avatar MMAPEen interessant gegeven en wederom een mooi staaltje “burgertje bedriegen” door een overheid, goed verwoord door AmsterdamGold, vandaar de link en geen citaat van het artikel.

https://www.amsterdamgold.com/kenniscentrum/nieuws/de-munt-van-1-biljard/

Benieuwd wanneer ze dit voorbeeld in de EU gaan volgen.

9 REACTIES

 1. Het onderwerp werd een paar weken geleden aangekaart in Capital Account. Helaas in de laatste aflevering van het programma dat bijna altijd interessant was.
  http://youtu.be/MDcHprMHF24

  Ik vind het wel iets voor de EU. Dan kan Benito (of heet hij Adolf?) Draghi voor elke PIIGS land een munt slaan voor 100.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000 euro en leeft iedereen nog lang en gelukkig.

  Of toch niet? Het is een beetje Zimbabwe en “apres nous la deluge”. Want in de US moet die munt van platina zijn, zou leuk zijn, anders voldoet plastic ook wel. Zulke plastic munten worden vast nog iets waard als collectors item. Ondertussen is er een gerucht dat Apple niet genoeg nieuwe iMacs kan maken wegens een tekort aan industrieel zilver. De US Mint schijnt ook geen zilver meer te hebben.

 2. Waarom maar 1 muntje? Maak er dan gelijk 16, dan kan de gehele Amerikaanse staatsschuld worden afgelost. Of maak er nog meer, dan kunnen de Amerikanen naast hun “Obama Phone” ook genieten van een “Obama Car”

 3. Lijkt mij een leuk muntje om te hebben.

  Even naar de supermarkt gaan, kratje pils halen, muntje aan de kassadame geven en dan grijnzend op het wisselgeld wachten.

 4. Ik zou niet weten wat een munt van 1 biljoen als onderpand zou moeten hebben. Misschien is het land dan onderpand. Dan rijst er bij mij 1 vraag, nl; Van wie is het land dan?? Van wie is Nederland?? Ik kom er niet achter. Rutte zou gezegd hebben tijdens de provinciale statenverkiezing dat hij Nederland teruggaf aan de Nederlanders. Als dat zo zou zijn dan kunnen we met zijn allen een munt van 1 biljoen laten slaan en Nederland als onderpand geven. Zijn we met zijn allen miljardair!! We leven steeds meer in een tekenfilm waarin alles kan!

 5. Munten uit edele metalen krijgen, i.t.t. die uit basismetalen, juist een lagere waarde mee dan hun intrinsieke waarde. Denk aan 100 euro Wiener Philarmonikers die een ounce goud wegen en derhalve ruim 12 keer zo veel waard zijn.
  Zo de VS dit doen, dan zouden ze dus voor pakweg $10 biljoen aan platina in die munt moeten stoppen.
  Dan zouden ze maar liefst 20.000 ton platina moeten gebruiken.
  Dat is meer dan de hele bovengrondse hoeveelheid in de gehele wereld.
  Laat hen dat dus maar doen. als ze dat zouden willen moeten ze zo massaal platina opkopen dat de koers ervan explosief zal stijgen. (Met als resultaat dat je er dan weer minder gewicht avn nodig hebt voor die munt, maar goed)
  De stijging zou zo enorm zijn dat zelfs een enkele kilo wellicht een miljoen waard wordt.
  Hmmm, ik begin al te watertanden bij de gedachte.
  Een ander mogelijkheid zou natuurlijk zijn dat het gewoon om een coin van 1 ounce gaat.
  WOW! Alsof na een goudstandaard, er nu een platinastandaard komt met een gedreceteerde waarde van 1oz = 1 biljoen.
  Met mijn luttele 10 ounce wordt ik dan in 1 klap rijker dan Warren Buffet.
  Wie had dat ooit kunnen vermoeden…

Comments are closed.