Verstand_nulIn ieder geval nog zoveel dat ze beseffen dat ze gekozen zijn om de burgers van hun eigen land te dienen.
En Nederlandse politici zijn daar niet bij. Alleen Groot-Brittannië en Tsjechië hebben het extra EU-begrotingspact niet getekend.

Vandaag wordt namelijk het EU-begrotingspact van kracht! 

De landen die het nieuwe verdrag hebben ondertekend, beloven zich beter aan de regels te houden. Het begrotingstekort mag niet groter zijn dan 3 procent en de staatsschuld mag niet meer bedragen dan 60 procent van het bruto binnenlands product.

Inderdaad, “beter te houden aan ” want dat hadden ze ook al beloofd toen de EU gestart werd. Dit voor wat beloftes van politici waard zijn!!

Voor zover nu bekend, haalt ook Nederland die 3 en die 60 % niet.
Wie komt nu wanneer de boete opeisen?

9 REACTIES

 1. Misschien dat een van de soevereine mensen de boete kan uitschrijven. Een bankrekening vinden zal niet het grootste probleem zijn.

 2. http://www.vrijspreker.nl/wp/2010/05/wanneer-eist-duitsland-zijn-goud-op/
  Wellink vergeet bij het aansprakelijkheids-verhaal voor het gemak te vertellen dat hijzelf aanspraak kan maken op volledige immuniteit voor al zijn handelen als president van de BIS in Bazel.
  […]
  Wellink is dus de spreekwoordelijke spin in het centrale bankiersweb en na het vertrek van Alan Greenspan misschien wel de meest invloedrijke bankier ter wereld. Wie naar zijn CV kijkt, ziet dat hij ook nog lid is van de raad van bestuur van de Europese Centrale Bank. Daarnaast is hij sinds juli 2006 voorzitter van het Bazels Comité voor Bankentoezicht.
  […]
  Wie de moeite neemt om het “Headquarters Agreement” er even op na te slaan, ziet dat de heren BIS-bankiers zichzelf volledig hebben ingedekt. Nog sterker ze mogen te allen tijde met hun gezin naar Zwitserland vluchten waar niemand hen voor de rechter kan slepen als vergelding voor het opblazen van het financiële systeem. Alles natuurlijk met een beroep op hun volledige onafhankelijkheid, die anders mogelijk in het geding zou kunnen komen.

  Carroll Quigley, “Our tragedy and their hope”

  http://www.youtube.com/watch?v=IRkCvubUGCM&feature=player_embedded

  arvr [8] reageerde op deze reactie.

 3. @Primitieveling [5]:

  De gekte van jouw gekheid is gelegen in het feit dat het probleem alleen maar groter wordt met als bijkomend gemak dat er meer ‘boetegeld’ naar Brussel vloeit, pardon, stroomt.

 4. @Ron [4]:
  Immuniteit geld voor zo’n beetje iedereen aan de top in de EU.

  Overigens, kijk in het filmpje wat je aanhaalt even op 2:31. He wat grappig, een davidsster! Wat wil de maker van het filmpje hiermee zeggen?

 5. Vandaag wordt namelijk het EU-begrotingspact van kracht!

  De landen die het nieuwe verdrag hebben ondertekend, beloven zich beter aan de regels te houden.
  Dit zal bij Markos Ruttos niet lukken,want wat deze man allemaal beloofd heeft in de verkiezingen is niets van over gebleven!
  Liegen,bedriegen,graaien en alles en iedereen voor de gek houden!

Comments are closed.