lib nlVrijspreker combineert actueel libertarisch commentaar met soms wat diepgaandere artikelen. Een nadeel van deze formule is dat de beschouwende artikelen met een zekere eeuwigheidswaarde niet gemakkelijk te vinden zijn. Deze artikelen proberen we over te zetten naar een aparte site, Libertarian.nl

Libertarian.nl bestond al lange tijd maar we hebben er de laatste tijd gewoon weinig mee gedaan. Daar proberen we nu verandering in te brengen. De site is van de nieuwe huisstijl voorzien. En wordt weer gevuld met artikelen. Tot midden februari verschijnt er dagelijks een artikel met een zekere eeuwigheidswaarde uit het archief van Vrijspreker. Wellicht een reden om Libertarian.nl dagelijks of wekelijks te bezoeken? Ook daarna willen we de site blijven vullen, tenzij bijvoorbeeld uit bezoekersaantallen blijkt dat dit een initiatief is dat minder op prijs wordt gesteld.

Libertarian.nl is meer. Libertarisme bestond in Nederland al voor Ron Paul. Sinds 1974 zetten mensen zich al in voor de vrijheid. Communicatie ging toen nog per gestencilde brief. Tot 2000 bleef deze papieren “Vrijbrief” bestaan. Bijna al deze brieven zijn nog bewaard gebleven en zijn ontsloten op de site Libertarian.nl. U kunt hier de ongeveer 200 Vrijbrieven downloaden. Mocht u geveld zijn door een griepje dan hoeft dat dus niet vervelend te zijn.

Heeft u interesse in de geschiedenis van het libertarisme in Nederland? Het staat beschreven in het boek “de markt voor vrijheid“.

Libertarian draait op een aparte server. Dit betekent dat als Vrijspreker ooit om wat voor reden uit de lucht gaat we kunnen uitwijken naar een reeds bestaande site. In het verleden draaiden de sites op dezelfde server en dat betekende dat als de server down was alles down was. Dat is nu dus niet langer het geval. We zijn een half jaar geleden over gegaan naar een nieuwe webhost en dat is ons goed bevallen. We hopen dat de opgefriste sites en het initiatief om Libertarian weer te vullen worden gewaardeerd.

7 REACTIES

 1. Tsja. Hoe ga ik dit uitdrukken zonder mensen voor de kop te stoten?

  Ik waag een poging.

  Beide sites hebben eigenlijk dezelfde makke, ze zijn in het “Blog” formaat.
  Dat betekent dat beide bestaan uit een serieel aantal artikelen waarbij de nieuwe artikelen de oude “Wegdrukken”.

  Dit in tegenstelling tot site types waarbij de informatie gerubriceerd wordt gepresenteerd zodat elk artikel met een minimaal aantal muisklikken te vinden is op een manier zoals de willekeurige bezoeker (specifiek de niet-Libertarier!!) zijn eigen interesses volgt.

  Voor de site libertarian.nl betekend dit dat een hoop interessante artikelen verborgen blijven.

  Voor vrijspreker.nl betekend dit dat discussies doodbloeden naar mate het artikel meer onderaan komt.

  Ratio [2] reageerde op deze reactie.

 2. @arvr [1]: Terechte opmerking. Via de topics functionaliteit proberen we dat een beetje op te lossen. Daarnaast kan je zoeken op bijvoorbeeld Ayn Rand. Of Hoppe als dat meer je ding is.

  Blogs staan ook voor interactie en actualiteit. Dat willen we ook niet opgeven.

  Het is allemaal een kwestie van tijd en prioriteiten. Er zijn veel goede initiatieven die we niet kunnen lanceren doordat de beschikbare schrijvers ook van het leven en hun familie willen genieten en hun werk of bedrijf ook de nodige tijd willen gunnen. Libertarian is een poging om toch de artikelen met eeuwigheidswaarde bijeen te brengen. Een site voor de nieuwe libertarier of de niet libertarier die alles probeert uit te leggen zou een verrijking zijn. Zoals zoveel andere initiatieven die we zouden willen ontplooien.

  Logic [3] reageerde op deze reactie.
  arvr [6] reageerde op deze reactie.

 3. @Ratio [2]:

  Ik heb geen verstand van hoe zoiets te doen is, of dat iemand er eigenlijk wel tijd voor heeft, maar een website waar je makkelijk op onderwerp kunt zoeken naar artikelen zou handig zijn.

  Denk hieraan: Aan de linkerkant een soort boomstructuur dat onderverdeeld is in verschillende kern-onderwerpen die belangrijk zijn voor libertariers. Klik je op zo’n onderwerp, krijg je een lijst met alle artikelen die zijn geplaatst over dat onderwerp.

  Op die manier heb ik mijn eigen libertarische “bibliotheek” op mijn PC gestructureerd.

  Voorbeeld: in een map over issues heb ik de submappen:
  – Abortus
  – Antitrust/monopolie
  – Doodstraf
  – Economie
  – Onderwijs

  Etc etc..

  Logic [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Logic [3]:

  Excuses.
  Hoe dom het ook moge zijn, het is me nooit opgevallen dat mijn “briljante idee” al lang onderdeel uitmaakt van zowel Vrijspreker als libertarian.nl

  Het staat onder “Topics”.

 5. Hoeveel bezoekers krijgen beide websites van zoekmachine Google?
  Ik heb de vrijspreker destijds iig via google gevonden.
  Als dat veel meer bezoekers zijn, dat zou ik kopieren van artikelen na laten, beide sites zullen gediskwalificeerd worden van de eerste zoekpagina’s en ergens naar pagina 500 verdwijnen.

  Een goede MATA title is ook niet: Libertarian.nl | De Startpagina.
  In een goed META title staat nooit de weblink en Startpagina zegt niets over de inhoud van de site.

  Success verder!

  Ratio [7] reageerde op deze reactie.

 6. @Ratio [2]:
  Quote:
  “Het is allemaal een kwestie van tijd en prioriteiten. Er zijn veel goede initiatieven die we niet kunnen lanceren doordat de beschikbare schrijvers ook van het leven en hun familie willen genieten en hun werk of bedrijf ook de nodige tijd willen gunnen.”

  Het was ook geen persoonlijke aanval of iets in de trant van “Jullie doen het niet goed genoeg”. Integendeel. Ik ben blij dat het er is! Maar ja, het kan wel beter. Ik enk altijd vanuit “Wat wil een site uitstralen” en dat is volgens mij “Een zee van Libertarisme”.

  @logic:
  Quote:
  “Hoe dom het ook moge zijn, het is me nooit opgevallen dat mijn “briljante idee” al lang onderdeel uitmaakt van zowel Vrijspreker als libertarian.nl”

  Als je het nu pas opvalt heb ik toch een punt?

 7. @Johnny Feelgood [5]: Dit is door Google gedaan om content injection tegen te gaan. Dan werden hele sites in hun geheel gekopieerd. Individuele artikelen over zetten zal geen probleem geven.

Comments are closed.