Beatrix eedEed op de “Onafhankelijkheid” die Beatrix aflegde bij haar inhuldiging in 1980 als koningin: “Ik zweer aan de volkeren van het Koninkrijk dat Ik het Statuut voor het Koninkrijk en de Grondwet steeds zal onderhouden en handhaven.
Ik zweer dat Ik de onafhankelijkheid en het grondgebied van het Koninkrijk met al Mijn vermogen zal verdedigen en bewaren; dat Ik de vrijheid en de rechten van alle Nederlanders en alle ingezetenen zal beschermen, en tot instandhouding en bevordering van de welvaart alle middelen zal aanwenden welke de wetten Mij ter beschikking stellen, zoals een goed en getrouw Koning schuldig is te doen.

Zo waarlijk helpe Mij God almachtig!” (nadruk toegevoegd)
————————–

En zie wat er nu gebeurd is:

Nederland heeft het Verdrag van Lissabon geratificeerd.*
Nederland moet nu luisteren hoe de mensen in Griekenland en bvb Roemenië stemmen.

14 REACTIES

 1. Kijk Hub er staat ook: “….alle middelen zal aanwenden welke de wetten Mij ter beschikking stellen,….”
  De wetten stellen haar dus niet zoveel middelen ter beschikking en die hulp van GOD valt dus ook nogal tegen. Dit maakt duidelijk dat het koningshuis maar beter afgeschaft kan worden.

 2. Vind het koningshuis wel wat hebben, alleen jammer dat ze van belastinggeld moeten leven. Maar ben dan vooral voorstander van een symbool koningshuis.

  Vooralsnog is de koningin eind verantwoordelijk als het gaat om het aannemen van wetten, maar voor zover ik weet heeft ze nooit van haar vetorecht gebruik gemaakt.

  Zou wel prettig zijn als het koningshuis wat dichter bij het volk stond. Als de overheid er erg omstreden wetten doordrukt, de koning(in) eerst tot een bindend referendum overgaat als vorens iets te tekenen (om de overheid via de achterdeur alsnog tot democratie te dwingen).

  Marga, soeverein mens [5] reageerde op deze reactie.

 3. Vind het koningshuis wel wat hebben,hoe gemanipuleerd ben jij om even niet tever terug te gaan Bea heeft de grondwet aan haar laars gelapt toe het kabinet Rutte het ESM verdrag heeft ondertekend hiermee heeft de NL staat al haar financiele rechten naar Brussel overgedragen m.a.w. NL heeft geen zeggenschap meer over zijn eigen boekhouding en moet direct geld ophoesten zodra de ESM (Brussel) dit eisen.
  Verder zit Bea onrechtmatig op de troon omdat Wilhelmina in 1940 toen Nazi-Duitslan binnenviel zij niet wist hoe snel ze moest vluchten met de regering naar Engeland. Hiermee heeft zij tegen de grondwet gehandeld en door deze daad grondwettelijk gezien afstand gedaan van de kroon. In mei 1945 na de bevrijding is zij gewoon weer op de troon gaan zitten en heeft daarmee eigenlijk een staatsgreep gepleegd alleen niemand heeft hiertegen bezwaar gemaakt.
  Kijk ook eens naarde site; Wilhelmina en het Horst-Wessellied 1936 misschien dat je dan eens anders gaat denken over dit koningshuis wat geen enkel recht heeft op deze titels!!!@Primitieveling [2]:

  THX-1138 [10] reageerde op deze reactie.

 4. Er zijn maar weinig mensen die durven te schrijven dat we verraden worden door de politiek. Een uitzondering was Ewald Engelen in het Parool van zaterdag met een column getiteld “Het verraad”.
  Deze man heeft m.i. een gezonde kijk op het faal- en uitkleedbeleid van de regering. Een ieder die voor het EMS is, moet je kwalificeren als landverrader.

 5. Ik denk dat de (representatieve) democratie veel schadelijker is voor de welvaart en vrijheid van de onderdanen dan een koningshuis.
  Redenen hiervoor zijn dat machtswellustelingen zich niet verkiesbaar kunnen stellen en dat de meeste koningen het koninkrijk in goede staat willen doorgeven aan zijn nakomelingen en dus de neiging te hebben om te kijken naar de lange termijn, in tegenstelling tot de politici die er maar voor een paar jaar zitten.

  Afgezien daarvan zie ik het liefst beide vormen verdwijnen, dat moge duidelijk zijn.

 6. “En zie wat er nu gebeurt is:

  Nederland heeft het Verdrag van Lissabon geratificeerd.*”

  Ja, en, is vrijwillig gebeurd. Is in overeenstemming met de eed.

 7. Bea heeft een eigen interesse in Shell.. (32%??) Wat moest ze in Brunei?? Heeft Brunjei dingen om onz te leveren behalve zwart goud? NEE.. dus wat deed ze daar??? AAH ok, haar eigen interesses beschermen.. ok.. dat kan ik slikken. Dat ze er is geweest om economische banden aan te leggen.. beetje vreemd toch, Brunei heeft niets.. alleen olie!!

 8. @Meneer Storm [12]:

  Ongelooflijk, wat een hork!

  De republikeinen kunnen achterover leunen. Prins Pils gaat eigenhandig de monarchie om zeep helpen!

  ___
  “It is hard to imagine a more stupid or more dangerous way of making decisions than by putting those decisions in the hands of people who pay no price for being wrong.” – Thomas Sowell

Comments are closed.