Person_Putin+Kind vraagt hulp van buiten de EU!
 Hoe bestaat het! En dan te bedenken hoe Nederlandse politici miljarden belastinggeld voor bail-outs neertellen “als het IMF meedoet” zoals Rutte-de Jager het vorig jaar verklaarden,

 

Toplieden van het IMF verklaren nu dat ze te veel bezuinigingen van Griekenland, Portugal en Spanje geëist hebben. Daardoor is de locale economie te ernstig getroffen en de werkloosheid te veel toegenomen. En die landen (en dus de hele eurozone) hebben het nu moeilijker dan nodig om er weer bovenop to komen.

Het hoofd van die club, Christine Lagarde, waarschuwt nu voor een nieuwe grote depressie zoals in 1930. Zij  zegt dat de landen die nog wat hebben, meer moeten betalen en roept op voor meer hulp van buiten de EU.

Amerika heeft de vorige week net verklaard geen hulp aan Europa meer te geven. Alleen Rusland is bereid om nog eens $ 10 miljard te lenen!

Dit doet denken aan de hulp die Rusland ook geeft aan de Franse vluchteling Gerard Depardieu die om zijn geld in veiligheid te brengen Frankrijk moest verlaten en nu Rus is geworden.

 Zou het ons redden als we nu allemaal Rus worden?

7 REACTIES

 1. Met z’n allen Rus worden? Die Russen zien ons aankomen.

  Maar zijn best wel gebieden in Rusland waar ik zou willen wonen. Mooi land, wel wat gevaarlijk en bovendien ook een politiestaat.

  Overigens schijnt Moskou financieel gezien de meest rijke omgeving ter wereld te zijn.

 2. Doet me we erg denken aan het boek 1984 van George Orwell. Eerst waren China en Rusland communistisch en wij kapitalistisch en nu is het zo’n beetje andersom.

 3. Ik snap dat hele gezever om het zogenaamde geld niet.
  Geld is niet meer dan een afspraak. En afspraken kun je veranderen.
  Er wordt gedaan alsof het einde van de wereld nabij is vanwege een afspraak die te veranderen is. Dus noem mij simpel maar ik snap na al die jaren nog steeds niet waar het over gaat.

  We kunnen ook afspreken elkaar in konijnenkeutels te betalen of eikenblad.
  Ik vraag me steeds weer af waar het over gaat.

Comments are closed.