EU_UK_OutZover is het voorlopig nog niet. Maar er komen vanuit Engeland wel steeds meer geruchten dat steeds meer Engelsen uit de EU willen. En kortgeleden heeft de Engelse premier, David Cameron, verklaard dat het niet onvoorstelbaar is dat Engeland uit die EU treedt: “Brexit”.
In ieder geval wordt nu gewerkt aan radicale verandering van de verhoudingen (aan lossere banden met meer eigen soevereiniteit)  en meer vrijheid voor Engeland zelf.

Doordat Nederland (en enkele andere slaafsgeoriënteerde landen)  staan te dringen om de centrale EU- macht nog te vergroten, probeert Engeland de bijbehorende verdragswijziging net te gebruiken om weer wat soevereiniteit terug te veroveren.

Het feit dat een Engelse premier dit voor het eerst bekent, is een belangrijk signaal! En het is niet alleen Cameron maar ook een aantal van de ministers.

De Franse premier Hollande heeft meteen verklaard dat dit niet kom, want als je eenmaal een contract met de EU hebt, dan is dat levenslang!! 
Wist u dat? Het vergroot ons respect voor onze “leiders” (???)  in ieder geval niet!

—De grote Aziatische bank NOMURA is intensief bezig met het maken van plannen en maatregelen voor als Engeland inderdaad uit de EU treedt

—Ook de kans op een referendum “in/out” neemt steeds meer toe.
Zie: http://euobserver.com/political/117204

Wie heeft een idee wat Nederlandse  banken doen?

18 REACTIES

 1. Al zal ik Nigel Farage in het EU parlement missen. Het zij ze gegund.

  Ik denk Engeland relatief makkelijk uit de EU kan treden. Er ligt immer water tussen de Groot Brittannië en de rest van de EU.

  Nederland ligt geografisch ongunstiger voor uittreding. Ik denk ook niet dat de EU zomaar de Rotterdamse haven afstaat.

  Dikke Leo [2] reageerde op deze reactie.

 2. “De Franse premier Hollande heeft meteen verklaard dat dit niet kon, want als je eenmaal een contract met de EU hebt, dan is dat levenslang!! ”

  Dat is inderdaad het idee, weef een web van bureaucratie, regeltjes en verdragen waar de landen niet meer uitkomen.

 3. @Primitieveling [4]:
  Er is in het verleden geprobeerd Engeland te veroveren. Niet altijd met veel succes overigens.

  En het is ook nog de vraag of de zwakke economie van Frankrijk de oorlog wel aan kan. Het is wel het toppunt van ironie als er om deze reden een oorlog ontstaat omdat de Eurocraten zichzelf op de borst kloppen dat een van de doelen van de EU is een Europese oorlog te voorkomen.

  De Universele verklaring van de rechten van de mens is een beetje vaag over het zelfbeschikkingsrecht van landen:

  “Er wordt in de Universele verklaring geen gewag gemaakt van de collectieve rechten. Zo’n collectief recht is bijvoorbeeld het zelfbeschikkingsrecht van volkeren. In het eerste artikel van beide VN-verdragen van 1966 is het recht op zelfbeschikking van volken wél opgenomen. Het is nu algemeen aanvaard dat een ‘volk’ zelfbeschikking kan verwerven, en zich af mag splitsen van een staat als het lang onder onderdrukking heeft geleden.”

  Je zou er uit op kunnen maken dat Engeland als land of volk het recht heeft om zich af te scheiden van de EU. Maar ik verwacht dat de Eurofielen dat niet zomaar laten gebeuren…

  Bron: Wikipedia

  Primitieveling [6] reageerde op deze reactie.
  Vrijdag [11] reageerde op deze reactie.

 4. @arvr [5]:

  Blijft de vraag wat de Eurofielen kunnen op het moment dat Engeland (of het gehele VK) zich wel afscheid. Een oorlog lijkt me uitgesloten, dus blijft een diplomatieke sanctie over. Alleen is de Engeland dermate belangrijk voor diverse landen in de EU dat economische sancties betekenen dat men dat direct in de eigen werkgelegenheid gaat voelen. Dus ook die mogelijkheid zal (denk ik) niet zo heel snel gebruikt worden.

  Hub Jongen [8] reageerde op deze reactie.

 5. —De grote Aziatische bank NOMURA is intensief bezig met het maken van plannen en maatregelen voor als Engeland inderdaad uit de EU treedt

  A…. Waarom staat deze opmerking er twee keer in ??
  B…. Wat voor maatregelen en zijn deze in het voor of na deel van Engeland..

  Hub Jongen [9] reageerde op deze reactie.

 6. @Primitieveling [6]:

  “Blijft de vraag wat de Eurofielen kunnen op het moment dat Engeland (of het gehele VK) zich wel afscheid.

  Goede vraag om eens nuchter over na te denken.
  Stel dat heel VK vandaag beslist om uit de EU te stappen. (Over splitsing Schotland e.a.) later.

  En stel dat ze daarbij verklaren dat ze alle gemaakte afspraken, net als nu, gewoon zullen nakomen, bvb. invoerrechten e.d.
  En toekomstige regels zelfstandig in vrijheid in overweging zullen nemen.
  Alles kan vrijblijvend gewoon doorgaan.

 7. Engeland is geen Europees land maar een onderdeel van Anglosphere en hoort niet in de EU. De laatste keer ging de Europahast zover dat ze een coalitie organiseerden met Sovjets en Amerikanen om Europa te vernietigen. Generaal de Gaulle had gewoon gelijk met zijn verzet destijds tegen Britse toetreding. Hoe eerder die lui ophoepelen, hoe beter. Kijk hier even hoe catastrofaal zwak de Angelsaksische landen er voor staan:

  http://www.welt.de/img/wirtschaft/origs111865855/4259728-w900-h600/DWO-EU-27Nachhaltigkeitsran.jpg

  USA en UK hebben geen toekomst en die willen we niet te dichtbij hebben staan als ze onvermijdelijk gaan omvallen.

 8. @Vrijdag [13]:
  Ik weet niet helemaal waar je naar toe wilt, maar mijn argument was dat een invasie in Engeland niet bekend staat als een van de betere ideeën.

  Er is een opsomming op WP:
  Lijstje

  Overigens, Hitler was wel degelijk van plan om de UK binnen te vallen en heeft toen ook de opdracht voor voorbereidingen gegeven.

  Quote:
  Duitsland heeft mooit serieus geprobeerd Engeland binnen te vallen. Tot aan Barbarossa hebben ze desperaat geprobeerd vrede te sluiten, tot aan de wanhoopsmissie van Hess aan toe.

  Jouw argument gaat behoorlijk kraken als je je realiseert dat Hitler eerst daarvoor vrede met de Sovjet Unie gesloten heeft (die stonken er wel in) om ze daarna gewoon keihard binnen te vallen.

  Voor wat betreft de missie van Hess, mjah, daar zijn de geleerden nog niet uit. Maar dat is een ander verhaal.

  Vrijdag [15] reageerde op deze reactie.

 9. @arvr [14]: Je was waarschijnlijk vergeten dat Engeland Duitsland de oorlog had verklaard en niet omgekeerd en dat het je niet vrijstaat om een oorlog te ontlopen als een ander het op je gemunt heeft. Dus ja, het plan was er wel, operation Sea Lion, maar de wil om die uit te voeren ontbrak. Engeland en Frankrijk accepteerden het bestaan van Duitsland niet, omdat ze de concurrentieslag op de wereldmarkt tegen made in Germany al in 1900 hadden verloren, Duitsland wilde gewoon bestaan en verder niets.

  Over dat Ruslandverhaal, zelfs in Amerika weten ze inmiddels beter dan jij:

  http://youtu.be/I7zVLfjWzmE

  De enige reden waarom Nederland niet communistisch is geworden is omdat de Duitsers zich opofferden en een preemptive attack begonnen tegen de Russen, die met een miljoenenleger klaar stonden aan de grens om op 6 juli 1941 de aanval tegen Europa te beginnen (operatie Grozny).

  Als de waarheid omtrent WW2 in de volle omvang naar buiten komt, dan zal Stalingroupie Engeland (minus Schotland) niets anders overblijven dan met schaamrood op de kaken uit de beschaafde wereld te vertrekken.

 10. En lees voor de grap eens deze link:

  http://gerard45.bloggertje.nl/note/14067/bijzonderheden-over-de-zogenaamde-nederlandse-neutraliteit.html

  Scroll helemaal naar onderen om onze eigen court historian Loe de Jong te horen toegeven dat Nederland in 1940 helemaal niet zo neutraal was. In werkelijkheid zat onze generale staf voor de oorlog al in Londen te plotten met de Britten en Fransen om een geallieerde opmars naar het Roergebied toe te staan. Lees de duitse documenten met de rechtvaardiging voor de inval, bijna onderaan. Het was dus volkomen gerechtvaardigt dat Duitsland Nederland binnenviel. Dat zal wel even als een schok aankomen en de gebruikelijke Pavlovreakties te weeg brengen, maar intelligenter is natuurlijk om even te pauzeren en de consequenties van een en ander tot je laten door te dringen. Het internet gaat nmlk niet meer weg. Het is uiterst dom om je tot posities te committeren die odd toch niet houdbaar zijn. Succes ermee.

 11. Maw om het voorgaande in het perspectief te plaatsen van deze draad: er is geen enkele toekomst voor Londen binnen Europa. Dat hoeft niet te gelden voor Edinburg en Cardiff.

  Engeland gaat vroeg of laat uit de EU, goedschiks of kwaadschiks. Ik denk het eerste.

Comments are closed.