BreinOm er achter te komen wat er mis is in de maatschappij schrijf ik stukken op internet, en vaak zijn het politici, ambtenaren en managers welke dan het doelwit zijn. Helaas heeft het weinig zin, bestuurders willen nimmer iets van een enkeling aannemen en dan ga je zoeken waardoor het komt dat niemand wil luisteren of aandacht geven aan jouw opmerkingen.
In feite is het mij duidelijk dat de democratie tot gevolg heeft dat er een soort slaafse groepen zijn ontstaan die accepteren wat in deze groep gedacht wordt.
Psychologisch gezien is dat normaal, het brein neemt automatisch de ingebrachte kennis van anderen over, en daardoor sluit men een eigen mening uit en volgt men de mening anderen, want ook het brein is soms in verwarring en als hij niet geactiveerd wordt door de persoon volgt een soort kudde gedrag.

En dat is juist het gevaar waardoor er van alles mis kan gaan

De manager van een bedrijf die bijvoorbeeld het computersysteem moet begeleiden en hij  is er vaak van overtuigd dat hij de beste methoden heeft ingezet, maar als een ondergeschikte daar opmerkingen over heeft, dan  wimpelt hij ze gewoon weg, en als later de problemen in de praktijk voorkomen is het vaak te laat en kost vermogens.

In de bankwereld was het de bedoeling om zoveel mogelijk hypotheken uit te zetten, en als dat extra hoog was dan maakte de bankmanager daar geen problemen van. De gevolgen voor de hypotheeknemer was zijn zaak niet, maar de bonus welke in het verschiet zal telde wel mee. Daarnaast verkochten ze de hypotheken door aan andere beleggers of pensioenfondsen en maakten ze hoge winsten, terwijl nu het mis gaat met de economie het verlies bij anderen komt te liggen en uiteindelijk het collectieve kapitaal daarvoor gebruikt wordt. De bankbestuurders dachten dat het wel goed kwam en doordat ze alleen maar aan de positieve kant nadachten en de andere helft van hun brein uitgeschakeld was ontstaat zo’n situatie.

De collectivistische gedachte dat alles goed zou komen is niet uitgekomen en je kunt ze nergens voor aanspreken. Een crimineel die even niet weet wat hij gedaan heeft wordt ook vaak vrijgesproken, en de belegger die hypotheek portefeuille van Amerikanen  overnamen hebben dit ook gevoeld in hun kapitaal..

In de Politiek is het nog duidelijker, men kijkt één kant op, en dat is wat hun gedachte over een democratische maatschappij is, en wat het beste voor hun Partij is. Dat is begrijpelijk, want daar komt hun inkomen vandaan, en zolang dat goed is zal ook daar maar een kant van hun brein gebruikt worden.
Alle andere gedachten van de inwoners worden gewoon genegeerd, niet doordat ze dat willen, maar hun brein kan het niet anders bevatten doordat er democratisch een groepsvisie ingebracht is, en ze in feite gedrogeerd zijn met dat ene gedrag.
Daarom is de politiek ook niet te stoppen en zal dat uiteindelijk ook verkeerd aflopen. Maar zolang als het goed gaat zullen politici nooit inzien dat het ook anders kan en moet.
Democratie moet vervangen worden door realistisch denken!!  

Ingezonden door Reiny

3 REACTIES

 1. Wat grappig Reiny, ik voel diezelfde gedacht ook al. “Het collectief” heeft geen draagkracht meer. Zin voor realiteit zal het nieuwe denken moeten worden. Dit gaat echter niet in 1 dag. Het collectivisme heeft er vijftig jaar over gedaan om te komen tot wat het nu is. Realistisch denken en handelen zal zijn tijd ook nodig hebben…. Maar wel leuk dat jij er ook zo over denkt.
  vrgr.
  Pendragonn

 2. Zo was er ooit eens een manager , die eigenlijk financieel specialist was , die trots vertelde aan de klant dat die die Rice met al zijn technische papieren eens goed had aangepakt en het in het vervolg allemaal beter zou gaan.Niet wetende dat de klant Rice nogal hoog had zitten sinds na de komst van Rice alles het weer ging doen.De eikel……Dag onderhoudscontract van vele tonnen , dag klant .

  En dag Rice natuurlijk , want bedreigingen voor het ego dienen uiteraard te worden geëlimineerd zodat in het vervolg er geen licht meer gaat schijnen.

 3. Hallo mensen,

  jullie zijn ondertussen op de hoogte van de geplande demonstratie, er was door operationele zaken een datum gepland en er zijn een aantal gesprekken geweest, de ordedienst hebben we proberen te omzeilen door iedereen te vragen een veiligheidsvestje te dragen. Hoewel een beetje later dan ze hadden beloofd, kregen we groen licht en konden we gaan promoten, hoewel ik er net zo als zoveel mensen niet van overtuigd ben dat de opkomst groot zal zijn, zie ik dit als de eerste steen in de vijver, zeker ook omdat we van plan waren en zijn dit om de 6 weken of zo te gaan herhalen. Dit zou de vuurproef zijn. Als de demo zonder problemen, rustig en waardig zou verlopen, zou dat geen probleem moeten zijn.

  Doordat ik gisteren en vanmorgen een storing van telefoon en internet had, ben ik wat laat op de hoogte gebracht. Bij het afrondend gesprek met de afdeling operationele zaken van de Politie Haaglanden zaten twee hoge piefen. Er werden bizarre eisen gesteld: het verplicht huren van een professioneel podium i.p.v. de vrachtwagen en een geluidsinstallatie van een hobby DJ kosten ongeveer 20.000 euro, Rode Kruisposten i.p.v. gewone EHBO´ers en het gemeenste van alles, de organisatie zou een formulier moeten ondertekenen waarin zij de aansprakelijkheid aanvaardt voor de kosten van evt. schade. Dit is uiteraard onmogelijk voor gewone mensen, wij zijn geen van allen stinkend rijk.

  Zo wordt het recht van demonstratie voor ons Nederlanders ondermijnd. Dit had direct in het eerste gesprek met operationele diensten aan de organisatie verteld moeten worden en er zijn er toch een aantal geweest. Zij zullen uiteraard zeggen dat ze dat wel hebben gedaan, maar dan is dat niet erg duidelijk overgekomen, we hadden immers groen licht.

  Geen enkele voetbalclub is aansprakelijk voor de schade die hun supporters aanrichten. De Koerden demonstreren zonder al die regels. Sharia4Holland staat haat te zaaien op de DAM bij ons nationaal monument en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.

  Maar de Nederlander die tegen de afbraak van zijn land wil demonstreren wordt monddood gemaakt.

  De demonstratie gaat door, dan maar zonder sprekers, en toestemming, zonder geluidsinstallatie en om ons in te dekken tegen aansprakelijkheid blazen we de demo een uur of twee van te voren af.

  Hoe lang blijven wij Nederlanders dit pikken?

  De overheid werkt op deze manier projectX toestanden zelf in de hand.

  IK GA TOCH, IK HEB GEEN STRAFBLAD [NOG NIET], GEEN STRAATVERBOD EN BEN EEN VRIJE NEDERLANDER!!!

  Ik ben boos, verdrietig, teleurgesteld, en ik heb ook geen behoefte aan commentaar in de aard van “dat had ik je op voorhand wel kunnen vertellen”.

  Wat gaan we doen? Achter onze computer blijven zitten of eindelijk ons ongenoegen kenbaar maken!? Zijn we laffe of trotse Nederlanders, dat is de vraag!!!

  Willemientje

Comments are closed.