Man_op_wil_paard_napoleonToch maakt hij een vergissing met zijn strijd tegen de Islam; niet dat hij ongelijk heeft, maar zijn methode van aanpak is negatief, en het vraagt wel om aandacht op een andere methode, die iedereen voor zichzelf maar moet uitmaken. PVV is terecht tegen de EU (Niet tegen Europa) en dat kun je ondersteunen doordat het politieke systeem van een  te grote geldverslindende overheid op termijn gegarandeerd zal vastlopen. De redenen daarvoor zijn dat het geld  door de burgers opgebracht moet worden in een collectieve pot, niet meer opgebracht kan worden.
Als banken en andere landen tekorten hebben verlangen de bestuurders nog meer geld van haar inwoners, die zichzelf niet eens meer fatsoenlijk kunnen bedruipen.

Pensioengelden worden gebruikt voor andere doeleinden dan dat waarvoor ze bestemd zijn, commissarissen en andere bestuurders worden overbetaald en de gebouwen waar ze vanuit werken zijn prestige gebouwen die geen rendement opleveren.
Voor het Ziekenfonds telt het zelfde, evenals ook voor Gemeenten en Provinciebesturen of bouwverenigingen.

Deze methode van besturen kan geen stand houden en de gedachten dat bestuurders en Ambtenaren ook sociale lasten en premie betalen geeft een onjuist beeld. Iedereen die betaald wordt vanuit de collectieve pot ontvangt dit via de overheid en betaalt dan daarmee deze lasten. Dus gewoon broekzak vestzak verhaal, en de burger betaalt het allemaal wel doordat ze echte betalingen aan de overheid moeten doen.
Nu de burgers uit huizen gezet worden doordat ze het niet meer kunnen betalen zullen er veel ontevreden mensen komen die in opstand komen, en andere mensen, die naar de voedselbank moeten doordat de overheid ze armlastig heeft gemaakt, zullen zich aansluiten.

Huiseigenaren welke de lasten niet meer op kunnen brengen staan waarschijnlijk ook in de rij om de politiek ter verantwoording te roepen. De economie lijdt schade en bedrijven sluiten met als gevolg meer werklozen, terwijl de bureaucratie toeneemt en meer mensen moet aantrekken. En ja wie betaalt dat als de burger niet meer kan betalen. De stap om rijke mensen te plunderen is ingezet, maar wie weet wat voor gevolgen dat zal hebben, ze gaan gelijk alle ex bestuurders in een ander land wonen vermoed ik.

Nu geloof ik niet dat Wilders de juiste man is, maar wel iemand met de zelfde kwaliteiten, die geen aanval doet op een bevolkingsgroep maar opkomt voor de inwoners, en daar kan hij als voorbeeld zien wat Wilder uitroept maar niet kan realiseren. Of zou de PVV bereid zijn zich anders te presenteren?? Wie het weet mag het zeggen, maar wij hebben een sterke man / vrouw nodig, dat is zeker, want de euro is niet meer betaalbaar door de inwoners. Europa zal veranderen en niet zoals de politiek wil, maar de inwoners!!

12 REACTIES

 1. Geert Wilders is sowieso niet de oplossing, maar een slechte kloon van Pim Fortuijn. Een namaak nationalist en bovendien even onbetrouwbaar als zijn soortgenoten die het al wat langer voor het zeggen hebben.

  Bovendien voegt dat eeuwige gezeik over de islam helemaal niets toe. De islam is hooguit een onderdeel van het probleem.

 2. “…maar wij hebben een sterke man / vrouw nodig, dat is zeker…”

  Allereerst waarom spreek je niet voor jezelf? En wie is deze stukjesschrijver?

  Of “Europa zal veranderen en niet zoals de politiek wil, maar de inwoners!!” valt te bezien. Tot nu toe heerst er apathie en/of is men bezig met eigen belangen, waar op zich niets mis mee is. Als je revolutie wilt, zul je zelf het initiatief moeten nemen.

  Van de PVV verwacht ik weinig tot niets positiefs. Er is te weinig visie en intelligentie daar. Wel een overschot aan hele en halve debielen, op weg naar hun 15 minuten roem en wachtgeld. Op EU-niveau vind ik mensen als Nigel Farage de echte oppositie. Jammer dat er geen NL equivalent van is (of moet ik het zelf gaan doen?).

  reiny [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Naam * [2]: de schrijver is een gepensioneerde ex zelfstandig ondernemer van 74 jaar.Dat ben ik dus, om het even duidelijk te maken!

 4. Naar aanleiding van een diversiteit van reacties op internet even een aanvulling. Of men nu Wilders vereert of verguist daar kan ik alleen maar uit opmaken dat men “ soms “ wel erg kortzichtig is. Daarom zal ik mijn stuk aan vullen met uitleg hoe je veranderingen kan aanbrengen door samenwerking, niet alleen met Nederlanders maar ook met andere mensen uit Europa, die met het zelfde probleem van de politiek opgezadeld zitten. Dat moet je niet via de politiek en Europese gemeenschap gaan regelen, maar met groepen van de bevolking uit de belangrijkste landen van Europa. Vermoedelijk zal een land als Engeland sowieso meedoen.

  De inwoners willen hun vrijheid houden en geen onderdrukking of afpersing door een overheid.!!

  Helaas heeft Wilders geen goede naam in het buitenland en dat zal niemand kunnen ontkennen, daarbij is PVV een politieke partij, terwijl er een groep mensen uit Europa zich zouden moeten aansluiten om te voorkomen dat zodra de Europa vastloopt, zij in staat zijn om de wensen van de inwoners in te brengen in een nieuw soort bestuur, in welke vorm dan ook maar niet met de huidige partijen die uit vriendjes politiek opgebouwd is en. De macht van de politieke partijen moet doorbroken worden, en eventueel in overleg met de gewone mensen aangepast worden.

 5. De boodschappen van Wilders zijn duidelijk. Hij heeft een goed oog voor waar de problemen liggen en tot mijn verrassing ook nog reële oplossingen. Zo kwamen zijn financiële plannen er het beste uit bij het CPB. Probleem bij de PVV en eigenlijk dus bij Wilders, is de manier waarop de boodschap wordt gebracht. Veel te ongenuanceerd en beledigend naar anderen. Voorts omringt hij zich met mensen, die op zijn zachts gezegd, nu niet bepaald sympathiek overkomen. Ik noem slechts vriend Hero Brinkman.
  Als Wilders zich wat genuanceerder zou opstellen en de juiste mensen om zich heen kiest, is hij een reëel alternatief. Zoals hij nu opereert, heeft hij zichzelf buitenspel gezet.

 6. Geert Wilders is zeker niet de oplossing. Het falende integratiebeleid van de afgelopen 40 jaar is er de oorzaak van. En daar ligt de schuld toch echt bij de 3 grote politieke partijen en de gevestigde omroepen. Voorbeelden te over daar moet je dus niet aan beginnen. Het enorme falen van rechterlijke macht en opsporingsdiensten(lees bizar hoge corruptie) spelen ook mee.

 7. Wilders is onderdeel van het probleem.

  Ja hij is tegen de EU, maar is dat niet vanwege het geld verslinden, maar vanwege nationalisme. Hijzelf, absoluut geen libertarier, is gewoon voorstander van de verzorgingsstaat en voor meer “blauw op straat”. Hij heeft allang de VVD links ingehaald.

  Verder kan hij over de Islam wel gelijk hebben, maar er is maar 1 oplossing en dat is het non-agressie principe en eigendomsrecht.

  Als er qua overheidshulp niets te halen valt, moet je eens opletten hoe sloom het wordt met de immigratie. Maar Wilders is niet in staat zo te denken; hij denkt in termen van: “Staat goed; buitenlanders slecht.” Nationalisme dus.

  Dit alles zeg ik als voormalig PVV-stemmer (2006).

  arvr [10] reageerde op deze reactie.

 8. @Logic [9]:
  Quote:
  “Dit alles zeg ik als voormalig PVV-stemmer (2006).”

  Een zucht van verlichting. Ik ben gelukkig niet de enige die ooit die vergissing heeft gemaakt. Voor de rest sla je de spijker op zijn kop, meneer Wilders is inderdaad niet bepaald een Libertarier …

  Alsof er in Venlo een winkeltje is met meningen waar hij even een pakketje heeft samengesteld.

 9. Hoeder Hero Brinkman is al maanden geen PVVer meer.Had al een eigen partij is in elkaar gestort niets meer van over

Comments are closed.