VerantwoordelijkEen aantal piloten in opleiding hebben geld voor hun studie geleend bij ABN/AMRO. Nu blijkt dat ze geen baan krijgen, kunnen ze de overeengekomen rente en aflossing niet betalen. Nu claimen ze dat de bank hen dat geld te gemakkelijk heeft geleend!

 

Powned: “Een groep werkloze piloten is woest op ABN AMRO. Ze vinden dat de bank hen te makkelijk grote leningen heeft verschaft voor de dure pilotenopleiding, terwijl er geen werk is voor piloten.

Die piloten zijn dus kennelijk onbekwaam om een door henzelf gemaakte afspraak na te komen. En dan schuif je de verantwoordelijkheid maar naar de bank “die zich niet aan zijn ZORGPLICHT heeft gehouden”.

De piloten hebben al een advocaat in de arm genomen!!
 Kan het nog gekker?

18 REACTIES

 1. Die werkloze piloten zijn natuurlijk verantwoordelijk voor hun daden, maar ze hebben wel een punt. Want bij hypotheken, PL, postorderzaken, moet door regels en wetten steeds meer ‘zorgplicht’ aangehouden worden. De overheid wil blijkbaar elk risico dat een burger loopt, oplossen/voorkomen. Dus waarom niet bij piloten, of studenten, of…
  leuk geprobeerd, maar het werkt zo niet.

 2. Prima toch, dat er niet vanuit gegaan wordt, dat de kapitalist bij voorbaat gelijk heeft. Het is 2013 en geen 1853, waar je inderdaad op deze manier mensen tot schuldslaaf kon maken. Schulden maken is zowel voor de debiteur als de crediteur niet zonder risico. Daarnaast heeft de bank dit geld uit dunne lucht geschapen; ze hadden het helemaal niet, dus feitelijk wordt de dief bestolen.

  Bertus [5] reageerde op deze reactie.
  Silvio [18] reageerde op deze reactie.

 3. Misschien is het beter dat die luchtvaartmaatschappijen de handen ineen slaan en gezamenlijk een piloten opleiding starten.

  Die zullen ongetwijfeld slim genoeg zijn om niet meer piloten aan te nemen dan nodig.

  Wat die piloten betreft, voorlopig nog maar even achter de vuilniswagen blijven lopen. Als je dat voltijds doet en als een student blijf leven moet het wel goed komen…

 4. @Vilseledd [3]: Hoezo tot schuldslaaf maken? U heeft al gevonnist. De piloot heeft zichzelf tot schuldslaaf gemaakt, is heel verdedigbaar. Dat de bank het geld uit dunne of dikke lucht heeft geschapen, is irrelevant. Kennelijk ziet u de piloot wel als dief. Veel vooroordelen duiken op in uw schrijfsel.

 5. Als het denkvermogen van die piloten zó beperkt is, dat zij de schuld bij de bank leggen, zou ik graag hun namen willen weten. En zodra ze ooit gaan vliegen, ook hun dienstroosters.

  Want met zulke mensen met een dergelijk simplistisch denkniveau aan de knuppel, kruip ik niet graag in dat vliegtuig.

  Ik zou dan bang zijn, dat zulke “piloten” bij waarschuwingen van lampjes en metertjes in de cockpit gewoon doorvliegen zonder maatregeken te nemen en de metertjes en lampjes de schuld geven van het ongeval. 🙂

 6. @cornelius [1]:
  En als dat dan niet lukt heeft de bank ondernemers risico.
  En is het misschien verstandig dat tegen partijen, die beiden verantwoordelijk zijn, een passende oplossing vinden.
  Of een advocaat ook wat laten verdienen.
  Twee honden vechten om. enz.

 7. blijf toch lullig, al die ouwe piloten willen niet meer met pensioen. die hebben rechtzaken aangespannen tegen KLM en andere luchtvaarmaatschappijen dat ze niet meer ontslagen mogen worden als ze een bepaalde leeftijd hebben bereikt.

  KLM en anderen zitten hierdoor tegen hun zin in opgescheept met teveel cockpitpersoneel. ze nemen niets meer aan de hele markt voor piloten in Nederland staat stil. komende jaren blijven er verse piloten bijkomen want die hebben hun opleiding in een keer betaald. probleem zit hem in de onmogelijkheid van luchtvaarmaatschappijen om hun dure, oudere piloten te onstlaan om te vervangen door vers opgeleide politen

 8. @Seneca [9]: Dat zou kunnen als hij/zij huis en haard verlaat en daar een nieuw leven begint Zo gezegd zo gedaan echter deze bank of financier zal in die landen meer moeite hebben om 150 k te incasseren dan hier. Dhr. D.E. urwaarder komt daar niet zomaar in. Ten tweede heeft moeder de vrouw ook wat te zeggen. Deze piloten in opleiding zijn begonnen in een tijd net voor of net toen de crisis begon. Wisten zij veel, gezien ze niet op topics als hier komen. Tevens vraag je je dan af waarom ze daar wel kunnen vliegen. De piloten werden inderdaad op hun 55e met pensioen gestuurd en konden daarna door in azie africa of zuid america maar wil je dat dan zelf wel als die airlines hier te boek staan als no fly in de EU. Trouwens het is niet het beroep wat het lijkt. Weken van huis en een jetlag erger dan de passagiers. Als U onderstaande documantaire bekijkt is het misschien wat duidelijker.

  https://www.youtube.com/watch?v=LHULM6onr3Y

  https://www.youtube.com/watch?v=uv-f2NA1M2E

  https://www.youtube.com/watch?v=XfDm_pI5Tbk

  https://www.youtube.com/watch?v=9NCFzD8qOD4

  https://www.youtube.com/watch?v=WXzinM10qX8

  https://www.youtube.com/watch?v=iP2yJVpZthE

  Moderator: Excusus dat deze docu uit 6 delen bestaat.

 9. En nog een invalshoek:

  “…Toen dacht ik wat dat de samenleving eigenlijk allemaal zou gaan kosten? Want indien de werkloze piloten hun anderhalf tonnetje schuld niet kunnen betalen, bij wie zal de rekening dan uiteindelijk gaan neerkomen? Ik zal ’t je vertellen Alexander, als je eventjes heel erg goed verder denkt, probeer het eens, bij de belastingbetaler! Want ook hoogopgeleide werkloze piloten gaan net als alle andere Nederlanders die tot hun nek in de schulden zitten uiteindelijk aankloppen bij ‘de schuldsanering’. Of niet soms?…”

  http://www.nachthemel.nl/index.php/26-werk-inkomen/38-pilotenklucht

 10. Kapitalisme is geen keuze, je hebt geld nodig in onze maatschappij en sinds banken geld creeren uit niets EN verantwoordelijk zijn voor de econmische crisis vind ik het niet meer dan normaal dat de lener niet vind dat ie iets verschuldigd is aan de bank…

 11. @frank [15]: je bent wel verplicht om mee te doen aan het debiele financiele spelletje… en de banken zijn daar grotendeels verantwoordelijk voor. Jij vind dat mensen maar dom en ongeschoold moeten zijn als ze geen rijke ouders hebben? Dat is net zoiets als de mensen in Syrie en Bahrain vertellen dat ze bek hadden moeten houden als ze niet afgeslacht hadden willen worden… Niemand dwong ze immers om voor hun vrijheid te vechten…

Comments are closed.