen volksvertegenwoordigers zijn die feitelijk met ons stem alleen maar onze belangen kunnen vertegenwoordigen daar wij niet met 17 miljoen mensen in de 2e kamer kunnen gaan zitten.
  En als nu een overgroot deel van het volk inclusief prominente figuren zoals hoogleraren en economen plus de politici die wel een gegronde rede vinden om de economie niet kapot te bezuinigen dagelijks een duidelijk signaal afgeven dat Rutte 2 op de verkeerde weg zit , word het tijd dat de arrogantie van een VVD met de PVDA in Rutte 2 doorbroken dient te worden en zij voor hun wandaden terecht staan .
  Ik vind het een pure misdaad zoals er nu ( genivelleerd en bezuinigd ) met het landsbelang omgesprongen word en vele deze ongelijke strijd moeten bekopen met absolute armoede terwijl het totaal niet nodig is .
  Vele bedrijven gaan failliet , werkloosheid stijgt , inkomens gaan er vele procenten op achteruit , en de economie laat een neerwaartse spiraal zien .
  Bankiers gaan vrijuit , graaiers en bonus klanten vieren hoogtij bij de moderne slavernij , en de rijken worden steeds rijker en de armen steeds armer en Brussel met hun EU word een onbetaalbare vesting van gelukzoekers in gecreëerde baantjes die slapend rijk worden .
  AOW’ers en pensioengerechtigden hebben slapeloze nachten dat zij hun huishoudboekje niet meer op orde krijgen door de rigoureuze korting op deze gelden en er geld loze gaten vallen daar zij de leeftijdsgrens onnodig hebben opgetrokken van 65 naar 67 jaar , en Rutte 2 nooit gehoord heeft van repareren .
  Vele zullen maar moeten bezien hoe en hoelang zij zonder geld moeten rondkomen daar er een WAO/Pensioen gat is opgetreden .
  Ik ben van mening dat er een heleboel zogenaamde strategische stemmers nu spijt hebben om op Rutte 2 te hebben gestemd en gezien hebben wat dit voor een uitwerking heeft op de samenleving .

  ric ardo [8] reageerde op deze reactie.

 5. @Rinus De Nadenker [6]: Beste Reiny
  Ik denk dat als Rutte het leest hij er niet bepaald vrolijker van wordt.

  Gezien je verdriet over de situatie in Nee-derland voel ik met je mee en ik heb er een hard hoofd in om überhaupt verbetering te zien in de nabije toekomst (laten we zeggen een jaar of 5).

  Er komt verandering in mijn leven omdat ik het geluk heb dat ik 4 talen spreek en een leuke rugzak met kennis kan meenemen naar mijn volgende gastland.

  ric ardo [10] reageerde op deze reactie.

 6. @reiny [7]: De telegraaf plaatst niets meer wat ik schrijf…. en het WUZ ook niet!

  De telegraaf is een kinderkrant; Snaveltjes dicht en oogjes toe…
  De journalistiek (ook in andere kranten) in de telegraaf lijkt op die drie aapjes; Horen- Zien en Zwijgen. En dan heb ik het nog niet eens over de hoeveelheid fouten die ze in 98% van de artikelen hebben. Ik maak ook vuoten hoor, maar goed, ik ben dan ook geen journalist van wie je toch een gedegen grammaticaal niveau mag/ kunt verwachten.

 7. Hahahaha wat een kankerdomme site is dit, met allemaal gehersenspelde mafkezen. Best hilarisch, ook wel een beetje beangstigend.

Comments are closed.