avatar MMAPZo, dat zal je maar gezegd worden. Door je hoogste baas. Omdat jij begrip hebt, voor de schaamte die jouw mensen voelen als zij hun werk moeten doen.

Belachelijk hoge boetes uitschrijven bijvoorbeeld, voor slachtofferloze en relatief kleine overtredingen. Dan ben je politiechef, wat al een immorele functie is, gezien de wijze dat jij anderen geld laat roven voor jouw salaris. Dan voel je die immoraliteit (denk en hoop ik) en krijg je wroeging om jouw mensen die slavenburgertjes ook nog eens boetes te laten geven van 200-300 euro.

En als je dat, als politiechef, dan hardop uitspreekt komt de “grote” baas, leider der immoraliteit in jouw branche, even zeggen dat je gewoon je bek moet houden en je niet met de bedragen oet bemoeien. Gewoon “Befehl ist Befehl und abmarschieren” uit de bek van ene Ivo Opstelten.

Als ik politiechef zou zijn, zou ik al mijn mensen per direct opdracht geven alle overtredingen die meer dan € 25,- in het laatje van de staat brengen NIET te beboeten. Gewoon het systeem van binnenuit saboteren.

19 REACTIES

 1. Groot voorstander van het voorstel om niet meer boven de € 25 boetes te schrijven.

 2. @Primitieveling [2]: Gezien die juist in eigen rangen te vinden zijn, willen de bazen juist dat hier geen tijd voor is. Reden dus om het werkvolk te belasten met “belangrijker” taken als burgertje pesten.

 3. Als je b.v. 100 euro per dag verdient en je krijgt een boete van 100 euro voor te hard rijden, terwijl er niets gebeurd is wat een ander kan schaden, dan moet je dus werken om die 100 euro te kunnen betalen. Dat betekent dat je werk verricht voor 100 euro voor de staat, dat je vrijheid die gehele dag is ontnomen en dat is dwangarbeid. Dwangarbeid is verboden bij de wet. Dus ga ten allen tijde hiertegen in. Je staat in je recht. Universele verklaring van de rechten van de mens.

  Primitieveling [7] reageerde op deze reactie.

 4. @Primitieveling [2]:

  Mensen die nutteloze boetes uitschrijven *zijn* overvallers.
  En met het opsporen van pedofielen moet je uitkijken. Voor je het weet vat je iemand in de kraag die rechters tot zijn vriendenkring rekent.

 5. Een agent is als een romeinse soldaat in het heden, ingehuurd om dat te doen wat de keizer verlangt en wil.

  Zodra een agent/diender zelf gaat nadenken waar blijven dan de landheren met hun zogenaamde macht? Macht en aanverwante zaken is een geloof, zolang er mensen zijn die geloven dat men macht mag hebben over het volk en zelfs een koningshuis onontbeerlijk is voor ’s lands rijkdommen en vrede, dan is het plaatje volmaakt en kan de elite in alle rust achterover leunen, een nadenkende agent past daar nu eenmaal niet in.

  Dus agentjes, vooral niet zelf gaan denken of niet zeuren, maar schrijven, net als een schaap graast, moeten jullie schrijven tot bloedens aan toe!!!

 6. @Nico [10]: Dus daar gooien ze geen propje op straat, omdat er een zware boete op staat? Ze zijn zelf niet intelligent genoeg om te denken dat propjes op straat gooien de boel vies en lelijk maakt? Erg dom volk dan en blijkbaar (gezien de verkeersboetes) zijn Nederlanders net zo dom.

  Wat je aangeeft hiermee is, dat de bevolking van Singapore absiluut niet weet wat vrijheid is, niet zelf nadenkt over de gevolgen van haar acties, geen verantwoordelijkheid kent en DUS door een agressor dienen te worden gecorrigeerd.

  Iemand die een beetje verantwoordelijk is, gooit geen rotzooi op straat.

  Bovendien is het een domme maatregel. Mensen met een hoog inkomen kunnen dus wél onverantwoordelijk doen, omdat zij wél de boetes kunnen betalen? Ik kan de boetes voor te hard rijden ook betalen en rijd dus regelmatig te hard. Maar wél wanneer de situatie zich daarvoor leent en ik geen risicovolle situatie voor anderen veroorzaak. Is het overdag druk, dan pas ik mij aan en rijd ik met de stroom mee. Is het niet druk (en ik kom nogal vaak ’s nachts van ver naar huis, als er geen kip op de weg zit), dan rijd ik standaard minstens 30 km/uur harder dan die domme bordjes aangeven. Het risico dat ik dan een ker geflitst wordt is mijn verantwoordelijkheid en ik betaal de boete dan ook zonder chagrijnig te worden. Voor die centen heb ik mijn plezier gehad (pakkans is trouwens erg gering, getuige het aantal te hard gereden kilometers en de daardoor gekregen boetes) en levert me meer plezie op dan het andere belastinggeld dat mij afgeroofd wordt.

  Drugs is een ander verhaal. Ik heb er geen problemen mee, dat iemand zichzelf helemaal verrot maakt door drugs. Het is zijn/haar eigen lichaam en heeft dus het volle recht dat goed te onderhouden, maar ook het volle recht om dat te vernietigen. Het hoogste bezit is het eigen lichaam.

  Dat de bijkomende rottigheid van slachtofferloos drugsgebruik, zoals diefstal om aan geld voor drugs te komen, optreedt is mij bekend. Maar geef de bevolking dan de mogelijkheden zich (en haar eigendommen) te verdedigen. Of huur inderdaad beveiligingsdiensten in om criminaliteit te weren en op te sporen en te bestraffen.

  De kern zit dus in de eigen verantwoordelijkheid. Niet in de agressor die de overheid (ook daar, net als hier) is.

  Burnitall [16] reageerde op deze reactie.
  THX-1138 [18] reageerde op deze reactie.

 7. Reactie van Opstelten sloeg de plank volledig mis. Het gaat hier niet om de regels en wie wat mag zeggen, maar om een brandje dat onderaards woedt… Politiemensen die het zat zijn boeken nu iemand voor een lichter vergrijp (waarmee de boet dan lager wordt) of houden het bij een waarschuwing. Het volk lost het zelf dus op, onze Ivo kan zich op zijn borst roffelen en het probleem is opeens geen probleem meer. Volgens mij deden ze zulke dingen in Moskou 1980 ook.

 8. @igor [12]: Nou, nou, Igor. Dat is een reactie een libertariër onwaardig. Zie reacties hier als een mogelijkheid om van te leren, hoezeer ze ook tegen je natuur of opvattingen indruisen…

 9. @MMAP [11]: @Marga, soeverein mens [15]: De bij komende rottigheid is er omdat drugs verboden zijn. Dat heeft maakt dat drugs op de zwartemarkt verhandeld wordt en daar door worden er miljarden winst gemaakt….. Legaliseer drugs en hou toezicht op de kwaliteit en de criminaliteit zal met sprongen omlaag gaan… En de overheid houdt er ook aan over vanwege de diefstalbelasting genaamd btw….

  Crisis [17] reageerde op deze reactie.
  ric ardo [19] reageerde op deze reactie.

 10. @Burnitall [16]:

  ‘Drugs’ is levensgevaarlijk, zeker voor de gevestigde orde der farmaceuten. Drugs houdt een wereld van bureaucraten en de gehele rechtelijke macht op de been. Weet je hoe gevaarlijk het is om drugs te legaliseren? Het zou hetzelfde zijn als er bekend gemaakt zou worden dat er een geneesmiddel is die honderd procent kanker kan genezen of dat auto’s op water kunnen/mogen rijden. Het zou catastrofaal zijn en betekenen dat de gehele wereldeconomie onderuit gaat, van banken tot aan fabrieken, van simpele privé personen tot aan de grootverdieners aan toe zou alles en iedereen in één klap failliet zijn.

  Leuk bericht uit Israël: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2808/Israelisch-Palestijns-conflict/article/detail/3364790/2012/12/17/Medicinale-wiet-legaal-in-Israel.dhtml?utm_source=scherm1&utm_medium=button&utm_campaign=Cookiecheck

 11. @MMAP [11]:

  Dat de wereld mooier wordt als de mentaliteit van de mensen maar zou veranderen is een typische linkse misvatting. 😉

  Het leven op aarde wordt echt alleen maar beter als iedereen lekker egoïstisch alleen maar aan zichzelf denkt. Probeer alleen voor jezelf het meeste uit het leven te halen, zonder daarbij andere mensen te bestelen of te bedriegen (goede rechtstaat is voldoende!). Als iedereen dat doet gaan we er allemaal op vooruit, want we hebben elkaar daarbij hard nodig (handel!) 🙂

  Het probleem waar je op wijst heet “de tragedie van de meent” (Tragedy of the Commons). De publieke ruimte is immers van niemand/iedereen. Het is voor een individu veel voordeliger de publieke ruimte uit te nutten dan het eigen bezit. Gemeenschappelijke weiden bijv worden steevast overbegraasd, terwijl de eigen weiden er dan nog prachtig bij liggen!
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Tragedie_van_de_meent

  Het is ook veel goedkoper je afval in de publieke ruimte te dumpen dan helemaal zelf voor de verwerking te moeten betalen. De kosten die bij publieke dumping optreden worden immers omgeslagen over alle inwoners.

  Singapore is daarom niet slecht bezig met die zeer hoge boetes. Dat rijke mensen er ook last van hebben komt omdat je er ook nog een werkstraf bij krijgt (papiertjes prikken!).

 12. @Burnitall [16]: Vandaar dat ze willlen dat buitenlanders niet meer kunnen kopen in koffieshops.. dan kunnen onze medemensen uit andere landen zichzelf voorzien van inkomen, wat vooral op straat word verdiend.

Comments are closed.