vrijdag, 11 januari 2013
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

“Hebben WE toch afgesproken?”

avatar MMAPHet is weer zo ver: overheidsretoriek van de bovenste plank. De SNS-bank staat weer eens op omvallen (had al eerder 750 miljoen van ons gejat…. eeeuh, van de staat gekregen) en nu gaat het wéér mis. En dan hoor ik op de radio dat “we met zijn allen afgesproken hebben dat het belangrijk is om de banken te steunen”.

Na die stelling, dat “we het met zijn allen afgesproken hebben”, gaat men verder met de redenatie op die basis. Het belang van iets wordt gesteld met een leugen en daar argumenteert men vrolijk mee verder.

Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik heb dat zeker NIET afgesproken, heb ook niet gestemd op partijen die dat uit mijn naam mochten afspreken en wat mij betreft valt die bank gewoon om.

Helaas ben ik wel degene (en u ook) die er onvrijwillig aan mee moet betalen.

Overheidsretoriek: één grote leugen!!!

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen, Belastingen, Overheid, Politiek gesjoemel
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Hub Jongen schreef op : 1
  Hub Jongen

  Is dit een onderwerp om een PETITIE over te maken?:
  We hebben niets tegen de SNS bank, maar we zijn geen aandeelhouder. Nooit één cent gehad toen ze winst maakten. Waarom dan nu betalen?
  We moeten al bezuinigen en we geven ons geld liever uit aan dingen die we belangrijker vinden.

  Hub Jongen [15] reageerde op deze reactie.

 2. Logic schreef op : 2

  Het is helemaal niet belangrijk om banken te steunen.
  Het is belangrijk om ze te laten vallen als ze doen wat ze niet behoren te doen.

  Als banken zouden doen wat ze BEHOREN te doen; het bewaren van de eigendommen van klanten zonder deze vervolgens uit te lenen aan derden, zouden ze niet in de problemen komen.

  Als ze niet in de problemen willen komen, moeten ze ophouden met fractioneel bankieren.

  Overigens is het ook een goed idee om vaker de eufemismen en taalkundige leugens van politici te ontrafelen, speciaal voor mensen die zich nogal makkelijk laten inpakken door deze retoriek.

  Burnitall [4] reageerde op deze reactie.

 3. Zwaardstrijder schreef op : 3

  Voorbeeldbrief,
  versturen naar wie NU in je opkomt!

  Nogmaals de allerbeste wensen voor jullie allemaal in dit nieuwe jaar 2013

  Graag even uw aandacht!

  Hebben jullie het belangrijke goede nieuws al gehoord van Joris Luyendijk?
  Ik denk het niet dus stuur ik dit u gaarne toe,omdat u/jullie de schakel zijn
  tussen de BANKenwereld (hetbeest!) en de MENSEN wereld.

  www.youtube.com

  En ook nog even dit

  Er zijn steeds meer mensen die aan de bel trekken omdat hun innerlijke HUMANITEIT ROEPT!

  Maar velen in Nederland lijken bijzonder slechthorend!

  Of zijn we zo slecht of anders zoooo vreselijk dom!?!

  www.vrijspreker.nl

  Het Systeem heeft de macht,dus leven wij in SLAVERNIJ

  Er is een mogelijkheid tot bevrijding,open je hart en sta voor je recht als mens

  WANT ALLE MENSENRECHTEN WORDEN IN ZIJN GEHEEL GESCHONDEN!!!

  Wordt ook wakker AUB

  Groeten van een Soeverein mens bij de gratie Gods

 4. Burnitall schreef op : 4

  @Logic [2]: Als banken zouden doen wat ze BEHOREN te doen; zouden ze niet in de problemen komen. ”

  Volgens mij klopt er hier iets niet in je beredenering.
  Als ik een bank mijn geld leen, dan wil ik daar rente over hebben. Als deze bank dan niets met dat geld doet, krijgt ook de bank geen rente. En van die rente krijg ik mijn rente weer uitbetaald. Dus als jij zegt ” het bewaren van de eigendommen van klanten zonder deze vervolgens uit te lenen aan derden, ” gaat dus niet werken….

  Logic [7] reageerde op deze reactie.

 5. frank schreef op : 5

  Als je niet wilt dat banken domme dingen doen, dan moet je je geld niet naar de bank brengen. Moeilijk he…

  Logic [9] reageerde op deze reactie.

 6. Logic schreef op : 7

  @Burnitall [4]:

  Je hebt nog nooit van fractioneel bankieren gehoord, hè?
  De oorspronkelijke bedoeling is niet eens dat je er rente over krijgt, maar dat je geld veilig bewaard wordt, in plaats van dat je het in een oude schoenendoos onder je bed bewaart. Dat is namelijk de functie van een bank, en niet dat je je geld aan een bank “leent” om er zelf rijker van te worden via rente.
  Misschien had je het nog niet door, maar banken horen er voor jou te zijn (je geld veilig bewaren), niet jij voor de banken (door hen geld te “lenen”)

  Het hele corrupte financiële systeem is gebaseerd op de fratsen die er – o.a. mede dankzij centrale banken – met geld worden uitgehaald. Dat is waar zoveel inflatie, recessies, en bankroeten vandaan komen, waarna banken vervolgens weer in stand worden gehouden door o.a. MIJN belastinggeld.

  Het gaat dus WEL werken, mits je maar al die namaak onzin opgeeft die banken erbij hebben verzonnen om er zelf vele malen rijker van te worden.

  “Wat heeft de overheid met ons geld gedaan?” – Murray Rothbard.
  rothbard.be

 7. MMAP schreef op : 10
  Nominator

  @Logic [9]: Mijn opdrachtgever betaalt inderdaad ook per bank. Maar je kunt er zelf wel wat aan doen. Een groot deel dat je niet direct nodig hebt snel omzetten in edelmetaal. En de rest zo snel mogelijk pinnen.

  Dan laat je alleen op de bank staan om de door jezelf aangegane verplichtingen te voldoen. En enkele gedwongen verplichtingen waarschijnlijk ook nog.

  Dus je kunt er veel zelf aan doen.

  Logic [14] reageerde op deze reactie.

 8. frank schreef op : 11

  @Logic [9]: Ik haal het meteen allemaal van de bank zodra het gestort is, dan kan de bank er nl ook geen domme dingen mee doen. En geld storten bij de bank is helemaal alleen maar weggelegd voor debielen en mongolen….
  Tis niet zo moeilijk hoor.

  Logic [14] reageerde op deze reactie.

 9. frank schreef op : 12

  Sterker nog, ik pin mijn salaris meestal 1 a 2 dagen voordat het gestort wordt, zodat mijn rekening al jaren rond de nul schommelt, tot grote ergernis van de bank uiteraard…

 10. frank schreef op : 13

  Als je op elk moment over je geld wilt kunnen beschikken dan zul je er nl. voor moeten zorgen dat het op elk moment binnen handbereik is, letterlijk binnen handbereik, en dan moet je het dus niet uit handen geven. Zeer eenvoudige logica, maar zelfs daar zijn de meeste mensen gewoon te dom voor…

 11. Logic schreef op : 14

  @MMAP [10]:
  @frank [11]:

  Goed gedaan.
  Vooral het omzetten in edelmetalen. Daar ga je later nog veel profijt van hebben als de Eurillusie klapt.

 12. Hub Jongen schreef op : 15
  Hub Jongen

  @Hub Jongen [1]:
  iS NOG NIEMAND GEÏNTERESSEERD EEN PETITIE TE LANCEREN?
  Niet in de hoop dat de overheid er gehoor aan geeft, maar wel met doel en mogelijkheid om meer mensen wakker te maken.

  Bedenk daarbij dat “Nederland” bij een vorige redding 15 miljard euro te veel betaald heet aan België!! (zie Syp Wynia in EW 22 dec.2012 ) En dat dat “Nederlland nog jaarlijks 149 miljoen verlies oplevert. (Zoals minister Jeroen Dijsselbloem de vorige week bekend maakte)

  Vilseledd [20] reageerde op deze reactie.

 13. meh schreef op : 17

  Petities zijn zinloos. Hoe we wel ooit uit dit systeem komen, ik vrees dat er maar 1 manier is….. oorlog…
  En ik denk dat het zelfs enigszins veroorloofd is, immers je verdedigt je eigendommen. Maar ja… ik zie het de komende 5 – 10 jaar niet gebeuren. Zo lang 98% van Nederland nog gelooft in de almachtige overheid, gaat er niets en niets gebeuren. Al die lafbekken hier in Nederland, kotsmisselijk wordt ik ervan.

  Hoe triest dit ook is.

  Hub Jongen [26] reageerde op deze reactie.

 14. Vilseledd schreef op : 18

  In het democratisch proces hebben we dat met zijn allen afgesproken. Dat niet iedereen het ermee eens is, is daaraan inherent, daarom hebben we het minst slechte politieke systeem, de democratie. Zouden we alleen maar zaken besluiten, waar iedereen van de bevolking (dus 100,00000%) het eens is, dan werden er geen besluiten genomen.

  Tegenwoordig zien we, dat politici tegen de volkswil ingaan, maar dat is dat volk zelf schuld, omdat een heel deel niet op komt dagen, een ander deel ‘strategisch’ stemt en weer een ander deel stemt op de leuke koppies of de oneliners uit de campagne. Als iedereen gaat stemmen en zich in de partijprogramma’s verdiept (of al begrijpt, wat links, rechts en confessioneel is), dan schieten we al een eind op en is wat ‘we met zijn allen’ hebben afgesproken ook steeds vaker, wat we zelf willen. Ook op microniveau (huurderscommissie) heb ik wel eens iets tegen mijn persoonlijke belang in gedaan.

  Mocht Nederland te veel tegen je belang ingaan, dan staat het je uiteraard vrij te emigreren.

  meh [21] reageerde op deze reactie.

 15. Vilseledd schreef op : 20

  @Hub Jongen [15]:

  En wat dacht je van de UMTS-veilingen rond 2000, waardoor de mobiele tarieven nog steeds ver boven de vaste liggen, ondanks dat die laatste een heel kabelnetwerk moeten onderhouden?

 16. Logic schreef op : 23

  @Vilseledd [19]:

  Leuk bedacht. Hopelijk heb je er zelf lol in.

  Voor wat betreft je verhaaltje over democratie: de gebruikelijke collectivistische nonsens. Er is namelijk helemaal niet met zijn allen afgesproken dat democratie uberhaupt plaats dient te vinden; noch zou dat het moreler maken als dat wel zo was, net zo min als met zijn allen afspreken een vrouw te verkrachten die “democratische” beslissing moreel aanvaardbaar maakt.

  De dwang en het geweld inherent aan een opgedwongen systeem maakt het niets meer dan de dictatuur van een numerieke meerderheid, die ironisch genoeg grenzen heeft, die bepaald worden door een numerieke minderheid. Het hele systeem is een zichzelf tegensprekende farce.

  Ook dat we kunnen vertrekken is klinkklare nonsens. Als een hele buurt “democratisch” beslissingen wil nemen waar jij je zou dienen te houden, ook al heb jij er niet om gevraagd, zou jij je ook niet uit je huis laten jagen.

  Maar goed, de staatspropaganda over democratie hebben we volgens mij al vaak genoeg besproken. “WE” hebben dus niets met elkaar afgesproken; als jij in de waan wil blijven dat dit wel zo is, kan ik je alleen maar condoleren met het feit dat je de indoctrinatie en fictieve concepten over wat “we” collectief afspreken zijn uitwerking op je gehad heeft.

  Hub Jongen [28] reageerde op deze reactie.
  Vilseledd [33] reageerde op deze reactie.

 17. Logic schreef op : 24

  @Vilseledd [22]:

  Waarom zou iemand tot uitputting toe inhoudelijk moeten blijven ingaan op dezelfde collectivistische nonsens over democratie die al duizend keer ontkracht is?

  Dan werkt een simpele link beter.

  Als jij daar niets mee wilt doen, zal de rest van ons er geen seconde minder om slapen.

  Vilseledd [29] reageerde op deze reactie.

 18. Hub Jongen schreef op : 26
  Hub Jongen

  @meh [17]:
  Je hebt gelijk dat de petitie op zich niets uithaalt.
  Maar hij kan wel de interesse van andere burgers wekken.
  Aan die oorlog op zich heb je ook niets als je tegenpartij 98% van het volk is.
  Het belangrijkste doel nu blijft meer mensen wakker maken en leren te begrijpen.

 19. Henk schreef op : 27

  Joris Luyendijk 9-1-2013 * Inzicht in de financiële wereld. Keigoed interview.
  www.youtube.com

 20. Hub Jongen schreef op : 28
  Hub Jongen

  @Logic [23]:
  Dit is een heel goed antwoord op de niet-logische opmerkingen van @Vilseledd [19]:

  Toevallig maakte hier ook iemand de opmerking dat ik toch weg kon gaan als ik niet met hem eens was.
  Ik heb getracht duidelijk te maken dat als hij het eens is met NAP, dat HIJ dan weg moet gaan en mij met rust laten. En als hij wel geweld wil initiëren, dat hij dan immoreel is!

 21. Vilseledd schreef op : 29

  @Logic [24]:

  Die is nooit ontkracht, want als het moeilijk wordt, staken jullie de discussie. Bovendien kun je dan beter een site als Vrijspreker sluiten. Dan plaats je een manifest en dat is het dan.

  Logic [34] reageerde op deze reactie.

 22. Meh schreef op : 30

  #23 geeft al een redelijke uitleg. Ik raad je aan de filmpjes op die site even te bekijken. Op YouTube staan nog veel meer mooie filmpjes die het probleem democratie prachtig uitleggen:
  If you were king
  The State is not so great
  I am allowed to rob you